.Γιώργος Γρίβας 6η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς :  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν  : κ Δήμαρχο,
            κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε ,
Με την παρούσα επιστολή σας  γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ, αποχωρώντας από τη δημοτική παράταξη με την ονομασία «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ» .

Με εκτίμηση
Γεώργιος Η. Γρίβας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

.Ο δρόμος άνοιξε

Τελικά ο δρόμος για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων άνοιξε. Κι αυτήν τη φορά οριστικά και με τρόπο ο οποίος εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις τράπεζες, και τους δανειολήπτες. 

Και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, και οι δανειολήπτες θα ανταποκρίνονται πλέον στις υποχρεώσεις τους έχοντας διασφαλισμένη την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας θα οριστούν στα 1.000 ευρώ. 

Με βάση αυτό το δεδομένο θα προσδιορίζεται το αντίστοιχο ποσό για οικογένειες με περισσότερα και λιγότερα μέλη. Και με το επιπλέον εισόδημα θα καλύπτονται οι δανειακές υποχρεώσεις. 
Οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου θα επιμηκύνεται ανάλογα.

Αυτονόητο είναι βεβαίως ότι η ομαλή λειτουργία του συστήματος προϋποθέτει απόλυτη ειλικρίνεια από πλευράς δανειοληπτών. 

Αν συνεργαστούν υποδειγματικά με τις τράπεζες και υπαχθούν στην κατηγορία των «συνεργάσιμων» δανειοληπτών, τότε είναι ενδεχόμενο να προκύψουν κι άλλες ευεργετικές γι' αυτούς ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα και κάποιο «κούρεμα» του χρέους τους. Αλλά σχετικά με τέτοιες προοπτικές τίποτα δεν είναι ακόμη βέβαιο.

Το μόνο που είναι προς το παρόν βέβαιο είναι το κριτήριο των ελάχιστων δαπανών διαβίωσης. Από αυτό ξεκινάνε όλα. Γι' αυτό και η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος θα κριθεί όχι μόνο από την ειλικρίνεια των δανειοληπτών αλλά και από τον τρόπο ορισμού των ελάχιστων δαπανών, μια και οι ανάγκες όλων των τετραμελών, για παράδειγμα, οικογενειών δεν είναι υποχρεωτικά ίδιες. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες παράμετροι δεν θα υπονομεύσουν ένα μέτρο που φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Η Γερμανία είναι ισχυρή μονο εφόσον η Ευρώπη είναι ισχυρή, επανέλαβε η Α. Μέρκελ

 «Μακροπρόθεσμα η Γερμανία θα είναι ισχυρή μόνο εφόσον είναι η Ευρώπη ισχυρή», επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών της νωρίτερα σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για εμβάθυνση της οικονομικής και της νομισματικής ένωσης, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την «απατηλή ηρεμία» που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ευρώπη και επανέφερε το θέμα της ανάληψης ευθύνης των επενδύσεων από τους ίδιους επενδυτές και όχι από τους φορολογούμενους.

«Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης και άγκυρα σταθερότητας στην Ευρώπη και συνεισφέρει ουσιαστικά στην υπέρβαση της κρίσης. Πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας και της ψηφιακής ανάπτυξης», τόνισε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ανάγκη ο άνθρωπος να τεθεί στο επίκεντρο όλων των πολιτικών, όλων των αποφάσεων.

«Η απαίτηση της Ευρώπης πρέπει να είναι να βγει από την κρίση ισχυρότερη από ό,τι ήταν πριν από την κρίση», συνέχισε η Καγκελάριος, η οποία δήλωσε ότι η κρίση βρίσκεται μεν υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί μόνιμα.

.Ανακαλύφθηκε περιοχή του εγκεφάλου που μας βοηθά να διορθώνουμε τα λάθη μας

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια περιοχή του εγκεφάλου που, όπως υποστηρίζουν, φαίνεται να είναι μοναδική στους ανθρώπους, διακρίνοντάς τους από τα άλλα ζώα. 

Η σφαιρική αυτή περιοχή του εγκεφαλικού ιστού, που έχει μέγεθος και σχήμα όπως ένα μικρό λαχανάκι Βρυξελλών, θεωρείται ζωτική για τη λήψη των αποφάσεων και κυρίως για την αναγνώριση των λαθών από τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να τα διορθώνουν.

Οι επιστήμονες μελέτησαν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ τη δομή και τις νευρωνικές συνδέσεις περιοχών του εγκεφάλου που είναι ζωτικές για τη γλώσσα, τον προγραμματισμό της δράσης και τη γνωσιακή ευελιξία. 

Συγκρίνοντας αυτές τις περιοχές με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου 25 μαϊμούδων μακάκων (επίσης μέσω της τεχνικής fMRI), εντόπισαν 11 που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες, αλλά και μία, στον λεγόμενο πλαγιομετωπιαίο πόλο του προμετωπιαίου φλοιού, κοντά στο φρύδι, που είναι μοναδική στους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη περιοχή βοηθά τους ανθρώπους να έχουν ευέλικτη νόηση και να καταλαβαίνουν αν έχουν πάρει κάποια λανθασμένη απόφαση και, έτσι, να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, κάτι που δεν φαίνεται να μπορούν τα άλλα ζώα.

.Κρίσιμη συνάντηση Αθ. Τσαυτάρη με επιτροπή των αγροτών

 Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων συναντάται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η αντιπροσωπεία θα θέσει στον υπουργό τα αιτήματα των αγροτών οι οποιοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με τη συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες εκατοντάδων χωριών σε όλη τη χώρα.

Εκτός από την απόσυρση των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου

.Δημιουργούνται 440.000 ευκαιρίες για απασχόληση

Τους τρεις πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, πυλώνες που θα αφορούν περισσότερα από 440.000 άτομα, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στο υπουργείο Εργασίας. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, που θα χαράσσει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την ανεργία, με στόχο την άμεση ανακούφιση της κοινωνίας. Ο πρώτος πυλώνας της πολιτικής αφορά 114.000 ανέργους όλων των κατηγοριών και οι δράσεις του θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιταγή εισόδου για ... περισσότερα »

.Όλη η διαδικασία για την επίλυση φορολογικών διαφορών

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς θα γίνεται εφεξής η επίλυση φορολογικών διαφορών μέσω της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογικές διαφορές να διευθετούνται σε σύντομες προθεσμίες, κατόπιν υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και έτσι να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από υποθέσεις που μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης. Πρέπει να τονισθεί πως οι εισπράξεις της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης το 2013 δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, παρ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.