.Βραδιά αφιερωμένη στον Ζωγραφιώτη μουσικό Σταύρο Ζώρα

Μια βραδιά βγαλμένη απ’ τα 60sκαι τα 70s, στη μνήμη του Ζωγραφιώτη τραγουδοποιούΣταύρου Ζώρα, οργανώνει το Ν.Π Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, στο Μουσείο «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» (Αλ. Παναγούλη 17α , Ζωγράφου).
Ο Σταύρος Ζώρας, μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός, που μεσουράνησε στη δεκαετία του ’70, «ύμνησε» με την γλυκιά και μελαγχολική φωνή του όλες τις μορφές αγάπης και μας χάρισε τραγούδια,που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και έμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, για να μας θυμίζουν την αγνότητα και τον ρομαντισμό μιας εποχής, που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Στη νοσταλγική αυτή βραδιά στο μουσείο «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ», οι αγαπημένες κόρες του Σταύρου Ζώρα, Λιούμπα και Έρη  μαζί με το Νίκο Κερκένη, θα μας ταξιδέψουν στις μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου πατέρα τους, “Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο“, “Μήπως“, “Είναι αργά” και “Σε ευχαριστώ“, καθώς και σε πολλά ακόμα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του ’70!

.Η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από «πεφταστέρια»

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων εμφανίζουν την αποκορύφωσή τους στο διήμερο 21 και 22 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός - εφόσον ο κατά τόπους καιρός επιτρέπει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται έως 20 «πεφταστέρια» ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων/ώρα. Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν πολύ φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές μάλιστα, τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 χλμ/ώρα.

.Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα

Μέλη του πληρώματος του πλοίου της Νότιας Κορέας το οποίο ναυάγησε μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες, ζητούσαν επανειλημμένα από τους αξιωματικούς της γέφυρας να τους απαντήσουν σχετικά με το αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις.  

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, το οποίο αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 104. 

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήταν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 174 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί. Ο καπετάνιος του πλοίου, Λι Τζουν-σέοκ, 69 ετών και άλλα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμέλεια. 

.H «Ντι Πρέσε» για το ΠΑΣΟΚ

«Ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να κρύψει το όνομα ΠΑΣΟΚ πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό «Ελιά»-Αν αυτό θα σώσει το κόμμα, θα το δείξουν οι εκλογές», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» στον υπότιτλο δημοσιεύματός της με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Ελληνες Σοσιαλιστές», στο οποίο περιγράφεται και αναλύεται η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και η προοπτική του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχεδόν ένα μήνα. Όπως σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος, στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγ... περισσότερα »

.Κουδούνι στα σχολεία αύριο

Αύριο θα χτυπήσει το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αντί της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.
Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια θα ανοίξουν αύριο, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσης εργασίας (8 πμ -11 πμ) για αύριο, Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατηγόρησε εξάλλου για αυταρχισμό και υποκρισία τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο STAR ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις.
«Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.