.Δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου

Πάμε για τρίτη συνεχή εβδομάδα δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου. Πρόκειται για συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή.


.'' OXI '' ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...


... ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ             ''ΝAI''...
Ιστορική απόφαση από την κυπριακή Βουλή, αποτελεί η απόρριψη του σχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων. Με 36 κατά, κανένα υπέρ και 19 αποχές η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής... 
απέρριψε κατηγορηματικά το προτεινόμενο νομοσχέδιο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένας βουλευτής δεν ψήφισε υπέρ του σχεδίου, δείχνοντας την ομοψυχία του πολιτικού κόσμου της Κύπρου, παρά τις επιμέρους διαφωνίες.

 Η συζήτηση κινήθηκε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το κυβερνητικό ΔΗΣΥ, το κόμμα του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, απείχε από την ψηφοφορία.

Τώρα τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και ανοίγει νέος κύκλος διπραγματεύσεων με τις τράπεζες κλειστές καθώς εκφράζονται φόβοι πως αν ανοίξουν θα υπάρξει μαζικό κύμα φυγής καταθέσεων.
Η κυπριακή κυβέρνηση, πλέον, καλείται να βρει έναν τρόπο ώστε να εξοικομηθούν τα απαιτούμενα 5,8 δισ. ευρώ.

.«Απόλυτος σεβασμός στην απόφαση της Βουλής»


Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει «τον απόλυτο σεβασμό του στη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη συγκαλέσει για αύριο το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό για την από κοινού συζήτηση και μελέτη της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Επίσης, στη δήλωση αναφέρεται ότι απόψε ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ημίωρη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών» προστίθεται.

Είχε ακόμη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και του ελληνικού λαού για τις δραματικές ώρες που περνά ο κυπριακός ελληνισμός. 

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για «την αδελφική αλληλεγγύη του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup».

Ο Κύπριος πρόεδρος επικοινώνησε, επιπλέον, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη

Εξάλλου, με σύντομο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ το Κρεμλίνο έκανε γνωστή την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν λίγο νωρίτερα οι πρόεδροι Κύπρου και Ρωσίας Νίκος Αναστασιάδης και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τηλεφωνικά «ένα μεγάλο σύνολο ζητημάτων των διμερών σχέσεων, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

"Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι αρχηγοί των δύο κρατών ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των προτάσεων του Eurogroup", είπε ο κ. Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το τηλεφώνημα έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς.

.Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο


«Η κλιμάκωση της επίθεσης αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων της Κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν περιορίζεται στο κούρεμα των λαϊκών καταθέσεων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Και σημειώνεται ότι αυτό «είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προστίθεται δε ότι «οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα, αποκαλύπτουν ότι η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν λύση σωτηρίας και λαϊκής ευημερίας, όπως προπαγανδίζονταν».

.Ε. Λίνεν: «Να μάθετε την ιστορία του συλλόγου που παίζετε»


 Μέσα στη θύελλα που έχει προκαλέει ο ναζιστικού τύπου χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη, στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια το περασμένο Σάββατο, ο Εβαλντ Λίνεν βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Ενωσης για θέματα που δεν αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Γερμανός τεχνικός, κάλεσε τους παίκτες του "Δικεφάλου" να μάθουν την ιστορία και τη φιλοσοφία του συλλόγου, ενώ απέδωσε το περιστατικό στην αλαζονεία του Κατίδη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι η τελευταία φορά που ανέχεται ο ίδιος τέτοια συμπεριφορά.

«Κάποιοι από εσάς έχετε στο μυαλό σας μόνο να γκρινιάζετε όταν δεν παίζετε και να σκέφτεστε τι θα γράψετε στο Facebook και το Twitter», 

ανέφερε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Λίνεν για να συμπληρώσει ότι «... αφού περνάτε τόσες ώρες στο ίντερνετ, θα έπρεπε να μπείτε να διαβάσετε την ιστορία της ομάδας που παίζετε. Να μάθετε τι σημαίνει το έμβλημα που φοράτε στη φανέλα, πώς φέρονταν οι μεγάλοι παίκτες που τη φόρεσαν και την αντιφασιστική φιλοσοφία του συλλόγου».

."Καμιά ανησυχία για το ευρώ", διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε


«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το ευρώ», διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι το κοινό νόμισμα παρέμεινε σταθερό κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 

Σε συνέντευξή του στην «Boersen Zeitung», ο κ. Σόιμπλε καθησυχάζει ακόμα τους Γερμανούς, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και υποστηρίζει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδείχθηκε ορθή. 

Αναφέρει μάλιστα ως ενδεικτικό παράδειγμα τη μείωση του κόστους δανεισμού χωρών ,οι οποίες δέχονταν μέχρι πρότινος πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αλλαγές, ενώ επιμένει στην πολιτική της «λιτότητας με προσανατολισμό την ανάπτυξη και σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου, όπως λέει, να συνεχίσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

.Πάπας Φραγκίσκος: «Μην φοβάστε την καλοσύνη και την τρυφερότητα»


Έκκληση προς τους πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα» θέλησε να απευθύνει ο πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία της τελετής ενθρόνισής του.
Ο αργεντινός πάπας τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του», και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».

Ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου».

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι «ξεκινά την ιερατική του πορεία ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου», χωρίς να αναφερθεί στο αξίωμα του ποντίφικα.

«Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους», υπογράμμισε, τέλος, ο νέος άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών

.Επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του στο θέμα της Κύπρου


«Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε τη δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου!», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει η ΝΔ, «ξεχνάει πως τη φορολόγηση καταθέσεων, που καταγγέλλει σήμερα ως καταστροφή της Κύπρου, δικά του στελέχη την πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα για όσους είχαν εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ».
«Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες...

Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της ελληνικής Βουλής.

«Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης; 

Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...», επισημαίνει η ΝΔ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.