.Πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης...ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει, για έκτη συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, από 1 Νοεμβρίου 2014 έως 21 Μαρτίου 2015.
 Το πρόγραμμα των διαλέξεων του Μουσείου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009 και έχει γίνει θεσμός για πολλούς φιλότεχνους που το παρακολουθούν ανελλιπώς. 

Στους πέντε πρώτους κύκλους έγινε μια ιστορική αναδρομή στη δυτική ζωγραφική από το 13ο αιώνα μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα ενώ ο έκτος κύκλος ήταν αφιερωμένος στην τέχνη της χαρακτικής.
Φέτος, ύστερα από παράκληση πολλών φίλων των διαλέξεων του Μουσείου, θα επαναληφθεί ο πρώτος κύκλος με θέμα τη ζωγραφική της Αναγέννησης.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί 11:00 – 12:00 από την ιστορικό της τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, Διονυσία Γιακουμή.

.Η σημασία του να είσαι σοβαρός

*ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ * 
Το καλοκαίρι, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που ανέδειξαν μεν σε πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατέδειξαν δε καμία ιδιαίτερη δυναμική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτιόμασταν μεταξύ αστείου και σοβαρού τι άλλο πρέπει να κάνει πια η κυβέρνηση για να φέρει στην εξουσία την Αριστερά. 

Τη ευγενεί φροντίδι του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε ο ΕΝΦΙΑ, το φιλί του θανάτου στις σχέσεις των ευρωπαϊστών του Κοινοβουλίου με τις μεσαίες τάξεις, που μέχρι προχθές τους υποστήριζαν. Τους κραδασμούς που προκάλεσε η παγιοποίηση του φόρου στην ακίνητ...περισσότερα »

.Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

*ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ * 
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν έμπειρο πολιτικό, που έχει πάντοτε την πιο καθαρή και ψύχραιμη εικόνα για το τι συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό. Το ερώτημα που έθεσε είχε ενδιαφέρον: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεται τόσο πολύ ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός. Δεν καταλαβαίνει τι θα πάρει στα χέρια του αν εκλεγεί;».

 Οταν τον ρώτησα τι θα έκανε στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μου απάντησε: «Θα έβγαινα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και θα δήλωνα ότι αν και τις κέρδισα, δεν βάζω θέμα για την εκλογή νέου Προέδρου και πιστεύω ότι οι εκλογές πρέπει ... περισσότερα »

.Η Μόσχα επεκτείνει το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα

 H Ρωσία αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα, εντάσσοντας σε αυτό τα παραπροϊόντα σφαγίων, τα ζωικά άλευρα, το λίπος και άλλα παράγωγα βοοειδών, χοίρων και πουλερικών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας Rosselkhznadzor.

Τα προϊόντα αυτά δεν είχαν μέχρι στιγμής ενταχθεί στον κατάλογο των προϊόντων διατροφής, στα οποία έχει επιβληθεί το εμπάργκο στις αρχές Αυγούστου από τη Ρωσία ως αντίμετρο για τις δυτικές κυρώσεις που εγκρίθηκαν εναντίον της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος προσέθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας των «παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας», κυρίως εξαιτίας μιας μικροβιακής μόλυνσης.

Η Rosselkhznadzor ανέφερε ότι εντόπισε, κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων μηνών, 17 παραβιάσεις υγειονομικών κανονισμών και ανακάλυψη ιχνών αντιβιοτικών σε προϊόντα που προέρχονται από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία.

.«Να ανακρούσει πρύμνα» κάλεσε την Τουρκία ο Ευ. Βενιζέλος

«Να ανακρούσει πρύμνα» κάλεσε την Τουρκία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος σε δήλωσή του σχετική με την παρουσία τουρκικού ερευνητικού σκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Επισημαίνοντας ότι με την παρουσία του τουρκικού σκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας για τη διενέργεια ερευνών, η Τουρκία «προσβάλλει βάναυσα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», 

ενώ επίσης «ενεργώντας εξ ονόματος του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους» επί της ουσίας «αρνείται να αναγνωρίσει την υπόσταση και τη διεθνή νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και της ευρωζώνης» ο κ.Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα θέτει «ανυπέρβλητα εμπόδια στην ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ο κ.Βενιζέλος, με την πράξη της η Τουρκία «υπονομεύει τον διάλογο στην Κύπρο και δημιουργεί μια εστία κρίσης, τη στιγμή που η διεθνής προσοχή είναι στραμμένη στο Κομπάνι, τον ISIS, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στις κρίσεις που εκδηλώνονται στα νότια και ανατολικά της Ευρώπης. Δυστυχώς το μέτωπο διασπάτει και η ευθύνη της Τουρκίας είναι τεράστια».

Ως εκ τούτου, ο Έλληνας αξιωματούχος καλεί την Τουρκία «να ανακρούσει πρύμνα  - όχι μόνο το πλοίο αλλά και η εξωτερική πολιτική της χώρας, να κινηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο».

.Άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε χθες το βράδυ η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή, η οποία παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. "Θα στηρίξω με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρώ ότι στις εκλογές πρέπει να έχει καθαρή λαϊκή εντολή και αυτοδυναμία να κυβερνήσει", δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία".
Επειδή μας ερωτεύονται πλέον, δεν σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί και το φλερτ ούτε από τη δική μας πλευρά ούτε από τους άλλους, αλλά υπάρχει και το σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε χαρακτηριστικά στον Α984 ο Νίκος Χουντής μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

.Συνεχίζεται η κόντρα για την οικονομία

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία. «Η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε έξοδο από την ευρωζώνη, εσωτερικό δανεισμό και τελικά χρεοκοπία» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και προσθέτει ότι - πράγματι- το νέο πληθωριστικό χιλιάρικο του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζάνη. 

Σε πρωινές δηλώσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.