Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ


O Θανάσης και ο Γιάννης τα κατάφεραν. Μετά τη σημερινή τους πολιτογράφηση ως δημοτών Ζωγράφου ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πραγματοποίηση του παιδικού τους ονείρου, της συμμετοχής τους στην Εθνική μας ομάδα Μπάσκετ. Ας ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στα παιδιά του Φιλαθλητικού.

.«Βραδιά μπουάτ»...Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν

στη «Βραδιά μπουάτ»

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 20:00

στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
(δ/νση: Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου, )

 Μια βραδιά γεμάτη απο την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ΄60...         
  Οι μπουατ, ήταν χώρος συνάντησης της παρέας. Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη», με τραγούδι και λογοτεχνία θα φτιάξουμε τη δική μας παρέα και θα συνταξιδέψουμε στη μαγεία και το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς..

Συμμετέχουν:
κιθάρα-τραγούδι: Χρίστος Θεσσαλονικεύς
κιθάρα-τραγούδι-πρόζα: Γιάννης Νικολάου
τραγούδι: Αθηνά Σιδέρη, Κορίνα Αντωνοπούλου
μπουζούκι: Κώστας Κρασονικολάκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ          

.Το συγχαρητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς το νέο γ.γ. του ΚΚΕ


«Ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών υπάρχει πάντα χώρος για διάλογο και συνεννόηση για την πρόοδο του τόπου και το καλό του λαού μας», αναφέρει ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς το νέο Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο θεσμικό σας ρόλο», σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Ανδουλάκης.

.Τουλάχιστον τρεις νεκροί στο Μαραθώνιο της Βοστώνης


Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, κοντά στο σημείο τερματισμού, όπως μεταδίδει το Fox News.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 30. 

Τα γύρω κτίρια έχουν εκκενωθεί ενώ την υπόθεση ερευνά το τμήμα αντιτρομοκρατικής του FBI, που σημαίνει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

.«Διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής»


Έχουμε συμφωνία με την τρόικα. Αναμένεται χωρίς πρόβλημα η εκταμίευση της επόμενη δόσης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Έχουν υλοποιηθεί τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής προσαρμογής και τα τρία τέταρτα της προσαρμογής της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Χρειάζεται υπομονή και νηφαλιότητα. Διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται ραγδαία, είπε ο υπουργός.

Ο μεγάλος στόχος είναι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ώστε να ζητήσουμε την εφαρμογή της ρήτρας απόφασης του Eurogroup που προβλέπει δραστική μείωση του δημοσίου χρέους, τόνισε ο υπουργός.

Όσοι υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο αλλά θα μας κρατήσουν στο ευρώ ψεύδονται ασυστόλως, είπε.

Ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «καλά νέα».

."Σχεδόν φυσιολογική" η καγκελάριος Ά. Μέρκελ


Αγαπάει τα λουλούδια, το λευκό κρασί, μαγειρεύει, φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά, της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της, σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της, προτιμά τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο και όταν εκνευριστεί, χρησιμοποιεί συχνά την λέξη «σκ...». 

Η Άγγελα Μέρκελ είναι «μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα», γράφει ο Νικολάους Μπλόμε, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Άγγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας».

Σύμφωνα με εκτεταμένα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. «Βήμα-βήμα», είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας. 

«Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως «μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική». 

Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι «το μεγάλο μάντρα» της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης» και σημειώνει ότι η ίδια «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της»

."Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους της χωρίς νέα μέτρα"


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, επισημαίνοντας ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης.

Ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής κλπ. 
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.
Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Πολλοί, ακόμη, από τους πλούσιους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν έχει οδηγήσει, ακόμη, στα αναμενόμενα αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόμσεν είπε ότι "δεν θέλουμε η πολιτεία να διοικεί τράπεζες και η κυβέρνηση να κατανέμει τις πιστώσεις".

 Ο Πολ Τόμσεν είπε ότι το β΄ δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή του, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στη συνολική δόση των 6 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα για το α΄ τρίμηνο εφέτος. 

Ενώ, από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν να εγκρίνει τα 4,2 δισ. ευρώ της συμμετοχής της (στη δόση των 6 δισ. ευρώ) στο Eurogroup στις 13 Μαΐου.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα,  η δόση των 6 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Μαΐου, οπότε και λήγουν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ. 

Όσον αφορά στα 2,8 δισ. ευρώ («υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), αυτά αναμένεται να εγκριθούν σε Euro Working Group εντός του Απριλίου.

.Πράσινο φως για την ταχεία εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ


Πράσινο φως για την ταχεία εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.ευρώ, με την έγκρισή της από το Eurogroup, δίνει η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, με ανακοίνωσή της.
"Τα πρόσφατα βήματα που έκαναν οι (ελληνικές) αρχές υποδεικνύουν ότι οι προθεσμίες του Μαρτίου θα εκπληρωθούν σύντομα και έτσι η εκταμίευση των 2,8 δισ.ευρώ από το υπόλοιπο της προηγούμενης δόσης από το ΕΤΧΣ, μπορεί να συμφωνηθεί σύντομα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης", ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Η εκτίμηση της αποστολής είναι ότι η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία επίσης προστίθεται ότι "η αποστολή και οι (ελληνικές) αρχές συμφώνησαν ότι οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αμετάβλητες έναντι της προηγούμενης αξιολόγησης, και ότι υπάρχει προοπτική σταδιακής επιστροφής στην ανάπτυξη το 2014".

.Η Ρωσία επενδύει 40 δισ. ευρώ στο διαστημικό της πρόγραμμα


Η Ρωσία θα επενδύσει 1,6 τρισεκατομμύριο ρούβλια (39,6 δισεκατομμύρια ευρώ) στα διαστημικά της προγράμματα έως το 2020, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθιστώντας τον διαστημικό τομέα μια από τις προτεραιότητες της χώρας.

"Μεταξύ 2013 και 2020, σχεδόν 1,6 τρισεκατομμύρια ρούβλια θα δοθούν στα διαστημικά προγράμματα. Η ανάπτυξη του δυναμικού μας θα αποτελέσει στο μέλλον μια από της προτεραιότητες της πολιτικής του κράτους ", δήλωσε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις κατασκευής του κοσμοδρομίου Βοστότσνι, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Ρωσία, η διαστημική βιομηχανία της οποίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία της σοβιετικής εποχής, αντιμετώπισε τα τελευταία δύο χρόνια απανωτές ατυχίες, όπως ήταν οι αποτυχίες να τεθούν σε τροχιά επικοινωνιακοί δορυφόροι ή προβλήματα κατά την πρόσδεση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ενός ρωσικού διαστημόπλοιου φορτίου Progress.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.