.Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού Καρναβαλιού

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 125 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού». Απόψε στις 6.30 θα ξεκινήσει νυχτερινή παρέλαση, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού».
  
Στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος είναι ένας τεράστιος γελωτοποιός και θα ακολουθήσει το άρμα της βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού. 

Η παρέλαση θα συνεχιστεί με άρματα όπως ο «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», και αμέσως μετά την  σκυτάλη θα πάρουν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές που φέτος τα μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού»  άντλησαν   έμπνευση από την οικονομική κρίση.

Η καρναβαλική παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου,  και στις 21.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

.Δεκάδες νεκροί στην Κίνα από επιθέσεις με μαχαίρια

Εικοσί επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 109 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια σήμερα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στα νοτιοδυτικά της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν «άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια» στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνμίνγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιουνάν, προσέθεσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο.

Η επίθεση αντιμετωπίζεται «ως μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση» όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο επίσημο μπλογκ της.

.Άρης-ΟΦΗ 0-0, Βέροια-Απόλλων Σμύρνης 1-1 και Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1

Ο Άρης παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αγώνα για την 27η ημέρα της Σούπερ Λίγκας, και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) της Βέροιας απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. 
Νίκη που φέρνει την Ξάνθη ακόμη πιο κοντά στο στόχο της παραμονής σημείωσε η ακριτική ομάδα στα Πηγάδια επί του Λεβαδειακού με 4-1.

.Ποια ονόματα παίζουν σε πιθανό ανασχηματισμό

Τα πρόσωπα και η χρονική στιγμή που θα γίνει ο ανασχηματισμός προβληματίζουν έντονα το Μαξίμου, ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμεί αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Καθοριστικός παράγοντας στις αποφάσεις θα είναι οι εξελίξεις στην οικονομία, η συμφωνία με την τρόικα και η εκταμίευση της δόσης.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι το κλειδί με το οποίο θα «ξεκλειδώσει» ο ανασχηματισμός, όπως γράφει η «Real News». Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Γ. Στουρνάρας θα πάρει τη θέση του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο. 

Αν γίνει αυτό, τον Γ. Στουρνάρα είναι πιθανό να αντικαταστήσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή την περίπτωση αναπληρωτής του θα είναι ο συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, δύο υπουργικά ονόματα ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα: του Νίκου Δένδια, που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί να φύγει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και «εσωτερική αναβάθμιση» με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Ήδη είναι κενή υπουργική θέση, αυτή του Σταύρου Καλαφάτη που είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Πάντως, σημειώνει η εφημερίδα, όποτε κι αν γίνει ο ανασχηματισμός, στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης.  

.Η Ρωσία ενέκρινε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία

Πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της Ουκρανίας έδωσε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση αυτή της Άνω Βουλής έχει άμεση ισχύ και «μέχρι να εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία» όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, ενώ σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

Όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Την ίδια ώρα ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κάλεσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας από τον Τουρτσίνοφ έγινε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ζητήσει την έγκριση της Άνω Βουλής της Ρωσίας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

.Αποκριά στην Αθήνα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα συνεχίσει να ζει η Αθήνα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη που κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα. *ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014* *11:30 - 13:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη»* Παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα - κατασκευή αποκριάτικης μάσκας - κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ηλικίες 6-12 ετών. Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210- 3243987 *12:00 Φωκίωνος Νέγρη* Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων σε ρυθμούς λάτιν *12.00 Διονυσίου Αρεοπαγίτου ... περισσότερα »

.Ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση

Ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση αποδίδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν στην Ελλάδα το Μνημόνιο και την τρόικα». Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης», και επισημαίνει πως «φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.