.Νέα τάση στο ΠΑΣΟΚ - Μυστική συνάντηση 12 βουλευτών


Μυστική συνάντηση 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την Παρασκευή στις 2:00 μμ σε δικηγορικό γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές: Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τάκης Ρήγας, Σίμος Κεδίκογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι κομματικοί: Χρήστος Πρωτόπαππας, , Γιάννης Δατσέρης, Πάνος Μπεγλίτης, Αθηνά Δρέττα, Γιάννης Σιακαντάρης 

και Χρήστος Δερβένης από ΙΣΤΑΜΕ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν προσεγγιστεί και άλλοι με σκοπό τη διεύρυνση της συνάντησης και τη μεταφορά της από βδομάδα σε δημόσιο χώρο.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης «Δεν γίνεται σε ένα ΠΑΣΟΚ ωραιοποίησης και αριστερόστροφης λογικής, τη στιγμή που το Κέντρο το καταλαμβάνει ο Σαμαράς.»

Η κίνηση αυτή, μάλλον θα μετεξελιχθεί σε επίσημη τάση με πιθανή ονομασία «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία» και όπως αναφέρθηκε ευελπιστούν να καταστεί κυρίαρχη στο μέλλον, ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί δυναμική στις μεταρρυθμίσεις με προοδευτική κατεύθυνση και ότι η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πρέπει να σηματοδοτεί ακριβώς αυτό. 
«Σε γνώση Βενιζέλου αλλά δεν είμαστε μαγαζάκι του Βενιζέλου» όπως αναφέρθηκε χαρακτηρηστικά.

.Πωλούν σπίτια για να επιβιώσουν


Την αδυναμία αρκετών πολιτικών, βουλευτών, υπουργών και πρώην πρωθυπουργών αν αντέξουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έφερε στην επιφάνεια η οικονομική κρίση.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει το πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι και να βάλει ενοικιαστήριο στο πατρικό του στη Φιλοθέη, σειρά πολιτικών προσώπων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, αναζητά εργασία στον ιδιωτικό τομέα ως φυσικός, ενώ σκέφτεται να καταθέσει βιογραφικό και σε ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα. 

Την πρακτική του Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως ακολουθεί και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει το εξοχικό σπίτι του στη Μύκονο, καθώς η συντήρησή του ήταν ασύμφορη οικονομικά. 

Μάλιστα δεν πρόκειται για το μοναδικό ακίνητο που ο βουλευτής έχει βγάλει προς πώληση καθώς το 2007 είχε πουλήσει στο ίδιο κυκλαδίτικο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων έναντι 55.500 ευρώ. 

Σε απόγνωση δηλώνει ότι βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, καθώς η εταιρεία του εμπορίας αυτοκινήτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη οδηγείται σε πτώχευση. 

Δυσκολίες αντιμετωπίζει όμως και ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ., Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναγκάστηκε να κλείσει ένα από τα δύο γραφεία που λειτουργούσε στην εκλογική του περιφέρεια, λόγω των υψηλών ενοικίων.

.Ο Νίκος Δένδιας απαντά στις επικρίσεις για τον ξυλοδαρμό των τεσσάρων


Την πιθανότητα να χυθεί «πολιτικό αίμα» φοβάται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκτιμά ότι «κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο υπουργός αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη και ξεκαθάρισε οτι «όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία». 

«Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στους γονείς των συλληφθέντων λέγοντας: «Ισως να είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους τους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους το γεγονός ότι συνελήφθησαν τώρα και όχι μετά τη διάπραξη κάποιου μεγάλου ''χτυπήματος''. 

Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι η βία δεν οδηγεί πουθενά. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τη μητέρα χαμηλόμισθου αστυνομικού που απέναντι σε δεκάδες αντιεξουσιαστές είχε το κουράγιο να αναρτήσει το δικό της μήνυμα: ''Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες''».

Ο Ν. Δένδιας μίλησε με καυστικό τρόπο για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πολλά στελέχη του κόμματος «συμπεριφέρονται σαν ακροαριστεροί λαϊκιστές και ρέπουν προς τη συκοφαντία, επικαλούμενοι ασύστολα ψεύδη στον δημόσιο λόγο τους ή χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι με στηρίζει δήθεν η Χρυσή Αυγή».

.Παρέμβαση Μητσοτάκη υπέρ του τσάρου οικονομικών


Μήνυμα στήριξης στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απευθύνει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ασκεί σκληρή κριτική εναντίον όσων τον υπονομεύουν, είτε με ευθείες επιθέσεις, είτε με διαρροές προτάσεων.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο κ. Μητσοτάκης σε μία από τις συναντήσεις του με στενούς του συνεργάτες ήταν ξεκάθαρος: «Χωρίς τον Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα έχουμε μόνο έναν» ανέφερε, θέλοντας να δείξει πως η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μονόδρομο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά επίσης ότι είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα θέματα των εσόδων, ώστε ο κ. Στουρνάρας να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα καθήκοντά του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.