.Τα διλήμματα για τον Φ. Κουβέλη

Στις ευρωεκλογές η ΔΗΜΑΡ ήταν ασφαλώς η μεγάλη ηττημένη. Παραδόξως όχι ο αρχηγός της κ. Φώτης Κουβέλης. Ο οποίος, για λίγους μήνες ακόμα, θα είναι σε θέση να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος τις (εικαζόμενες) ψήφους του κόμματός του για την προεδρική εκλογή - πιθανότατα με τον ίδιο ως υποψήφιο. 

Μπορεί να ψηφίσει πολιτική σταθερότητα ελπίζοντας σε 180 ψήφους από τη σημερινή Βουλή ή να επιλέξει αλλαγή με «προοδευτικό πρόσημο» ελπίζοντας σε 151 ψήφους μετά από εκλογές - αν φυσικά βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και αν προκύψει τέτοια πλειοψηφία. Το πρόβλημα βέβαια του κ. Κουβέλη είναι ότι ... περισσότερα »

.Εκδηλώσεις στο φως της Πανσελήνου, με τον Οδυσσέα Ελύτη

Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα πρωταγωνιστήσει το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου (10/8), στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΚΠΑ) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία. 

Τη φετινή χρονιά η ΚΑ' ΕΠΚΑ συντονίζεται, σε ένα κοινό θέμα, με την Ι΄και την Κ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αλλά και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και με το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη».

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετέχουν στις γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό, την Κυριακή 10 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, από τις 21:00 έως τις 24:00. Στους περισσότερους χώρους και μουσεία θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντές. 

Στις 21:19, με την ανατολή του φεγγαριού, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή.

.Κατατέθηκε το επίμαχο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Το μεσημέρι της Τετάρτης κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, που φέρνει μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στην Ολομέλεια η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών, η δεύτερη ανάγνωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και Τρίτη ή Τετάρτη η εισαγωγή του για συζήτηση στην Ολομέλεια. 

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

.Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

Την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβυή αποφάσισε η κυβέρνηση, λόγω των σφοδρών συγκρούσεων στη χώρα.

Για το σκοπό αυτό, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ απέπλευσε από το ναύσταθμο και κατευθύνεται στη Λιβυή, προκειμένου να παραλάβει το προσωπικό της πρεσβείας. Στο πολεμικό σκάφος επιβαίνουν βατραχάνθρωποι και αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη αύριο το πρωί.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, η φρεγάτα θα παραλάβει και άλλους ευρωπαίους υπηκόους που εγκαταλείπουν τη χώρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.