.“Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού”, Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30, στο πάρκο Γουδή

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού οργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30 στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου, «Η Ήπειρος»,   την Ένωση Ποντίων και το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους αγώνες του Ελληνισμού με την ευκαιρία των επετείων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους και της ιστορικής μάχης της Κρήτης, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει φωτογραφικό αφιέρωμα , προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες και παραδοσιακούς χορούς
Η Ήπειρος, ο Πόντος, η Κρήτη, , ο Ελληνισμός ολόκληρος πέρασε και περνά δεινά και τραγωδίες. Ξεριζωμοί, βασανιστήρια, πείνα, στρατόπεδα θανάτου , επιθέσεις. Μια περιπέτεια, ένα πολύπαθο ταξίδι η μοίρα του λαού μας, εντός και εκτός συνόρων.
Με την πεποίθηση πως μόνο οι λαοί που γνωρίζουν την Ιστορία τους και υπερασπίζονται την ελευθερία και τον Πολιτισμό τους είναι αυτοί που θα κερδίσουν τις μάχες στο δύσκολο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, η πόλη μας θυμάται, τιμά και πορεύεται…

.Γιούνκερ: Λυπάμαι για τα ανήθικα λόγια των Βορειοευρωπαίων

Την αφοσίωσή του στην Ευρώπη, τον σεβασμό του στην Ελλάδα, τη δυσφορία του προς την «υπεροψία» Βορειοευρωπαίων έναντι της χώρας μας και την ανησυχία του για την «αναβίωση των δαιμόνων», εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα ήμουν ο μοναδικός επιζήσας του Μάαστριχτ αν δεν επανερχόσουν εσύ στην ηγεσία» είπε χαριτολογώντας ο βετεράνος Ευρωπαίος πολιτικός στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη διάρκεια της ομιλίας του επαίνεσε την «καλή δουλειά» που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανατρέχοντας στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - που φτιάχτηκε από τους «ήρωες πολέμου» - ο Λουξεμβούργιος ηγέτης τόνισε: «Με φοβίζει η λήθη. Πρέπει να μιλάμε στους νέους για τον πόλεμο και την ειρήνη. Στη λήθη ζουν οι παλιοί δαίμονες της Ευρώπης, τους οποίους μπορούν να αναβιώσουν χαρισματικοί λαϊκιστές. 

Το 1914 το μεγάλο κεφάλαιο δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον πόλεμο που ξεκίνησε από έναν τυχαίο πυροβολισμό. Σήμερα υπάρχουν 60 εστίες πολέμων και η μνήμη της Ευρώπης είναι πολύ μικρή».

Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η αφετηρία της ήταν στην Αμερική, όπου «κυριαρχούσε η προπαγάνδα που καλούσε τον κόσμο να πλουτίσει με έναν εύκολο τρόπο: τα λεφτά σας δουλεύουν για σας, ενώ εσείς κοιμάστε, έλεγε». 

Αυτή ήταν μια πλάνη και η Ευρώπη πρέπει να ανακαλέσει την αρετή της εργασίας, παρατήρησε. Καυτηριάζοντας εξάλλου τους διάφορους «γκουρού», ο ομιλητής ειρωνεύθηκε τις μεταλλάξεις τους, σημειώνοντας ότι όταν ο κόσμος ακολουθούσε τις συνταγές των γκουρού αυτοί άλλαζαν θέση.

Ως προς την Ευρώπη, επεσήμανε ότι «σαν την προέκταση της Ασίας είμαστε, όλη η ήπειρος μαζί είναι το 1/3 της Βραζιλίας και το 50% των ΗΠΑ» και υπογράμμισε πως «το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι οι λαοί της δεν κατανοούν οι μεν τους δε».

Μιλώντας ειδικότερα για τη χώρα μας, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη λύπη του για τα «ανήθικα λόγια που με υπεροψία είπαν βορειοευρωπαϊκές χώρες, πολιτικοί και ΜΜΕ για την Ελλάδα, η οποία από το 2010 κάνει σωστά τη δουλειά της».

«Είμαι πολύ περήφανος» τόνισε «που αντέδρασα στο grexit» και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης και θα βγει νικήτρια. 

