.Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !

Τραινάκια,  μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά, πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν από 29 Νοεμβρίου 2013 έως 12 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια)
.Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο!
 Γιατί ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος νωρίς, φορτωμένος με «δώρα» για μικρούς και μεγάλους.
Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Γαρδένια:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, με
χορευτικά, τραγούδι, θέατρο και πολλές εκπλήξεις....

Συμμετέχουν: ΚΔΑΠ Δήμου Ζωγράφου «Βυσσινόκηπος», «Ζωγραφόκηπος», «Αερόστατο»
·        Θεατρικό Εργαστήρι Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου  
·        Πίτερ – Κλόουν Τσίρκου
·        Νεανική Συναυλία με τον καλλιτέχνη Νίκο Γκάνο
Παρουσίαση: Γιάννης Παπαθανάσης (ηθοποιός) – Σταύρος Ντάφλος (ανιματέρ)

Παράλληλες εκδηλώσεις  θα γίνονται  στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Ειδικότερα, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» τα παραμύθια βρήκαν τη δική τους στέγη. (Δ/νση: Αλέκου Παναγούλη 17)
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00«Με άρωμα Χριστουγέννων». Ελληνικοί παραδοσιακοί μύθοι και παραμύθια, συνοδεία ζωντανής μουσικής. (αφήγηση: Νίκη Κάπαρη, ηχητικά τοπία: Γιάννης Ψειμάδας)
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013-ώρα 11.00«Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών». Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου.
ώρα 18.00«Με άρωμα Χριστουγέννων».
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00«Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών».
Δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210-7713802, 210-7788916.


Σε όλες τις εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου, συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζωγράφου.

.Ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ζωγράφου 10/12/2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 17392/10.12.2013 απόφαση του Δημάρχου Ζωγράφου κου Κωνσταντίνου Καλλίρη ορίζονται οι παρακάτω Αντιδήμαρχοι:
1.Αντιδήμαρχος Οικονομικών η κα Μαρία Βαρσαμιδάκη.
2.Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής η κα Σοφία Πανδή.
3.Αντιδήμαρχος Υποδομών, προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας ο κος Άγης Παπακωνσταντίνου.
4.Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας ο κος Μιχάλης Καλογιαννάκης.
5.Αντιδήμαρχος Κοινωνικής μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης ο κος Πέτρος Μαρίνης.
Επίσης ο κος Δήμαρχος θα προτείνει για τη διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ τους:
1. κο Γιώργο Καλιακάτσο ως Πρόεδρο
2. κο Κώστα Αγγελή ως Αντιπρόεδρο
Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα προταθεί η κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Για τις υπόλοιπες θέσεις διοίκησης καθώς και για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θ’ ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

.Κανείς δεν θα παρεκκλίνει από το ενιαίο μισθολόγιο, διαμηνύει ο Χρ. Σταϊκούρας

Την προειδοποίηση ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.
«Όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, από τους έκτακτους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, εντοπίστηκε μία περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η διοίκηση του οποίου αντικαταστάθηκε για το λόγο αυτό.

.Ιστορική χειραψία Μπ. Ομπάμα - Ρ. Κάστρο

Ο Ραούλ Κάστρο χαμογέλασε όταν ο Ομπάμα, πηγαίνοντας στο βήμα για τη σύντομη ομιλία του για τον Μαντέλα, τον χαιρέτησε θερμά σφίγγοντάς του το χέρι, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα. Η κίνηση αυτή δείχνει μια ακόμη φορά τη βούληση του Ομπάμα να προσεγγίζει χώρες που είναι σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, σχολίασε αμερικανός αξιωματούχος.

Η χειραψία ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα μπορούσε να σημάνει "την αρχή του τέλους των επιθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κούβας", αναφέρει σήμερα ένας επίσημος κουβανικός ιστότοπος δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της χειραψίας μεταξύ των δύο ανδρών.

Αυτή η χειραψία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο είναι η πρώτη που ανταλλάχθηκε δημοσίως μεταξύ προέδρων αυτών των δύο χωρών μετά την Επανάσταση στην Κούβα, το 1959. 

Οι δύο χώρες διέκοψαν τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις τους το 1961. Το 2000 στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Χιλιετίας, ο πατέρας της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχαν χαιρετίσει ο ένας τον άλλο χωρίς να κάνουν χειραψία, είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο.

.Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για -από κοινού- 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, 
αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Εξάλλου, παράταση της απεργίας τους μέχρι και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),

 αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αύριο στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. 

Αυτό δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

.Συνάντηση με τον επίτροπο Όλι Ρεν θα έχει στις 12 Δεκεμβρίου ο Αλ. Τσίπρας

Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, 11 και 12 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.

Ειδικότερα, αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ. Εξάλλου, την Πέμπτη, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν

.Βενιζέλος: Κατάσταση οιωνεί εμφυλίου έχει δημιουργήσει ο κ.Τσίπρας

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά ένα κόμμα που έχει λειτουργήσει ως όχημα διαμαρτυρίας ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

 Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κήρυγμα πολιτικής ανηθικότητας και τυχοδιωκτισμού. Παράλληλα, για τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε: «Δεν θέλω να κρίνω ένα πολιτικό στέλεχος που έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά ... περισσότερα »

.Δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ελληνική «Ελιά»

Δυναμικό ξεκίνημα με ηχηρές παρουσίες, πολλαπλά μηνύματα και επίμονο κάλεσμα για την κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις προσεχείς ευρωεκλογές έκανε χθες η Κίνηση των «58» με την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. 

Το ραντεβού ήταν στο θέατρο «Ακροπόλ», όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο και στην «πλατεία» και στους εξώστες, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να ακούσουν τους ομιλητές έξω, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα η οδός Ιπποκράτους, μεταξύ της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου. «Το σημερινό μαζικό "πα... περισσότερα »

.Ποιες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα διαγράφει η εφορία

Τις διαδικασίες για τον διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε εισπράξιμες και μη, ορίζει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Οι μη εισπράξιμες οφειλές αφού εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες είσπραξης τους - περιλαμβανομένων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης - θα «τοποθετούνται» σε ειδική κατηγορία προκειμένου το βάρος να δοθεί στις οφειλές που μπορούν να εισπραχτούν.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι για να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης οι οφειλές πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οφειλή που έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης διαγράφεται από το βιβλίο αυτό και επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη, εάν πριν από την παραγραφή της διαπιστωθεί ότι υπάρχει ή αποκτήθηκε από τον οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο περιουσιακό στοιχείο που καθιστά δυνατή τη μερική ή ολική εξόφληση της οφειλής.

.Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για άνεργους και συνταξιούχους


Η χορήγηση του ΕΚΑΣ, χωρίς ηλικιακό όριο, σε συνταξιούχους με αναπηρία και μετά την 1/1/2014, προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο για την ανασφάλιστη εργασία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Στη τροπολογία, περιλαμβάνονται ακόμα σειρά νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων που αφορούν, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πάνω από 450.000 πολίτες οι οποίοι είναι είτε άνεργοι, είτε συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Ειδικότερα για τις κατηγορίες αυτές, προβλέπεται:
  • Επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, που έχουν πενταετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στη χώρα, αντί της 20ετίας που ισχύει σήμερα, και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο.

  • Ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.

  • Παράταση για ένα χρόνο της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν:
  • 350.000 άνεργους που δεν έχουν περίθαλψη.
  • 75.000 συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, εκ των οποίων οι 20.000 θα έχαναν το ΕΚΑΣ την 1-1-2014, ενώ σε άλλους 55.000 έχει διακοπεί, ή θα διακοπεί τους επόμενους μήνες, η καταβολή της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος, λόγω καθυστέρησης στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ.
  • 25.000 ανασφάλιστους υπερήλικες, στους οποίους έχει διακοπεί η σύνταξη και η περίθαλψη με το νόμο 4093/2012.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά για τους ανασφάλιστους θα καταθέσει συμπληρωματική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα επιλύει το πρόβλημα και για όσους λαμβάνουν μικρές συντάξεις από ελληνικούς φορείς ή φορείς τρίτων χωρών, για τους οποίους θα προβλέπεται ο συμψηφισμός με το ποσό της σύνταξης του ανασφάλιστου.

Με άλλες προτεινόμενες ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, επιλύονται θέματα για εργαζόμενους με το καθεστώς των υπερβαρέων, για τους εργαζόμενους στην πρώην ΑΤΕ και για τους υπαχθέντες σε προγράμματα αυτασφάλισης.

Την τροπολογία υπογράφουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ο εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.