.Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;... Οι ακραίοι ή ο Τσίπρας;

Ας υποθέσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ικανός, τίμιος και δουλευταράς νέος. Ας πούμε ότι παρά την εμπειρία του ο πρωθυπουργός έχει καλές προθέσεις, λειτουργεί πατριωτικά και θέλει να φέρει αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι έχει τις γνωστές αριστερές εμμονές που κυριεύουν όποιον περνά νέος από την ΚΝΕ ή δεν έχει δουλέψει πέρα από το Κόμμα. 

Αν λοιπόν ο Τσίπρας ως ο ισχυρότερος άνθρωπος της Ελλάδας δεν μπορεί να επιβληθεί εκ της θέσεώς του σε όλο αυτό το ασκέρι που έχει από κάτω του τότε η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο πρωθυπουργός, ακόμη και καλές προθέσεις να έχει φαίνεται ότι έ...περισσότερα »

.Παλλαϊκό μήνυμα προς Τσίπρα: Μην τολμήσεις να χρεοκοπήσεις τη χώρα

Βούλιαξε το κέντρο της Αθήνας από μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδήλωση υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την Ευρώπη στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Τσίπρα και την παρέα του ότι δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας. 

Σε μια πρωτοφανής σε όγκο διαδήλωση χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη βουλή και στον προαύλιο χώρο γύρω και πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη όπου κυριαρχούν συνθήματα υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και κυματίζουν ελληνικές σημαίες καθώς και οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδήλωση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακ... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά αρκετός για μια συμφωνία

Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: ·

 Στο σημερινό Eurogroup η ελληνική πλευρά έστειλε ισχυρό μήνυμα παρουσιάζοντας νέα ολοκληρωμένη πρόταση η οποία εφόσον γίνει αποδεκτή θα θέσει τέλος στο δράμα των τελευταίων ετών ·

 Εξηγήσαμε ότι η δική μας πλευρά και η πλευρά των Θεσμών έχουν έρθει κοντά ως προς τα δημοσιονομικά, στο μισό τοις εκατό του ΑΕΠ. · Αυτή η διαφορά δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια έλλειψη συμφωνί...περισσότερα »

.Εκτακτη ενίσχυση 3 δισ. ευρώ ζητά ο Γ. Στουρνάρας από τον ELA

Αίτημα για έκτακτη παροχή ρευστότητας από τον ELA, ύψους 2-3 δισ.ευρώ αναμένεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδας.
Μετά την μαζική φυγή καταθέσεων της τελευταίες ημέρες, που σήμερα μόνο έφτασαν το 1 δισ.ευρώ και την Τετάρτη τα 950 δισ.ευρώ, οι ανησυχίες αυξάνονται στην ΤτΕ. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα προς την ΕΚΤ να «ανοίξει τη στρόφιγγα» της ρευστότητας παραπάνω από το 1,1 δισ.ευρώ που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ELA, η ΕΚΤ μπορεί να δώσει ρευστότητα αν χρειαστεί ακόμα και νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.
Το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ μέσω τηλεδιάσκεψης για να αυξήσει το ELA των ελληνικών τραπεζών.

.Ντέισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή

 *Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ερωτηθείς σχετικά αναγνώρισε ότι το σενάριο της παράτασης εξετάζεται*. 

Ο κ. Ντέισελμπλουμε έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο χρόνος που απομένει για την Ελλάδα είναι ελάχιστος και ότι η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο. Εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές να καταθέσουν αξιόπιστες προτάσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σχολίασε ότι οι συζητήσεις των τελε... περισσότερα »

.Βόμβα από Reuteurs: Δύο δις ευρώ έφυγαν από τις Τράπεζες τις τελευταίες 3 μέρες!

Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές.
Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ποσό, το οποίο ισούται με το 1,5% των συνολικών καταθέσεων (133,6 δισ. ευρώ). Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των εκροών διαδραμάτισε η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες, ο ημερήσιος ρυθμός εκροής καταθέσεων ανερχόταν στα 200 με 300 εκ. ευρώ.
Αθροιστικά, όπως ανέφερε την Τετάρτη τη ΤτΕ, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 30 δισ. ευρώ.

.Αποκάλυψη: ΕΚΤ και Κομισιόν ετοιμάζουν σχέδιο για το ελληνικό χρέος

Σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί κύριο αίτημα της κυβέρνησης, φέρονται να επεξεργάζονται από κοινού Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. 

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η εφημερίδα «Καθημερινή» μεταδίδει -επικαλούμενη δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει- 

ότι *το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή* είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουνίου, μετά το τέλος των ε... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.