.«Φουντώνει» η ανασφάλεια στην Ελλάδα: 10δισ. σε στρώματα έκρυψαν οι Έλληνες

Οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ευνόησαν το κλίμα ανασφάλειας αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις με αποτέλεσμα μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες. Ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg το ερώτημα που παραμένει ανοικτό είναι το πού μεταφέρουν τις καταθέσεις τους οι Έλληνες. «Μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλες τράπεζες ή τα κρύβουν κάτω από τα στρώματα τους;» διερωτάται το πρακτορείο σε δημοσίευμά του.

Εκ πρώτης όψης, τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται να δείχνουν προς την επιλογή της μεταφοράς καταθέσεων αντί την επιλογή των χρημάτων κάτω από το στρώμα, καθώς τα «τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία», δεν έχουν δείξει κάποια μεγάλη άνοδο κατά τους τελευταίους μήνες.

.Δημοσκόπηση: Απαισιόδοξοι οι Ελληνες για το μέλλον της χώρας

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και τις προοπτικές και τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση.
Σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Metrisi για λογαριασμό του iefimerida, οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά ανήσυχοι για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή παύσης πληρωμών στο άμεσο μέλλον, ενώ, περισσότεροι από ένας στους δύο εκτιμούν ότι το Grexit είναι ακόμη ορατό.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε ποσοστό πάνω από 50% οι πολίτες συμφωνούν με την στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση αν και ένα 40% εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να έχει σημαντική διαφορά, καθώς, καταγράφει προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 20 Φεβρουαρίου και έγινε σε δείγμα 1.008 ατόμων με Πανελλαδική κάλυψη από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες της χώρας.

.Ν. Βαλαβάνη: Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα ελεγχθούν από την εφορία

 Προειδοποίηση ότι αργά η γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
Απορρίπτοντας τις προτάσεις για φορολογικό έλεγχο εκείνων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση - ώστε να καταδειχθεί αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν ή όντως δεν είναι σε θέση σήμερα να το κάνουν -, η κα Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό απ' αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί πρέπει να το αντιστρέψουμε: Να πούμε όσοι δεν θα μπουν ενώ μπορούν (εξαιρούμενων ούτως ή άλλως όσων έχουν δικαστικές εμπλοκές) να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει η εφορία».

Κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, η κα Βαλαβάνη αντέκρουσε τις έντονες αμφιβολίες που εξέφρασαν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι για την επιτυχία της ρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα πετύχει. Επίσης, η αρμόδια υπουργός δεν αποδέχθηκε την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται καν στον τίτλο του «περί επανεκκίνησης της Οικονομίας».

 Το νομοσχέδιο είναι άρτιο και αποτελεί ένα συνολικό ρυθμιστικό σχέδιο, αντέτεινε η υπουργός, δηλώνοντας ταυτοχρόνως υπερήφανη ότι «δεν μάς το έδωσε κανείς ούτε μας το διόρθωσε», αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει στην εφαρμογή του ουσιαστικά και θετικά την καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

.Εντός του 2015, κοινοτικά κονδύλια 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός του 2015 κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ μπορούν να προσανατολιστούν σε δραστηριότητες σχετικές με την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επισήμανε επίσης πως σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και την Ελλάδα έργα, το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.

.Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τη περίοδο των εορτών Πάσχα 2015, ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, συγκεκριμένα, προτείνει από Τετάρτη 1η Απριλίου μέχρι και Παρασκευή 3 του μήνα συνεχόμενο ωράριο 9 το πρωί με 9 το βράδυ, το Σάββατο 4 Απριλίου λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. 

Την Κυριακή 5 Απριλίου από 11 το πρωί με 6 το απόγευμα και Μεγάλη Δευτέρα με Μεγάλη Πέμπτη ωράριο από τις 9 το πρωί με τις 9 το βράδυ, Μεγάλη Παρασκευή από 1 μετά το μεσημέρι μέχρι 7 το απόγευμα και Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα είναι αργία. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από Τρίτη 14 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

.Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση των 100 δόσεων. 

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή.

 Η ΝΔ δια του εισηγητή της κ. Βεσυρόπουλου δήλωσε πως διάκειται θετικά στο νομοσχέδιο και θα το υπερψηφίσει, εφόσον όμως η κυβέρνηση λάβει υπόψη της μια σειρά ενστάσεων (κυρίως αυτές που αφορούν την ανεξαρτησία της φορολογικής δικα... περισσότερα »

.Με ελληνική ευθύνη οι μεταρρυθμίσεις... «Αποδεχόμαστε απόλυτα τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015

Οι ελληνικές Αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες. 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 02:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωσης της επταμερούς συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα, έχει ως εξής: «Αποδεχόμαστε απόλυτα τη συμφωνία του Eu... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.