.Διοικητής των ανταρτών παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αυτονομιστές είχαν πυραύλους Buk

Ένας ισχυρός διοικητής των Ουκρανών ανταρτών επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11), το είδος των πυραύλων που η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καταρριφθεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. 

Σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αλεξάντερ Κοντακόβσκι, διοικητής της Ταξιαρχίας Βοστόκ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία ότι οι αντάρτες πράγματι έχουν στην κατοχή τους το σύστημα πυραύλων Μπουκ. 

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι Μπουκ ίσως να δόθηκαν στους αντάρτες από τη Ρωσία και θα μπορούσαν να έχουν σταλεί πίσω προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις της παρουσίας τους.

Πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι αυτονομιστές περιαυτολογούσαν ότι είχαν αποκτήσει το συγκεκριμένο σύστημα πυραύλων. Έπειτα ωστόσο από το δυστύχημα η βασική οργάνωση των ανταρτών, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, επανειλημμένα αρνήθηκε ότι είχε ποτέ στην κατοχή της τέτοια όπλα. 

Ο Κοντακόβσκι κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι προκάλεσε την ρίψη των πυραύλων που έπληξαν το αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο είχε επίτηδες εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, καθώς γνώριζε ότι οι πύραυλοι βρίσκονταν εκεί.

.Lufthansa, Delta και Lot ακυρώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς το Τελ Αβίβ του Ισραήλ

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει για άλλες 24 ώρες, δηλαδή και για αύριο Πέμπτη, όλες τις πτήσεις που είχε προγραμματίσει από και προς το Τελ Αβίβ για λόγους ασφαλείας. 

Συνολικά ακυρώνονται 20 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, την Κολωνία, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τη Lufthansa αλλά και τις θυγατρικές της Germanwings, Austrian Airlines, Swiss και Brussels Airlines. 

Η αμερικανική εταιρεία Delta, η πρώτη που είχε ανακοινώσει ότι ακυρώνει τις πτήσεις της, ανέφερε επίσης ότι ούτε και σήμερα θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς το Τελ Αβίβ. 

Από τη Βαρσοβία, έγινε γνωστό ότι η κρατική πολωνική εταιρεία LOT διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ισραήλ μέχρι και την Δευτέρα καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών της.

.Το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας καταγράφει η Ελλάδα στην Ευρώπη

Στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσιοποιούνται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013). 

Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%). Στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν εμπλακεί σε Μνημόνια, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 30% των πολιτών στην Ιρλανδία, το 28,2% στην Ισπανία, το 27,1% στην Κύπρο και το 25,3% στην Πορτογαλία. 

.Αλληλοκατηγορούνται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διεξάγεται σήμερα στη Γενεύη, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν εντός των κανόνων του διεθνούς δικαίου. 

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να τερματίσουν την ατιμωρησία του Ισραήλ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το Ισραήλ, δύναμη κατοχής, στοχεύει επί 16 ημέρες παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και τους στερεί το δικαίωμα στη ζωή μέσω τ... περισσότερα »

.«Συστράτευση, ενότητα και εθνική στρατηγική, μακριά από δημαγωγίες»

Το ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επισημαίνει πως «τα υλικά με τα οποία καλούμαστε να οικοδομήσουμε την εθνική μας προοπτική είναι η συστράτευση, η ενότητα και η εθνική στρατηγική, μακριά από δημαγωγίες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμούς»

Αναλυτικά, το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ:

«Σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μας επιτρέπουν πλέον να αξιολογήσουμε δίκαια και ψύχραιμα την περίοδο της μεταπολίτευσης, που παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, υπήρξε η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

»Σήμερα, που κάποιοι επιχειρούν να επαναφέρουν την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού καλούμαστε και πάλι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που νοσταλγούν τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας.

»Συστράτευση, ενότητα και εθνική στρατηγική, μακριά από δημαγωγίες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμούς είναι τα υλικά με τα οποία καλούμαστε να οικοδομήσουμε την εθνική μας προοπτική, ιδίως τώρα που η Πατρίδα μας, χάρις στις θυσίες και τον αγώνα του Λαού της, βγαίνει από τη κρίση».

.«Κουτί της Πανδώρας» για την κυβέρνηση οι απολύσεις

Σε Πύργο της Βαβέλ μετατρέπται με το πέρασμα των ημερών ο κυβερνητικός συνασπισμός με αφορμή την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη μνημονιακή δέσμευση της χώρας για 6.500 απολύσεις εντός του 2014. Ο «εμφύλιος» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, του Αργύρη Ντινόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη καλά κρατεί με άγνωστα αποτελέσματα και πιθανές... εκπλήξεις. 

Η Χαριλάου Τρικούπη εγείρει ενστάσεις για τη διαδικασία της αξιολόγησης και αμφισβητεί τη σκοπιμότητα ολοκλήρωσης του προγράμματος απολύσεων, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε, βάλλοντας εναντίον του Ευάγ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.