.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥΣ 15 ΔΙΣ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ


Επιπλέον φόρους της τάξης των 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να φέρει το 2013 για τους Ιταλούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ένωσης βιοτεχνών Cgia, της πόλης Μέστρε, στη βορειοανατολική Ιταλία, κάθε οικογένεια...
θα επιβαρυνθεί με 585 ευρώ και η συνολική φορολογική πίεση θα αγγίξει το 45,1% του ΑEΠ.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις οφείλονται στον νέο φόρο για την συλλογή απορριμμάτων, στην αύξηση του ΦΠΑ που πρόκειται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου, στην άνοδο του φόρου ακινήτων για χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, όπως και σε εκείνη των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είναι σαφές ότι μια τόσο μεγάλη φορολογική πίεση δεν μπορεί να αποτελέσει θετική προϋπόθεση για να στηριχθεί η τόσο ποθητή οικονομική ανάκαμψη», σχολιάζει η Ένωση Βιοτεχνών Ιταλίας

Η Cgia προσθέτει, δε, ότι «από την στιγμή που οι εισπράξεις του φόρου ακίνητης περιουσίας ήταν κατά σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια υψηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, θα μπορούσε, τουλάχιστον, να αποφύγει την προγραμματισμένη άνοδο του ΦΠΑ στο 22%».

Όσον αφορά στους φόρους που βαραίνουν της ιταλικές επιχειρήσεις, ο Τύπος αναφέρει, ενδεικτικά, ότι μέσα στον Ιανουάριο προβλέπονται δεκαπέντε πληρωμές, για άλλες τόσες φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ, τον Φεβρουάριο, θα ακολουθήσουν άλλες δεκαέξι.

.ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑ 15,8% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟ 2012


Μείωση κατά 15,8% σε αξία και κατά 12% σε όγκο παρουσίασαν κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια, εξωνοσοκομειακή αγορά, παρά τη μη εκτέλεση συνταγών επί μακρύ χρονικό διάστημα, λόγω της διένεξης των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΠΥ. Η μείωση των εσόδων του κλάδου...
έβαινε στη διάρκεια του 2012 επιταχυνόμενη, αφού ήταν 6,7% το πρώτο τρίμηνο και 13,5% το πρώτο επτάμηνο του έτους. 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας μετρήσεων του τομέα, IMS, τα οποία αφορούν τις πωλήσεις των εγχώριων φαρμακευτικών εταιρειών προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες της χώρας την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012. 

Σύμφωνα με την IMS, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 σημειώθηκε μείωση του συνολικού όγκου των πωλήσεων κατά 12% στις 327,1 εκατομμύρια φαρμακοτεχνικές συσκευασίες και, συγχρόνως, μείωση των συνολικών εσόδων των 362 επιχειρήσεων του κλάδου κατά 15,8% στα 2,91 δισ. ευρώ. 

Στις πρώτες πέντε θέσεις του πίνακα με κριτήριο τα έσοδα βρέθηκαν οι επιχειρήσεις: 1. Novartis με μερίδιο 8,7% και έσοδα ύψους 252,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 19,1%. 2. Pfizer με 8,0% και έσοδα 232 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25,2%. 3. Sanofi με 7,3% και έσοδα 211,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 15,4%. 4. AstraZeneca με 5,6% και έσοδα 164,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,6%. 5. Βιανέξ με 5,2% και έσοδα 152,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,2%.

.Καταδικάζουν την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη


 Την καταδίκη τους για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και η οικογένειά του από κουκουλοφόρους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, εξέφρασαν κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ καιΔΗΜΑΡ.

Η κυβέρνηση, παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σ. Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά: «Θα ευχόμασταν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μαι και που πλέον κατέχει και το θεσμικό ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταδίκαζε την επίθεση. Δυστυχώς με τη μέχρι τώρα στάση του για άλλη μια φορά ενθαρρύνει αντίστοιχες πρακτικές. Ένα μόνο πρέπει να γνωρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νεολαία του που επιμένουν να προκαλούν: Ότι όλα τα στέκια ανομίας, τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και η απλόχερη πολιτική κάλυψη που απολάμβαναν, τελειώνουν οριστικά», πρόσθεσε. 
Την συμπάθειά του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη, σχετικά με τη φραστική επίθεση που δέχθηκε παρουσία της οικογένειάς του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. 

Με την ίδια ανακοίνωση σημειώνει επίσης τα εξής : "Οι οποιεσδήποτε διαφωνίες και αντιρρήσεις με τα έργα και τις ημέρες του κ. Δημάρχου δεν δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές.

Όσον αφορά στις γκεμπελικού τύπου δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου τον καλούμε να βγάλει επιτέλους την κουκούλα για να δει καλύτερα και να μας πει που είναι τα κλεμμένα και οι μίζες που τόσα χρόνια στελέχη του κόμματός του και του μνημονιακού  συνεταίρου του, του ΠΑΣΟΚ, έφαγαν και έβγαλαν στο εξωτερικό. Η ανομία και η συγκάλυψη έφθασαν στο τέλος τους", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν την δημοκρατική ομαλότητα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας ειδικά αυτήν τη περίοδο», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με ενότητα να καταδικάσουν την τυφλή βία.

«Τα φαινόμενα βίας και ανομίας αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας. Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη, τα πολιτικά κόμματα, τον πνευματικό κόσμο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, να υψώσουμε ένα τοίχος και να πούμε όχι στη βία. Η βία είναι φασισμός», αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

.Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στον Κωνστ. Μητσοτάκη


 Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη σήμερα το πρωί για την αποκατάσταση του κατάγματος του αριστερού ισχίου.
Το ατύχημα συνέβη πριν από τρεις ημέρες στα Χανιά και ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» όπου και έγινε η επέμβαση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.