.9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΕΠΑ

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα (τόσο από οικότροφους όσο και από καλλιτέχνες που δέχονται να συμμετέχουν αφιλοκερδώς) καθώς και συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας. Σε προηγούμενα Φεστιβάλ μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Χαρούλης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μανώλης Φάμελλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Νίκος Ζιώγαλας, οι Encardia, ο Απόστολος Ρίζος, οι Magic De Spell, τα Μακρινά Ξαδέρφια, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Ζακ Στεφάνου, οι Elektrob... περισσότερα »

.Δεν αντέχουν τη μοναξιά τους

Οι εκλογές* τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές. Κάπως έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνονται τις πολιτικές εξελίξεις ορισμένα πολιτικά στελέχη με μακρά παράδοση σε κυβερνητικές θέσεις, που δεν εννοούν να αποδεχτούν την ιδέα ότι η χώρα μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει και χωρίς αυτούς σε κυβερνητικά πόστα. 
Γι' αυτό έχουν αρχίσει ήδη να πιάνουν «στασίδι» στον επόμενο σταθμό της πολιτικής αναμέτρησης, αναζητώντας ρόλο μεσολαβητή. 

*Το παράδοξο,* αλλά απολύτως κατανοητό για τους γνώστες της πρόσφατης ιστορίας είναι πως όλοι αυτοί που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι θέλουν να ...περισσότερα »

.Ο «όρος» της κοινωνικής δέσμευσης

*Μια ουσιαστική* δημόσια συζήτηση για την Κεντροαριστερά και όσους αυτοαναγνωρίζονται σ' αυτόν τον χώρο, είναι προφανώς αναγκαία. Δεν την επιβάλλουν μόνο ο κατακερματισμός και τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και οι εξελίξεις στη χώρα. *Το βασικό* πρόβλημα είναι η απώλεια των διευρυμένων και πολυσυλλεκτικών κοινωνικών δεσμών και αναφορών της, σε συνθήκες έντονης κοινωνικής πόλωσης, προϊόν της κρίσης. Αλλά και κάτι επιπλέον: η «χύμα» αμφισβήτηση της μεταπολιτευτικής περιόδου όπου κύριος ιδεολογικο-πολιτικός διαμορφωτής της ήταν η Κεντροαριστερά. Της καταλογίζονται όλα τα αρνητ... περισσότερα »

.Τα επόμενα βήματα εξετάζει το ΝΑΤΟ, σχετικά με την ουκρανική κρίση

Τα επόμενα βήματα τα οποία θα πρέπει να πάρει ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, αναμένεται να συζητήσουν  σήμερα οι υπουργοί Άμυνας της συμμαχίας. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν η ενίσχυση της άμυνας στην ανατολική Ευρώπη και η βελτίωση της ικανότητας της συμμαχίας να ανταποκριθεί στις ανορθόδοξες τακτικές που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

Τους τελευταίους 3 μήνες, οπότε και ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν αποστείλει μαχητικά αεροπλάνα και πλοία, ενώ έχουν εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό να καθησυχάσει τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν θορυβηθεί από τις ενέργειες της Ρωσίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας των 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, θα εξετάσουν τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ενίσχυση της άμυνας στην ανατολική Ευρώπη και τους τρόπους αντίδρασης στις τακτικές που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία.

.Ανεξαρτητοποίηση της Μ. Ιατρίδη

«Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες,το κόμμα έχει χάσει τον προσανατολισμό του», αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης της προς τον Πάνο Καμμένο, η μέχρι πρότινος βουλευτής Δωδεκανήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.  

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους», σχολιάζουν σε ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες .

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μένει με 13 βουλευτές ενώ θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα. 

.Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό, με πιθανές ημερομηνίες αύριο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κλειδί για τις μετακινήσεις θεωρείται το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Η Ελλάδα έχει το ηθικό δικαίωμα να διαπραγματευθεί σκληρά για μία επιπλέον μείωση του χρέους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail». 
«Αυτό που θέλουμε είναι μία αναγνώριση των θυσιών του κόσμου, βαριών θυσιών σε όρους απώλειας εισοδήματος και απώλειας απασχόλησης» δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα.

«Η απομάκρυνση Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δεν συνιστά αλλαγή πλεύσης από τον αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων, από τον οποίο ο κύριος Σαμαράς δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

.Νέα κριτήρια για το «κοινωνικό μέρισμα»

Κατά επιπλέον 300 χιλιάδες αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου, ενώ στον κατάλογο των δικαιούχων υπολογίζεται ότι θα περιληφθούν και 40.000 νέοι άνεργοι (άνεργοι το 2013). 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος (άγαμος) από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (κατά 1/3 για τη σύζυγο, οπότε το εισοδηματικό όριο για τους έγγαμους διαμορφώνεται στις 9.400 ευρώ από 8.000 ευρώ) και κατά 1/6 για κάθε παιδί (για τετραμελή οικογένεια, το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στις 11.750 ευρώ από 10.000 ευρώ).

Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν έως το τέλος Ιουνίου (καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου), θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Σημειώνεται, ότι στις 10 Μαΐου έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα» 204.000 δικαιούχοι, ενώ επιπλέον 115.000 δικαιούχοι θα λάβουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 320.000 δικαιούχους. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές έως το τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται. 
Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις, η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα, χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης. Με τις αλλαγές, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα αποδοθεί πλήρως στην κοινωνία.

Στη σύσκεψη στο ΓΛΚ, συμμετείχαν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

.«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα

Στο 26,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Ιανουάριο (27,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ελαφριά πτώση σημείωσε η ανεργία τον Απρίλιο, σε σχέση με τον Μάρτιο στην ευρωζώνη (11,7% από 11,8% και 12% τον Απρίλιο του 2013) και στην «Ε.Ε. των 28» (10,4% από 10,5% και 10,9% τον Απρίλιο του 2013). Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συνολικά, τον Απρίλιο καταγράφονται 25,47 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 18,75 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 151.000 στην ΕΕ και κατά 76.000 στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (26,5% τον Φεβρουάριο) και στην Ισπανία (25,1%), ενώ τα χαμηλότερα σημειώνονται στην Αυστρία (4,9%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (6,1%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Φεβρουάριο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8% και στις γυναίκες στο 30%.

Όσον αφορά τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα (κάτω των 25 ετών), σημείωσαν ελαφριά άνοδο από 56,7% τον Ιανουάριο σε 56,9% τον Φεβρουάριο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων και ακολουθούν η Ισπανία (53,5%) και η Κροατία (49%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,9%), στην Αυστρία (9,5%) και στην Ολλανδία (11%).

Τον Απρίλιο, η ανεργία των νέων στην Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 22,5% (23,6% τον Απρίλιο του 2013)και στο 23,5% στην ευρωζώνη (23,9% τον Απρίλιο του 2013).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.