.Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση


Την καταδίκη όλων των κομμάτων προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση από αγνώστους, που έγινε το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Κεδίκογλου, στον Λόφο του Στρέφη. Οι δράστες, έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο του τριώροφου κτηρίου, έριξαν εύφλεκτο υλικό κι έβαλαν φωτιά πετώντας μολότοφ. Στο σπίτι βρίσκονταν ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, η σύζυγός και το τρίχρονο παιδί τους.

«Αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί «καλής» και «κατανοητής» πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για ... μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. 

Ας κρίνουν οι πολίτες», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων του τελευταίου τριημέρου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις «την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας». Το να στοχοποιούν, πρόσθεσε, συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας, είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας.
Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Επίσης, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, πως κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλία, και πως η αναρχία είναι δημοκρατία, αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι η επίθεση αυτή, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας, την καταδικάζει και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα, ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει, ότι πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία.
«Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία», τονίζει μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και η Δημοκρατική Αριστερά. «Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, τόνισε, πως τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι.
Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων, πως οι ενέργειες αυτές προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό.

.Τσίπρας: Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Βερολίνο


«Κατ' αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη» σημειώνει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας και της κυβέρνησης της Γερμανίας, η οποία διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».

«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς. 

Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και τη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Εξάλλου, «περισσότερο από ποτέ έτοιμος και αποφασισμένος να στηρίξει τον ελληνικό λαό στον αγώνα του για μια μεγάλη και δημοκρατική πολιτική αλλαγή» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς στο θέατρο "Volksbuehne", στο Βερολίνο

.Αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών ο "γκουρού" του Διαδικτύου, Άαρον Σουόρτζ


Ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και ενεργός υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο, ο Άαρον Σουόρτζ, βρέθηκε το Σάββατο νεκρός στο διαμέρισμά του σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία δι απαγχονισμού.

Μόλις στα 14 του χρόνια, ο Σουόρτζ ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary), του εργαλείου που προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνανατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, όπως τα ειδησεογραφικά sites και τα blogs.

Αργότερα ο Σουόρτζ αφοσιώθηκε στην πεποίθηση του ότι οι πληροφορίες πρέπει να διανέμονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, ενώ δήλωνε ότι «οι πληροφορίες αποτελούν εξουσία. Αλλά όπως σε κάθε εξουσία, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Σε μανιφέστο που είχε εκδώσει το 2008, είχε γράψει ότι «ολόκληρη η επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά, που έχει δημοσιευτεί ανά τους αιώνες σε βιβλία και περιοδικά, μετατρέπεται σε ψηφιοποιημένο υλικό και κρατείται στα χέρια ορισμένων ιδιωτικών εταιρειών. Ο επιμερισμός των πληροφοριών δεν είναι κάτι ανήθικο αλλά αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη. 

Μόνο εκείνοι που είναι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν σε κάποιον φίλο ένα αντίγραφο».
 Τον Ιούλιο του 2011 ο Σούορτζ είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με κατηγορίες ότι έκλεψε εκατομμύρια ακαδημαϊκά κείμενα και βιβλία από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Ο Σουόρτζ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε δηλώσει αθώος, αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση που καταδικαζόταν.
 Ο 26χρονος είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ είχε αναφέρει ότι πολλές στιγμές στη ζωή του είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.