.Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ

 Νέα εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων με διορθώσεις στις παραμέτρους υπολογισμού του θα γίνει για τους 4.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος στους οποίους προέκυψαν μεγάλες επιβαρύνσεις από την πρώτη εκκαθάριση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα είναι έτοιμα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου ως το τέλος του μήνα αυτού. 

Αυτό ισχύει για όλους τους φορολογούμενους μετά και τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, με βάση τις οποίες η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου μετατίθεται κατά ένα μήνα, για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει από τη πρώτη εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος και οφείλεται στις παραμέτρους που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την πρώτη εκκαθάριση. 

Στις περιοχές αυτές -όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- θα γίνει νέα εκκαθάριση με βάση τις περυσινές τιμές οικοπέδων οι οποίες είχαν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ΦΑΠ.

Εκτός από την παράταση της πρώτης δόσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατεθούν κατά έναν μήνα όλες οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου, ενδεχομένως και να αυξηθεί ο αριθμός τους προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.