.ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σημειώσατε... σχεδόν Χ


Προβάδισμα 0,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η ΧΑ 7,4%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν. 

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση. Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

.Συνελήφθη ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη


Συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, Τζοχάρ Τσερνάεφ, μετά από πολιορκία του σπιτιού στο οποίο είχε καταφύγει.

Όπως ανέφερε η αστυνομία της Βοστώνης μέσω του twitter: το ανθρωποκυνηγητό τελείωσε, η έρευνα ολοκληρώθηκε, ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε.

Ο ύποπτος συνελήφθη, αφού «παγιδεύτηκε»  στην αυλή του σπιτιού, όπου κρυβόταν και εντοπίστηκε μέσα σε μία βάρκα, μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο σημείο της σύλληψης.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι, όταν κάποιος κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία ενημερώνοντας ότι είδε αίμα σε βάρκα η οποία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του.

Μετά τη σύλληψή του ο Τσερνάεφ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, καθώς αιμορραγούσε και, σύμφωνα με το Reuters, η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Στο άκουσμα της σύλληψης, οι δρόμοι πλημμύρισαν από κατοίκους της Βοστώνης, που πανηγύριζαν.

Επίσης, τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.