.Ο. Ρεν: Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας στην Ελλάδα


Υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης τάσσεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα ζητάει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας στην Ελλάδα, έτσι ώστε το σύστημα να γίνει βιώσιμο.
Όπως απάντησε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή: 
«Ο αντίκτυπος της μεταρρύθμισης όσον αφορά την επάρκεια των συνταξιοδοτικών παροχών αμβλύνεται με την καθιέρωση των βασικών συντάξεων που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πλέον ακραία ένδεια μεταξύ των συνταξιούχων, 

και με την επικέντρωση των περικοπών των κύριων και των επικουρικών συντάξεων στις υψηλότερες (κύριες και επικουρικές) συντάξεις με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται οι λιγότερο εύπορες κατηγορίες συνταξιούχων. 

Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης θα συμβάλλει επίσης, υπό τον όρο ότι θα βελτιωθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω αποδυνάμωση της επάρκειας των συντάξεων.

Όταν εξετάζονται περαιτέρω αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα οφείλει να στηρίζεται σε οικονομικώς βιώσιμη βάση ώστε να παρέχει στους συνταξιούχους επαρκείς και εξασφαλισμένες συντάξεις μακροπρόθεσμα».

.Οι μετανάστες, ο Ξένιος Ζευς, η Λιάνα Κανέλλη και η Χρυσή Αυγή


Η Χρυσή Αυγή έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και έριξε ένα ποτήρι νερό στην Ρένα Δούρου, σε τηλεοπτική εκπομπή. 
Τώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, βρίσκονται και πάλι στο πρωτοσέλιδο, αυτή τη φορά για τις επιθέσεις μελών της στα κέντρα κράτησης μεταναστών, που έχουν συλληφθεί κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας «Ξένιος Ζευς». 

Τα ξένα δημοσιεύματα τονίζουν μια ανησυχητική τάση στην Ελλάδα, συνεχίζει ο συντάκτης του B.I. , με την Χρυσή Αυγή να αυξάνει την δημοτικότητά της, σε συνδυασμό με μια αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών, σε περιστατικά που χαρακτηρίζονται μερικές φορές «αποτρόπαια». 
«Η Χρυσή Αυγή απευθύνεται σε μια χώρα που έχει πληγεί από χαλεπούς καιρούς», προσθέτει. 

'Ομως, σημειώνει, ακόμη περισσότερο ανησυχητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση. Αντί να καλεί σε τερματισμό των επιθέσεων «λειτουργεί ως... υποκινητής», υποστηρίζει. 
Στις αρχές του Αυγούστου, 4.500 αστυνομικοί συνέλαβαν 7.000 μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας, μέσα σε τρεις ημέρες.

Δημοσίευμα της οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Human Rights Watch, αναφέρει ότι μετά τις παραπάνω επιθέσεις οι μετανάστες φοβούνταν να αναφέρουν τα εγκλήματα, μήπως προσαχθούν από την Αστυνομία, ενώ επισημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις «η Αστυνομία ζήτησε ένα χρηματικό ποσό από τα θύματα για να καταθέσουν επισήμως μια καταγγελία». 

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο και για συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μεταναστών έξω από το Κοινοβούλιο, πριν από μερικές ημέρες. Τη διαδήλωση καταδίκασε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να μην την επιτρέψει. 

«Όλως τυχαίως, ο Κασιδιάρης είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε χειροδικήσει εναντίον μιας βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή, πριν από λίγο καιρό», καταλήγει το δημοσίευμα. 

.Δικογραφία για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Αντιπαράθεση με πολιτικές προεκτάσεις πυροδότησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Ραφήνα και Μεσολόγγι από μέλη της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν σε πάγκους μικροπωλητών.

Αντιδρώντας άμεσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή (Καιάδας) και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. Ο υπουργός ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και να τηρηθεί πιστά ό,τι προβλέπεται από το νόμο.

Ήδη, σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος τους, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία και, κατά το σκέλος της που αφορά στους βουλευτές, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου θα τεθεί ζήτημα άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Απαντώντας στον κ. Δένδια, η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε καθόλα νόμιμες τις ενέργειες των μελών της, καλώντας το κράτος «να πάψει να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες».

