.Σουλτς: Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια και καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μετά τις δηλώσεις του ότι οι Έλληνες τού «σπάνε τα νεύρα», ο κ. Σουλτς κατηγορεί τώρα τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και «παίζει παιχνίδια».

 Σε νέα συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς έκανε νέα, αυστηρή παρέμβαση για την Ελλάδα. Σχολιάζοντας την κατηγορηματική απόρριψη από τον Έλληνα πρωθυπουργό της πρότασης των Θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε χαρακτη...περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Έχουμε υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές

Βιώσιμη συμφωνία και ίση μεταχείριση της Ελλάδας από τους θεσμούς ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της *Deutsche Welle* από την Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ως «επαναδιαπραγμάτευση μιας δανειακής συμφωνίας που εδώ και πέντε χρόνια δεν ήταν βιώσιμη», ενώ αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές λέει πως πρόκειται για μια πρόταση που γίνεται «όταν κάποιος δεν θέλει συμφωνία». «Η σ... περισσότερα »

.Μόσχα προς Τσίπρα: Κλείστε τη συμφωνία με τους δανειστές

*Την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ενεργειακά θέματα.* 

“Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας”, αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Σ... περισσότερα »

.Δ. Κουτσούμπας: Η πρόταση της κυβέρνησης συνιστά νέο μνημόνιο

*Στη μέγγενη του εκβιασμού να διαλέξει το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο λαός, με ευθύνη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τόνισε πως είναι απορριπτέα τόσο τα σχέδια των δανειστών όσο και τα σχέδια της κυβέρνησης.*

 Μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της διαπράγματευσης, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Παίζετε ένα κορυφαίο αλλά δραματικό για τον λαό μας έργο, εμπορευόσαστε την ψήφο του για τον πεί... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο (δευτερολογία)

*Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο, επεσήμανε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι υπέγραφε χωρίς να διαπραγματευτεί.* 

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι συνθήκες ασφυξίας που δημιουργήθηκαν δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, παρατήρησε ότι υπερασπίστηκε τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον κάλεσε να αποφασίσει αν θα συνταχτεί με την κυβέρνηση, ή με τους δανειστές.... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.