.Πούτιν σε Ομπάμα: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει πλήρως με το διεθνές δίκαιο

Το δημοψήφισμα της Κριμαίας για την ένωσή της με τη Ρωσία είναι απολύτως σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Κυριακής και εξέφρασε την ανησυχία του για την αποτυχία των αρχών του Κιέβου να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας. 

Τονίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στην ανικανότητα ή την απροθυμία των σημερινών αρχών στο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία εκ μέρους εθνικιστικών και ριζοσπαστικών ομάδων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση και τρομοκρατούν πολίτες, περιλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού».

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της βίας, την ευθύνη για την οποία οι αρχές της Ουκρανίας επιρρίπτουν σε φιλορωσικές ομάδες.

Το ρωσικό κοινοβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των ρώσων συμπατριωτών στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

.Ι. Τένιουχ: Η Ρωσία έχει αναπτύξει 22.000 στρατιώτες στην Κριμαία, κατά παράβαση διμερών συνθηκών

Η Ρωσία συνεχίζει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία και πλέον βρίσκονται στη χερσόνησο 22.000 άνδρες, υποστήριξε ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ιγόρ Τένιουχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Ιντερφάξ. 

Ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι η Μόσχα παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες της με το Κίεβο όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που θα σταθμεύουν στην Κριμαία το 2014. Με βάση της συμφωνία των δύο χωρών είχε τεθεί ανώτατο όριο στους 12.500 στρατιώτες.

«Δυστυχώς, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αυτοί οι 12.500 αυξήθηκαν σε 22.000. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διμερών συνθηκών και συνιστά μια απόδειξη ότι η Ρωσία παρανόμως έφερε στρατεύματα στο έδαφος της Κριμαίας» συνέχισε. 

Σύμφωνα με τον Τένιουχ, μέχρι την Παρασκευή είχαν αναπτυχθεί στη χερσόνησο 18.400 Ρώσοι στρατιώτες. «Παρατηρούμε μια αύξηση του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία. Και κατά συνέπεια οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα κατά μήκος των νότιων συνόρων» κατέληξε.

.Νίκες για Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο

 Βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε ο Πλατανιάς, που διέλυσε με 7-0 την Καλλονή στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Βλαχοδήμος πέτυχε χατ τρικ 36΄,49΄,85΄), ενώ τα άλλα τέσσερα γκολ πέτυχαν, ο Αναστασιάδης με αυτογκόλ στο 44΄, ο Κάταϊ στο 62΄, ο Τετέ στο 69΄ και ο Γουνδουλάκης στο 73΄ . Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζος στο 69΄.

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-3
Αν και με 10 παίκτες από το 71΄ λόγω αποβολής του Ρομάνο, ο Εργοτέλης επιβλήθηκε με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μονακέλο (33΄), Χαντί (66΄) και Διαμαντάκος στο 90΄ με πέναλτι, ενώ για τους Αρκάδες σκόραραν οι Σανκαρέ (47΄) και Χουάνμα (68΄).

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 4-2

Μία εβδομάδα μετά τh συντριβή του στο Περιστέρι, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα, με το επιβλητικό 4-2 επί του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κολοβός στο 57΄ και 74΄, ενώ σκόραραν και οι Αραβίδης (24΄), Μητρόπουλος (56΄). Ο Ροτζέριο στο 75΄ μείωσε σε 4-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιάντσης στο 86΄.

.Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στην Κρήτη

 Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη και παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του για «το Ποτάμι».

Ο κ. Θεοδωράκης, επισκέφτηκε την έκθεση κρασιών «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» στις Μαλάδες και έκανε μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου συνομιλώντας με πολίτες.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δε σχολιάζει και δεν μένει στις δημοσκοπήσεις γιατί κάθε μέρα «το Ποτάμι» περνάει από δημοσκόπηση.

Επίσης επεσήμανε ότι δεν του έγινε ποτέ πρόταση, και δεν θα μπορούσε να του γίνει, να ηγηθεί της μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης, όπως είχε πει ο κ. Μπίστης.

« "Το Ποτάμι" είναι ποτάμι, είναι μόνο του, έχει πολύ κόσμο ήδη θα έχει κι άλλο στη συνέχεια, δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι συμπράξεις, ούτε οι διαπραγματεύσεις σε κλειστά δωμάτια, ούτε οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Θα προχωρήσουμε, θα είναι όλα διάφανα και ο σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε το Ποτάμι» είπε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.