.«Οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες»


«Οι περικοπές που προβλέπουν τα νέα μέτρα θα είναι οι τελευταίες αλλά και προσωρινές» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μόλις ανακάμψει η οικονομία οι κοινωνικές αδικίες θα αποκατασταθούν και οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν στο ακέραιο.
 Όπως τόνισε ο κύριος Σαμαράς, κατά την τελετή εγκαινίων της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, ενώ θα πληρωθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει την μάχη με το εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής και μένει να κερδίσει τη μάχη και με το εντός Ελλάδας λόμπι. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάποιοι εύχονται να γίνουμε Αργεντινή αλλά δεν θα τους περάσει».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη «Το κλίμα αβεβαιότητας και η προσδοκία της δραχμής που είχε δημιουργηθεί παρέλυε την οικονομία μας και το λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη. Ωστόσο, αποτρέψαμε αυτό τον κίνδυνο. 

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να εξισώσουμε καλύτερη μεταχείριση. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εφαρμόσουμε ταχύτατα τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις περικοπές δαπανών».

«Η μείωση των δαπανών αυτών έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως γιατί καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Μέσα σε αυτά που κόψαμε ήταν και μεγάλες σπατάλες, όπως συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους ή επιδόματα σε τυφλούς, που όπως αποδείχτηκε βλέπουν πεντακάθαρα και από τα δύο μάτια. 
Μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν μπορούν να αγγιχτούν. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε αυτές τις περικοπές αλλά κάποιες θα υπάρξουν».

Ο κύριος Σαμαράς θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ. Κατά την είσοδό του στον χώρο, τον περίμενε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραπληγικών, 
η οποία και ζήτησε στήριξη από την κυβέρνηση, ώστε να μην καταργηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν τα μέλη της. Ο Σαμαράς τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

.Βήματα προόδου για την Ελλάδα θα καταγράφει η έκθεση της τρόικας, προβλέπει ο Μ.Σουλτς


Η έκθεση της τρόικας θα περιγράφει βήματα προόδου και θα επιτρέπει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, προβλέπει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, διευκρινίζει ωστόσο ότι «δεν θα είναι ευφορική».
Ο ίδιος, σε ερώτηση εάν στο τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι ακόμη στην Ευρωζώνη, απαντά κατηγορηματικά «ναι».
Ο κ. Σουλτς, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», δηλώνει ακόμη πεπεισμένος ότι το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα εγκρίνει την ερχόμενη Τετάρτη τον ΕΜΣ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
«Αυτό θα άρμοζε στην λογική της μέχρι τώρα νομολογίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου», τονίζει.

.ΣΥΡΙΖΑ: Να κατονομάσει το "λόμπι της δραχμής" ο πρωθυπουργός


Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον - άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη Δ.Ε.Θ. μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.

 Πράγματι, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να «εξαγγείλει» τίποτα. Οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο . 

Σήμερα, υποτασσόμενος στις αγορές και την κα Μέρκελ, υλοποιεί την πιο σκληρή και αντικοινωνική πολιτική που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, οδηγώντας την στην πλήρη ισοπέδωση.

Περιμένουμε, τέλος, από τον πρωθυπουργό να μας κατονομάσει ποιό είναι το «λόμπυ της δραχμής» καθώς όλοι γνωρίζουν ποιά είναι η πολιτική που καταστρέφει τη χώρα μέσω του μνημονίου και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη οδηγώντας την στον εκτροχιασμό. 

Προς το παρόν στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αρχηγό του λόμπυ του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης.

.«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει των διαδηλώσεων


Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα οι ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις μισθολογικές περικοπές που έχουν δρομολογηθεί.

Πριν λίγο, ολοκληρώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στο Λευκό Πύργο, ενώ το απόγευμα θα μετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

Τα μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα συγκεντρωθούν στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, ενώ λίγο μετά τις 7 το βράδυ θα ξεκινήσουν οι πορείες στο κέντρο της πόλης.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αναπτύσσονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των κινητοποιήσεων.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα ενώ από τις 2 το μεσημέρι το κέντρο της πόλης έκλεισε για τα αυτοκίνητα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.