.12α Τσίτεια 2013, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ζωγράφου

Το N.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας συνδιοργανώνει με τον Κ.Ο. Ποσειδώνα Ιλισίων τα 12α Τσίτεια, στις 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013, κατά τις απογευματινές ώρες.
Τα Τσίτεια, η κορυφαία ετήσια αγωνιστική εκδήλωση του «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ» έχουν εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας και έχουν καταξιωθεί ως μία κορυφαία διοργάνωση στην οικογένεια της Κολύμβησης.
Αποτελούν ένα τελευταίο τεστ για αθλητές και προπονητές πριν την έναρξη των Πανελληνίων Διοργανώσεων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο Δήμος Ζωγράφου και το Ν.Π. καλωσορίζουν στην πόλη μας τα αθλητικά σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

.«''Ναι'' σε συνεργασία ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ»

Για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ανοιχτά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ανοιχτή σε όλα, είπε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM.

Τόνισε ότι στο ενδεχόμενο εκλογών και την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην πρώτη θέση η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη στη συνεργασία.

Μπορεί να σημείωσε «να ψηφίσει ο λαός και εδώ είμαστε», ωστόσο, ο Θόδωρος Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να υπάρχουν λύσεις για το λαό και μπορεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ με τη ίδια άνεση με την οποία συνεργάστηκε και με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον υπάρχει κοινή βάση προγραμματικής συνεννόησης.

.«Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε», το μήνυμα Σαμαρά

Συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση πράγματι δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά έμεινε όρθια και συνεχίζει με νέα αποφασιστικότητα. 
Και με πολύ καλύτερη συνεννόηση θέλω να ελπίζω... Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του κ. Κουβέλη σημειώνοντας: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ... Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. 


Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του. Ούτε θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον ίδιο και το κόμμα του. Αυτό το θεωρώ μικρότητα και δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου».

Δηλώνει ανοικτά την εκτίμησή του για την στάση που τηρεί ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας: «Και εγώ - όπως και ο κ. Βενιζέλος άλλωστε - θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ μέσα. Όχι στις «παρυφές», όχι «εντός, εκτός και επί τα αυτά». Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%...»

Στην ερώτηση εάν ο κ Βενιζέλος θα έχει ρόλο ενόψει του ανασχηματισμού δηλώνει: «Βεβαίως, σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και στην ως σήμερα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε πιο «διακριτικά» από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση».

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε με δριμύτητα τον κ. Τσίπρα για την στάση του λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς θέλει; Θέλει εκλογές; Δεν το νομίζω… Θέλει μήπως ακυβερνησία και στασιμότητα; Την εύχεται πράγματι. Και εκεί είναι το πρόβλημα του. 

Ότι εύχεται η χώρα να αποτύχει. Αλλά δεν θα του κάνουμε το χατήρι... Με…καληνύχτισε ο άνθρωπος (σ.σ. στην ομιλία στο Σύνταγμα), τον καληνυχτίζω και εγώ. Και του εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τις Συνιστώσες του».

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ δηλώνει ότι το «μαύρο» δεν αποτελούσε κυβερνητική επιλογή αλλά «έγινε γιατί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ κατέλαβαν το κτίριο και συνέχισαν να εκπέμπουν πειρατικά». 

Σημειώνει πως πολλές φορές δοκιμάστηκε στην ΕΡΤ το σενάριο για ανασυγκρότηση εν λειτουργία αλλά δεν προχώρησε. Τονίζει ότι όταν λειτουργήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα απελευθερωθούν 1500 θέσεις υπεράριθμων που θα καλυφθούν αλλού αξιοκρατικά, δηλαδή σε νοσοκομεία, ΚΕΠ κλπ.

.Κυρίαρχη επιλογή των τουριστών τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

Oι επισκέπτες - τουρίστες είναι πάντα εν δυνάμει καταναλωτές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ανεξάρτητα με το χρόνο παραμονής τους στις τουριστικές νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Κυρίαρχη επιλογή είναι τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ όσον αφορά όμως στο πως συνδυάζουν τις αγορές τους παρατηρείται ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη τάση. 

Συγκεκριμένα σημαντικό ποσοστό προβαίνουν σε αγορές σε συνδυασμό με κάποια δραστηριότητα στη φύση όπως π.χ. το μπάνιο στη θάλασσα καθώς και όταν βγαίνουν για φαγητό ή καφέ. 

Ένα μικρότερο ποσοστό τουριστών συνδυάζει την περιήγηση σε αξιοθέατα, χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και επισκέψεις σε μουσεία με τις αγορές του και τέλος ένα μικρότερο ποσοστό αλλά όχι αμελητέο της τάξης του 16% με την βραδινή του έξοδο. Συμπερασματικά, φαίνεται ότι οι επισκέπτες/τουρίστες είναι πάντα εν δυνάμει καταναλωτές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ανεξάρτητα με το χρόνο παραμονής τους. 

Τα παραπάνω διαφοροποιούνται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον τύπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είδους του τουρισμού που έχουν επιλέξει. Έτσι, οι τουρίστες των all inclusive, συνδυάζουν με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική συχνότητα αγορές και δραστηριότητες στις διακοπές τους. 

Δηλαδή οι καταναλωτές που διαμένουν σε πεντάστερα ή τετράστερα ξενοδοχεία κάνουν περισσότερες αγορές κατά την περιήγησή τους σε αξιοθέατα ή κατά τη βραδινή τους έξοδο ή γενικότερα στην έξοδο για φαγητό ή καφέ ενώ οι τουρίστες των all inclusive συνδυάζουν τις αγορές τους με το μπάνιο στη θάλασσα ή δραστηριότητες στη φύση.

.Χιλιάδες άστεγοι και αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία

Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις της περιόδου των μουσώνων που ήρθε πρόωρα στην Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 560 ανθρώπους στις βόρειες περιοχές της χώρας ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων χιλιάδων άλλων.

Σπίτια και μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων στις όχθες του Γάγγη κατέρρευσαν στα ορμητικά νερά του ποταμού και παρασύρθηκαν μαζί με αυτοκίνητα και φορτηγά.

Χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας απομακρύνουν επιζώντες, πολλοί από τους οποίους είναι ινδουιστές προσκυνητές και τουρίστες, από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι σιδηρόδρομοι έχουν δρομολογήσει ειδικές αμαξοστοιχίες από τις πληγείσες περιοχές για να μεταφέρουν τον κόσμο στα σπίτια του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.