.Αστοχες τακτικές κινήσεις...

*Εχουμε επισημάνει* την επικινδυνότητα του «διπολισμού» που τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με διάφορα μέσα (θεωρίες, πρωτοβουλίες κ.λπ.), προωθούν. Και είναι ο διπολισμός «επικίνδυνος» γιατί με «διχαστικό τρόπο» απολυτοποιεί «δύο σχέδια» που και τα δύο είναι ανεπαρκή για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. 

Από τη μία η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) υλοποιεί ένα δημοσιονομικό σχέδιο, που στην «υπερβολή του» και στον «συντηρητισμό του» δεν μεταρρυθμίζει, αλλά απορρυθμίζει την οικονομία και την κοινωνία. «Αυτοαναιρεί» τις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση, οδηγώντας την σε μια κ... περισσότερα »

.Πράξη εθνικά ανεύθυνη χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

 «Πράξη θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως πρόκειται για ομολογία του πολιτικού του αδιεξόδου.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε η πρόταση αυτή αποτελεί ακραία και απροκάλυπτη υπονόμευση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αφού - όπως είπε - κατατέθηκε την ώρα της διαπραγμάτευσης που πάμε να επιβεβαιώσουμε την είσοδό μας στο τελικό στάδιο της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και λίγο πριν την Προεδρία της ΕΕ κατά την οποία η χώρα μας έχει την ευκαιρία να μετέχει στο ευρώ με όρους θεσμικής ισοτιμίας κι όχι ως φτωχός συγγενής.

«Τώρα που πρέπει να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας κι ενώ το ζητούμενο είναι η συσπείρωση του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού και του φασισμού, έχουμε μία πράξη που αντιπαρατάσσει το επικίνδυνο αμάγαλμα της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, το ΚΚΕ ψηφίζει διαφοροποιούμενο και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την όσμωση εξ αντικειμένου με την ΧΑ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε εξάλλου, η πρόταση μομφής έγινε γιατί απέτυχε η στρατηγική της εφόδου, ενώ ως άλλη επιδίωξη ο κ. Βενιζέλος διείδε την «επιδίωξη τεχνητής πόλωσης σε μεσαία εκλογικά επίπεδα η οποία οφείλεται στον εκλογικό νόμο» για να πει πως ματαιοπονούν όσοι θέλουν να στήσουν τεχνητό σκηνικό πόλωσης. Υπογράμμισε ότι δεν συγκροτείται εθνικό μέτωπο σταθερότητας και προοπτικής χωρίς την κεντροαριστερά της ευθύνης, χωρίς το ΠΑΣΟΚ. 

Σημείωσε δε πως κ. Κουβέλης προσχώρησε σε αυτή την άποψη μόνο που δεν υπάρχει πόλος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας πόλος είναι η κυβέρνηση και εκεί είναι και το ΠΑΣΟΚ. «Κι εκεί θα έπρεπε να είστε κι εσείς, οι δυνάμεις της ευθύνης» είπε προς την ΔΗΜΑΡ. 

.Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να σπείρει την αμφιβολία, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

Στην αποτυχία όλων των σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει την κυβέρνηση και στα εσωκομματικά του προβλήματα, απέδωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου καταλογίζοντάς του ότι στην πιο καθοριστική φάση της διαπραγμάτευσης επιχειρεί να σπείρει την αμφιβολία.

Αφού ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι πριν από ενάμισυ μήνα ο κ. Τσίπρας απέρριπτε πρόταση δυσπιστίας, έθεσε το ερώτημα «Τι άλλαξε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για να αναθεωρήσει μια τόσο βασική πολιτική;» για να απαντήσει ταυτοχρόνως: 

«Ο πρώτος λόγος ήταν η αποτυχία όλων των σχεδίων του, ο δεύτερος ότι μετά την ομολογία στο Τέξας ότι μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική ο ΣΥΡΙΖΑ κόντευε να γίνει ρεμπέτ ασκέρ. 

Επειδή ερχόταν αντιμέτωπος με το πρόβλημα της πολλαπλής ταυτότητάς του - που πήρε σχιζοειδείς διαστάσεις στην περίπτωση της Ευρωζώνης - επέλεξε να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Κι ενώ γνώριζε ότι δεν θα είχε καμία τύχη η πρότασή του φάνηκε να προέχουν οι εσωκομματικές του ανάγκες».

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει την ταχύτερη έξοδο από το Μνημόνιο ότι επιλέγει να σπείρει την αμφιβολία. «Κι ενώ δεν εκπλήσσεται κανείς γι αυτό αφού έγινε σαφές ότι η καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεμιτό μέσο για την κατάληψη της εξουσίας, αντιθέτως έκπληξη προκάλεσε η αφορμή της ΕΡΤ για την κατάθεση της πρότασης» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

.Σκληρή κριτική Αλ. Παπαρήγα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας ούτε στα αστικά κόμματα ούτε στις ιμιτασιόν λύσεις».

Αναφερόμενη ειδικότερα στον δικομματισμό, ανέφερε ότι «δικομματισμός και διπολισμός είναι να στριμώχνεται ο λαός από την μια μέσα από την τρομοκρατία και από την άλλη μέσα από την αυταπάτη και να μην αλλάζει τίποτα παρά μόνο να αλλάζει η κυβέρνηση.
«Καταλαβαίνετε έτσι», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «γιατί αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση θα είμαστε και εμείς στην αντιπολίτευση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.