Από το βάθος της καρδιάς μου λέω πως η προσπάθεια που κατέβαλε τούτη η χώρα συγκριτικά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές που ζητήθηκαν από άλλες χώρες. Θαυμάζω την ταχύτητα ανταπόκρισης της ελληνικής Βουλής και αποτίω φόρο τιμής στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης. 

Θα υπάρξει ούριος άνεμος και οι Έλληνες έχουν μάθει να τραβούν κουπί». Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εξυγίανση των δημοσιονομικών. Ανάπτυξη χωρίς υγιή δημοσιονομικά δεν υπάρχει και όποιος το λέει αυτό πρόκειται περί πλάνης».

.Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας

 «Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, απαντά στην ανάγκη σήμερα να παρθούν μια σειρά μέτρων ανακούφισης» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματός του για την ανεργία στους Αγίους Αναργύρους, τόνισε πως το ΚΚΕ ξεκινά από τη Δυτική Αττική, «όπου η ανεργία τσακίζει κόκαλα με τα ποσοστά να ανεβαίνουν πολύ πάνω από το ανατριχιαστικό πανελλαδικό ποσοστό του 27%, τον αγώνα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που αφορά κάθε εργάτη και κάθε λαϊκή οικογένεια». 

«Αυτόν τον αγώνα δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε έως την τελική εξάλειψη της ανεργίας, για μια κοινωνία όπου ο λαός, η ίδια η εργατική τάξη θα είναι στην εξουσία» διεμήνυσε.

.Να μειωθεί πιλοτικά για ένα εξάμηνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, η πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα

Μόνον η πιλοτική μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τίθεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνούνται να συζητήσουν, λόγω στενών δημοσιονομικών περιθωρίων, μια οριστική μείωση του συγκεκριμένου φόρου.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης, με τους εκπροσώπους των πιστωτών να ζητούν πρόσθετα εξειδικευμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε, επίσης, ότι κατά την πρώτη συνάντηση με την τρόικα «άνοιξε όλη η ατζέντα των θεμάτων (δημοσιονομικά, προαπαιτούμενα Ιουνίου και διαρθρωτικά), υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν, παράλληλα, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτή την περίοδο.

Ο
ι επικεφαλής της τρόικας αυτή την ώρα συναντώνται με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να ενημερωθούν για όλα τα θέματα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, την αναδιάρθρωση των υπουργείων και των φορέων, την πορεία της διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων, αλλά και την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους επίορκους.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η διάταξη που ρυθμίζει το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Το «καυτό» θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου, όπως επανέλαβαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά και από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

.Χρ. Σταϊκούρας: Εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος

Θετικότερα του αναμενομένου εξελίχθηκε η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.150 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 420 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Α' πενταμήνου 2013 (18.730 εκατ. ευρώ). 

Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17.432 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 61 εκατ. ευρώ ή 0,4%, έναντι του στόχου (17.370 εκατ. ευρώ).

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, "με τη συμπλήρωση του 1ου πενταμήνου του έτους διαπιστώνεται ότι η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας βελτιώνεται. 

Συνεπώς, καθίσταται εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από εφέτος. Η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει σηκώσει τεράστια βάρη για την επίτευξη της επώδυνης, αλλά αναγκαίας, δημοσιονομικής προσαρμογής, μπορεί ρεαλιστικά πλέον να διαπιστώνει ότι οι θυσίες της βελτιώνουν τα δημοσιονομικά της χώρας. 

Η ελληνική κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά και μακριά από παίγνια μηδενικού αθροίσματος, εργάζεται για τη βιώσιμη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και τη συμπλήρωση του δημοσιονομικού εγχειρήματος με πολιτικές για την ανάταξη της οικονομίας".

.Οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν 100 ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν

Συριακές καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν χθες ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές. Η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα. 

Ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα δήλωσε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς.

Με την κατάληψη του Κουσέιρ έπειτα από συνεχή και σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης που κετέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της, αποκαταστάθηκε η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα εδάφη της Χεμζπολάχ στον Λίβανο, τις κατεχόμενες από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις περιοχές της Δαμασκού και τα αλαουιτικά φιλοκαθεστωτικά παράλια της Συρίας μέχρι τη Λαττάκεια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.