.'' ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ 1% ''...

Προβάδισμα της ΝΔ με 21,2% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,4%, ... 
ενώ τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής:
ΠΑΣΟΚ           7,2%
ΑΝΕΛ              5%
ΚΚΕ                4,8%
ΔΗΜΑΡ          4%

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον μήνα Δεκέμβριο, αυξημένα είναι τα ποσοστά της ΝΔ, ελαφρά πτώση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που όμως παραμένει ακόμα μακριά από διψήφιο ποσοστό και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπάρχει πτώση της Χρυσής Αυγής.


.Ο Βενιζέλος θέτει τέσσερις όρους για να συνεχιστεί η συγκυβέρνηση


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα θέσει θέμα υπογραφής νέας συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για υπογραφή «νέας επίκαιρης συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων» θέτοντας τέσσερις προϋποθέσεις γι αυτήν:
  • Να μην ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.
  • Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
  • Εθνικό φορολογικό σύστημα.
  • Μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης και σύνδεσή του με το μέλλον της ανάπτυξης.

Συμμετοχή ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
Αναφορικά με το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό θα τεθεί στο Συνέδριο με όρους εθνικής ευθύνης και εθνικής στρατηγικής και όχι με όρους ανασχηματισμού.

«Το μείζον ζήτημα, το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της αξιακής και ιδεολογικής ταυτότητας της δημοκρατικής παράταξης», αποσαφήνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ανοίγματα» στην Κεντροαριστερά
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αποστείλει επιστολή προς τονΦώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και θα καλέσει και τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις για τον ίδιο λόγο.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ένα σαφές στίγμα των δικών του προθέσεων αναφορικά με την ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας το κόμμα προς τα αριστερά, στα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί ότι δεν ανήκει στην Κεντροαριστερά και τον ταύτισε εν πολλοίς με τη «Χρυσή Αυγή», τονίζοντας ότι με τα δύο αυτά κόμματα το ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτό μέτωπο. 

Ο κ. Βενιζέλος δεν οριοθέτησε το ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και τη ΝΔ, κατεύθυνση προς την οποία το Κίνημα είχε οριοθετηθεί από την ίδρυσή του.

Η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Κουβέλη θα αποσταλεί ίσως καισήμερα και θα είναι πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα και τοποθετήσεις, είτε δια της φυσικής παρουσίας στελεχών, είτε ηλεκτρονικά. Όπως είπε δεν έχει κανένα νόημα ένας χαιρετισμός από τα κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα Συνέδριο.

Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο θα ζητήσει και από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη
Ωστόσο, δύο αναφορές του κ. Βενιζέλου ίσως δημιουργήσουν κάποια προβλήματα σε αυτή την επιδίωξη. 

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ορισμένα στελέχη τέτοιων κινήσεων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και σε εντός των τειχών στελέχη) λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά», αλλά η γάτα και μάλιστα εφτάψυχη, η οποία θα βοηθήσει, ώστε να απαλλαγεί το Κίνημα από ορισμένα «πολιτικά ερπετά».

Η δε δεύτερη αναφορά του κ. Βενιζέλου αφορά στη δράση τέτοιων ατόμων όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην περίοδο της δικής του προεδρίας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που λειτουργούσε μέσα στο «ηττημένο ΠΑΣΟΚ».

.Ο Καραμανλής, το μνημόσυνο του πατέρα του και η... τσίπα στη ΝΔ


Εξαλλοι είναι οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή για τη μουρμούρα που ξεκίνησαν το μεσημέρι στελέχη της Κ.Ο της ΝΔ, ως προς την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει οΣΥΡΙΖΑ για την μίσθωση βραχονησίδων.

Μάλιστα κάποια «τσακάλια» έφτασαν στο σημείο να σκεφτούν ότι η απουσία του μπορεί να είναι ένα μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ επειδή δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στην κριτική που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα χρόνια της διακυβέρνησης του .
«
Δεν υπάρχει λίγη ντροπή, δεν υπάρχει τσίπα;» ήταν η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κώστα Καραμανλή όταν έμαθαν τη μουρμούρα.

«Ο πρόεδρος είναι στις Σέρρες για το μνημόσυνο του πατέρα του και κάποιοι δεν σέβονται ούτε αυτό και φτιάχνουν στο μυαλό του απίθανα σενάρια» πρόσθεταν θέλοντας έτσι να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει αυτή τη στιγμή την παραμικρή αφορμή για να πουν κάποιοι ότι υπάρχουν «σύννεφα» στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

.Συλλήψεις στη Βρετανία για το διατροφικό σκάνδαλο


Τρεις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχουν συλληφθεί στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας.

Οι συλλήψεις έγιναν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Αγγλία και σε ένα σφαγείο στη νοτιοδυτική Ουαλία. 

Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν ερευνηθεί τηνΤρίτη, διευκρινίζεται στην σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.