.Η αδιαλλαξία της Τουρκίας

*Δεν φαίνεται* διατεθειμένη η τουρκική πολιτική ηγεσία να παραιτηθεί από την αδιάλλακτη και αρνητική στάση της στο θέμα της Κύπρου, έτσι ώστε να διευκολύνει την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. 

Κι αν οι συνομιλίες του Βενιζέλου με τον ομόλογό του προϊδεάζουν για τις επικείμενες συνομιλίες Σαμαρά - Νταβούτογλου, είναι προφανές ότι οι προοπτικές για την άρση του αδιεξόδου κάθε άλλο παρά αισιόδοξες παραμένουν. 

*Η Τουρκία* δεν εννοεί να αποδεχθεί δύο δεδομένα τα οποία δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση. Το πρώτο είναι πως δεν υπάρχουν δύο κράτη στη μεγα...περισσότερα »

.Δημ. Παπαδημούλης: Η στάση της τρόικας είναι μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η στάση της τρόικας που τα θέλει όλα οφείλεται στο ότι θεωρεί την κυβέρνηση τελειωμένη, δεδομένη, αλλά είναι ένα μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. 

Αυτό που ισχυριζόμαστε είναι ότι με τη δύναμη της στήριξης του ελληνικού λαού, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί και να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από την κυβέρνηση του «ναι σε όλα». Ερωτηθείς για τις ...περισσότερα »

.Ο χάρτης των ανεξάρτητων βουλευτών μετά την ανεξαρτητοποίηση του Π. Μελά

Τους 24 βουλευτές απαριθμούν συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Μελά, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 16 που έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και 8 ακόμη είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα. Σύνολο 24 βουλευτές.

Οι ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά έρχεται μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι θα πράξει κατά συνείδηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.
 Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο απέδωσε την απόφασή του στις «αισχρότητες», κατά δήλωσή του, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε η δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και συνδέει τη στάση του με τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου.

.Το μητρώο του «καλού εργοδότη» στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας

Σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας θεωρεί το υπουργείο Εργασίας τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων Περσέας», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Το Μητρώο, θα καταγράφει τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θα τις εξαιρεί από τους στοχευμένους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ θα τις επιβραβεύει με μειώσεις του μη μισθολογικού κόστους.

Για την ένταξη στο Μητρώο, θα λαμβάνεται υπόψη κυρίως η συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
 Για «μεταρρυθμιστική τομή υψηλού οικονομικού και πολιτικού συμβολισμού» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει, ότι «με τη δημιουργία του νέου συστήματος, εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας μια νέα, θετική αντίληψη για τη σχέση πολιτείας και επιχειρηματικότητας».

.«Ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις για τους επενδυτές»

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνεται σήμερα από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ». Επιπλέον: «Είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επ... περισσότερα »  

.Πιθανή η επιστροφή της τρόικας μέχρι την Τετάρτη

Πιθανή είναι πλέον, σύμφωνα με διαρροές από πηγές των Βρυξελλών, το ενδεχόμενο επιστροφής της Τρόικας μέχρι την Τετάρτη μετά και τις απαντήσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην ίδια κατεύθυνση, άλλωστε, συγκλίνουν και οι δηλώσεις Σόιμπλε που χθες τόνισε ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και εφόσον κλείσει η αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης μέσα στον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, φέρεται να δήλωσε πως «αν επιστρέψουμε στην Ελλάδα θα είναι για να κλείσουμε τη συμφωνία», εννοώντας πως το Ταμείο δεν προτίθεται να έρθει απλώς για ένα κύκλο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που δεν θα οδηγήσουν σε οριστική συμφωνία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.