.Ο Σπύρος Λυκούδης και τα διλήμματα!

Είναι φανερό πια ότι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας έχει κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις τελευταίες ευρωεκλογές πήρε τη μορφή της επιλογής ανάμεσα στη σταθερότητα και την ανατροπή, στις ερχόμενες εθνικές θα εμφανιστεί με κάποια άλλη, ακόμα πιο διχαστική ίσως, επιλογή. 

Η αγωνία για τις αναγκαίες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, η αγωνία για την πορεία της χώρας στο κρίσιμο αυτό σημείο φαίνεται να περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ακραία πόλωση και το λαϊκισμό που επιβάλλουν οι... κανόνες του νέου δικομματισμο... περισσότερα »

.Τι έκανε ο Γ. Παπανδρέου στην Ιορδανία ποιος του ειπε οι κυβερνήσεις πέφτουν μα η αγάπη μένει

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, συναντήθηκε χθες, στο Αμμάν, με τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ. Ο Ιορδανός μονάρχης ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην περιοχή και για τις επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία, στις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα την Ιορδανία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε τον ρόλο - κλειδί που διαδραματίζει η Ιορδανία για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και εξήρε τη συμβολή του Βασιλιά Αμπντάλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρω...περισσότερα »

.Οριζόντια μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις εισηγείται το ΕΤΕΑ

Τη μείωση κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) εισηγείται προς το υπουργείο Εργασίας η Διοίκηση του Ταμείου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο διοικητής του ΕΤΕΑ Τάσος Παπανικολάου.

Σε περίπτωση που το υπουργείο Εργασίας κάνει δεκτή την εισήγηση, η μείωση θα εφαρμοσθεί στην πληρωμή των συντάξεων του Ιουλίου ή στην πληρωμή του Αυγούστου.

Με δεδομένο ότι η μέση επικουρική σύνταξη που χορηγεί το ΕΤΑΑ ανέρχεται στα περίπου 200 ευρώ τον μήνα, η μέση μείωση θα είναι περίπου 10 ευρώ τον μήνα για κάθε συνταξιούχο.

Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, διαφώνησε με τις περικοπές και υποστήριξε ότι δεν προηγήθηκε επεξεργασία του μαθηματικού τύπου με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας, όπως απαιτεί ο νόμος.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι οι αλλαγές αυτές δεν ήταν έκτακτες αλλά προγραμματισμένες καθώς από την 1η Ιουλίου, τίθεται σε εφαρμογή η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» οπότε και αναμένονται αναπροσαρμογές μεγαλύτερες ή μικρότερες σε όλα τα επικουρικά Ταμεία.

.Τα γενέθλια της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα δίνουν και πάλι λάμψη στον Σκορπιό

Τη λάμψη της οικογένειας Ωνάση, ξανάδωσε στον Σκορπιό ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τα γενέθλια της κόρης του Εκατερίνα, έφεραν στο νησί υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι χθες το βράδυ διασκέδασαν στην πολυτελή θαλαμηγό της οικογένειας. Το «ΜΥ ΑΝΝΑ», είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σκορπιού, του οποίου την προβλήτα διατήρησε ο Ρώσος μεγιστάνας, έτσι όπως την είχε κατασκευάσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, λιθόστρωτη με σχηματισμούς μαιάνδρων. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από χθες το απόγευμα στην περιοχή, το πάρτι με τους 120 και πλέον καλεσμένους διήρκεσε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στον Σκορπιό δουλεύουν πυρετωδώς περίπου 200 άτομα για τη μεγάλη γιορτή των γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

.Καταγγελία Παππά για τον «ναζιστή κουμπάρο» του Βορίδη

Στην καταγγελία ότι δεξί χέρι και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που έχει συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις άρσεις ασυλίας του ιδίου, καθώς και των Ν. Μιχαλολιάκου και Γ. Λαγού, ο Χ. Παππάς έκανε την καταγγελία, παρουσιάζοντας μάλιστα την κομματική εφημερίδα «Εμπρός», όπου έχουν δημοσιευτεί τα σχετικά στοιχεία.

 Ο κ. Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επίσης λόγο για «πολλούς Μπαλτάκους στη ΝΔ» και συμπλήρωσε πως και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης του είχε πει παλιότερα πως «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι ΧΑ παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής».

Για τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ανέφερε ότι είχε πει για στέλεχος της Χρυσής Αυγής: «Αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον πάρουμε μαζί μας».

.Λήξη εργασιών της Ολομέλειας

Θυροκολλήθηκε στις 17.15 από τον φρούραρχο της Βουλής το προεδρικό διάταγμα για την λήξη των εργασιών της ολομέλειας, ενόψει της λειτουργίας των θερινών τμημάτων, που φέρει τις υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής προγραμματίζεται για την μεθεπόμενη εβδομάδα και αφού προηγουμένως ο πρόεδρος της Bουλής έχει ζητήσει από τα κόμματα να ορίσουν τους βουλευτές που θα μετάσχουν σε κάθε ένα από τα τρία θερινά τμήματα.   

Εν τω μεταξύ, την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει εσπευσμένα στο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Για το σκοπό αυτό, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την άποψη ότι «αν η Κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό να το κάνει μόνο για την προκήρυξη εκλογών».   

.Αύριο η έκθεση αξιολόγησης

Στη δημοσιότητα δίνεται αύριο το απόγευμα, η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επισήμανση του ταμείου για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού για τη διετία 2015-2016, καθώς και αν συμπεριλάβει τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους. 

.Πάγκαλος: Πιθανή μελλοντική συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι «εγώ βλέπω τα πάντα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε για τον ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε υπόδικοι, άλλοτε στα γουναράδικα και άλλοτε να μας επιτίθενται οι τραμπούκοι του».
Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα αλλά όχι να συζητιούνται γελοία θέματα όπως το να μας χαριστεί το μισό χρέος.

Επίσης, αναγνώρισε ότι κέρδισε στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν το αρνούμαι» είπε, «αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι κέρδισα και ελάτε τώρα να διαλύσουμε την χώρα».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.