.Ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες, οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

.Ως υψηλή εκτιμά ο οίκος Moody's την πιθανότητα χρεοκοπίας της Κύπρου μεσοπρόθεσμα

Ως υψηλή εκτιμά ο οίκος Moody's την πιθανότητα χρεοκοπίας της Κύπρου μεσοπρόθεσμα, λόγω των κινδύνων, που ελλοχεύουν στο τραπεζικό σύστημα από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο οίκος αναφέρει σε σημερινή του έκθεση ότι η αξιολόγηση Caa3 με θετικό ορίζοντα «αντανακλά τους συνεχιζόμενους πιστωτικούς κινδύνους σε σχέση με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, όπως και το συνεπακόλουθο αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας μεσοπρόθεσμα».

Ο οίκος σημειώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές αρχές είναι να βοηθήσουν τις κυπριακές τράπεζες να διαχειριστούν τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που έχουν φθάσει το 45% του συστήματος και των οποίων το ένα τρίτο είναι δάνεια νοικοκυριών.

Στα δημοσιονομικά, το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε από 3,2% του ΑΕΠ το 2012 στο 2% το 2013 ξεπερνώντας τους στόχους της τρόικας. Επίσης, η κυβέρνηση έχει πρόσφατα βελτιώσει το προφίλ χρέους της με την αποπληρωμή ομολόγου που θα έληγε το 2017, με έσοδα που προέκυψαν από προσφυγή στις διεθνείς αγορές.

Εντούτοις, οι Moody's σημειώνουν ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και τα μειωμένα εισοδήματα έχουν περιορίσει το αξιόχρεο των κυπριακών νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια. Αν και η ανταγωνιστικότητα κόστους έχει βελτιωθεί, δεν έχει μετατραπεί σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ως αποτέλεσμα, ο οίκος θεωρεί απίθανο να υπάρξει ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη πριν το 2015.

.Δέκα λογοτεχνικά θρίλερ με δολοφόνους, έρωτες και Ιστορία

Στις δόξες του τα ογκώδη θρίλερ που μεταφράζουν οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι για καλοκαιρινή - και όχι μόνο- ανάγνωση. 
Ελκυστικός φόβος, συναρπαστική αγωνία, τρόμος που γοητεύει, μυστήριο γύρω από το δολοφόνο, αλλά και ερωτική ευωχία - ιδού η κλασική συνταγή δέκα νέων εκδόσεων που σας παρουσιάζουμε για διάβασμα στη θάλασσα αλλά και κατ΄οίκον σ΄αυτό το δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (Εκδόσεις Τόπος ) του Ντέιβιντ Πις.
Μια λογοτεχνική ιατροδικαστική αφήγηση για τη κτηνωδία στο πόλεμο. 

Στο Τόκιο, στις 26 Ιανουαρίου του 1948, τρίτη χρονιά της αμερικανικής Κατοχής στην Ιαπωνία, ένας άντρας που λέει ότι είναι γιατρός, απεσταλμένος των δυνάμεων Κατοχής τρομοκρατεί τους εργαζόμενους σε μια τράπεζα λέγοντας ότι πρέπει να πιούν ένα διαυγές υγρό σε φλιτζάνια, αλλιώς θα πεθάνουν από δυσεντερία. 

Δεκαέξι εργαζόμενοι και δύο ανήλικα παιδιά ακολουθούν την συμβουλή τους και πεθαίνουν σε λίγα λεπτά, ενώ εκείνος τρέχει κρατώντας τα λεφτά της ληστείας...

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Κέδρος), Κόντορ Βίλμος.

.Η ανάπτυξη αρχίζει φέτος στην Ελλάδα

«H ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με μακροχρόνια ανάπτυξη που δημιουργεί υγιείς, νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά απο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας. Η ανάπτυξη -πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς-αρχίζει φέτος στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από έξι δραματικά χρόνια ύφεσης. 
Ο πρωθυπουργός επισήμανε οτι εγκκρίθηκε από το ΕΣΠΑ ποσό ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο προγραμμάτων τα οποία όπως τόνισε είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν την ένταξη στην αγορά εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, κυρίως νέων ανθρώπων.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε μεταξύ άλλων εντός του Αυγούστου πρόγραμμα για 12.000 ανέργους 18 ως 24 ετών και μέσα στο Σεπτέμβριο ένα ειδικό πρόγραμμά για τον τομέα του τουρισμού για 8.000 ανέργους 18 ως 29 ετών. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι:
- Η πρώτη σχετική προκήρυξη βγήκε μόλις προχθές και θα αφορά σε 30.000 ανέργους 25-29 ετών, με προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα.

-Μέσα στον Αύγουστο θα προκηρυχθούν επίσης θέσεις για 12.000 ανέργους 18 ως 24 ετών και

-Μέσα στον Σεπτέμβριο ένα ειδικό πρόγραμμά για 8.000 ανέργους, 18 ως 29 ετών, ειδικά για τον δυναμικό τομέα του Τουρισμού. Μέρος απ? αυτούς μάλιστα για τον χειμερινό Τουρισμό και τον Τουρισμό πόλεων.

Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν κατάρτιση 80 ωρών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανθρώπους που, κατά κανόνα, δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνεται ακόμα πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 450 ωρών μέσα σε ένα διάστημα μέχρι έξι μήνες,καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των δικαιούχων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: «Το 20% των νέων που προσλαμβάνονται με προγράμματα επιδοτούμενα παραμένουν στις θέσεις εργασίας και μετά τη λήξη τους».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.