.Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας από τον Οργανισμό τα χρήματα που τους οφείλει.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται το κόστος των φαρμάκων όπως αναφέρεται στο εξώδικο που κατέθεσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον Οργανισμό, τον υπουργό Υγείας και το ελληνικό δημόσιο, για την «παράνομη» -όπως επισημαίνουν- παρακράτηση δεδουλευμένων ποσών για τα έτη 2010- 2012.

.Νέου τύπου εφεδρεία


Πριν από την άφιξη της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, που χαρακτήρισε φιάσκο την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέου τύπου εφεδρεία, όχι σαν αυτή που εφαρμόσθηκε στο παρελθόν. 
Τέλος, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον κύριο Γιούνκερ και ακολούθως με Μέρκελ και Ολάντ.
Τη διαβεβαίωση ότι από το νέο πακέτο μέτρων, δεν θα επηρεαστούν οι συντάξεις έως 800 ευρώ, παρείχε ο Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο σταθμό μας.

.Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένο 4 φορές ισόβια! Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ!


- Εχει καταδικαστεί για 5 δολοφονίες, τρείς απόπειρες και σειρά ένοπλων ληστειών
- Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει άδεια από τις φυλακές και εξαφανίζεται
- Ήταν συνεργάτης των αδερφών Παλαιοκώστα
- Για ακόμα μια φορά προκαλούν την κοινή γνώμη τα δικαστικά συμβούλια!
- Δίνουν άδεια ελαφρά τη καρδία σε επικίνδυνους κακοποιούς!
- Ποιός είναι ο Μιχάλης Μακρυγιάννης
Είχε κάνει 5 δολοφονίες και είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια. Κι όμως πήρε άδεια από τις φυλακές Λάρισας και φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ.
Ο διαβόητος κακοποιός και βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης παραμένει εξαφανισμένος μετά την πενθήμερη άδειά του.
Έχει καταδικαστεί για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δραπετεύει. Τον Αύγουστο του 2006 πάλι μετά από πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.
Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης μπήκε στην παρανομία από πολύ μικρός. Στις 20/12/1985, έξω από μπαρ στα Τρίκαλα, πυροβόλησε και σκότωσε το σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. 
Την 28η Οκτωβρίου 1993, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα», Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.
Στις 23/12/93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.
Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

.Γ. Στουρνάρας: Τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα


Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και των επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το πακέτο των μέτρων θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, καθώς όπως είπε ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» τίποτε.

.Από τη ΝΕΤ ο αγώνας Μάλαγα-Παναθηναϊκός


Απευθείας από τη ΝΕΤ θα μεταδοθεί ο αγώνας της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 21:45, για τη φάση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Σήμερα σε συνάντηση που είχαν η ΕΡΤ Α.Ε. με τους εκπροσώπους της «TEAM UEFA», επήλθε συμφωνία για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και από εκεί και πέρα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα επόμενα ματς.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στην Ισπανία και αύριο θα κάνει στο γήπεδο της Μάλαγα την τελευταία προπόνηση ενόψει του μεθαυριανού αγώνα.

.Μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά 82,8%,


Έλλειμμα 274 εκατ. ευρώ παρουσίασε τον Ιούνιο του 2012 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κατά 1,3 δισ. ευρώ ή 82,8% μικρότερο από εκείνο του Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.  

Αναλυτικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 356 εκατ. ευρώ, λόγω του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 375 εκατ. ευρώ, καθώς και της μείωσης των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 200 εκατ. ευρώ. 

Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ ή 40,7% αντισταθμίζοντας εν μέρει τη βελτίωση αυτή. 
Το εμπορικό έλλειμμα, εκτός καυσίμων και πλοίων, περιορίστηκε λόγω της σημαντικής μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 368 εκατ. ευρώ ή 16,2%, ενώ οι εισπράξεις από εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 0,7%.

."Κοινή θέση για τη βοήθεια στην Ελλάδα θα αναζητήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες"


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα αποφασίσουν για την Ελλάδα αφού λάβουν την έκθεση της τρόικας για την οικονομική κατάστασή της και η χώρα εκφράσει ακριβώς το αίτημά της για βοήθεια, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ.
«Είναι σημαντικό να αφήσουμε τους Έλληνες να εκφράσουν ξεκάθαρα το αίτημά τους, να αφήσουμε την τρόικα να υποβάλει την έκθεσή της και μετά να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για να βρεθεί 
η σωστή θέση», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
 «Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να λάβουμε μία κοινή θέση», δήλωσε ο κ. Καζνέβ.

.Στ. Κάμπετερ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα την Παρασκευή


«Αυτή την εβδομάδα δεν θα γίνει καν σοβαρή διαβούλευση» επί του θέματος των περαιτέρω παραχωρήσεων για την Ελλάδα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Ντότσλαντφουνκ» (Γερμανική Ραδιοφωνία), ο κ. Κάμπετερ τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και ότι αν υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος, θα πρέπει να αντισταθμιστούν.

«Δεν πρόκειται για απόφαση η οποία θα ληφθεί διμερώς την Παρασκευή, αλλά θα αποφασίσουμε με μία συντεταγμένη, δίκαιη και διαφανή διαδικασία στην Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Κάμπετερ.

.Η πιο τέλεια σφαίρα


Ο Ήλιος, το άστρο του ηλιακού μας συστήματος, είναι το πιο τέλειο σφαιρικό αντικείμενο που είναι γνωστό στο σύμπαν, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν τις πιο ακριβείς μετρήσεις του που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, μετά από πολλές προσπάθειες περίπου 50 ετών και μετά πολλών εμποδίων, κυρίως εξαιτίας της παρεμβαλλόμενης ατμόσφαιρας της Γης. 

Αυτήν τη φορά, οι μετρήσεις έγιναν από το διάστημα, πάνω από το πέπλο της γήινης ατμόσφαιρας, με τη βοήθεια του δορυφορικού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDΟ) της NASA, που βρίσκεται σε γεωσύγχρονη τροχιά γύρω από τον Ήλιο, τραβώντας περίπου 15.000 φωτογραφίες του άστρου μας κάθε μέρα.

Oι επιστήμονες διαπίστωσαν,  προς μεγάλη έκπληξή τους, ότι ο Ήλιος παραμένει μία σχεδόν τέλεια σφαίρα διαχρονικά και δεν αυξομειώνει τη διάμετρο του ισημερινού του ανάλογα με τη φάση του 11ετούς κύκλου των ηλιακών κηλίδων του. 
Μ' άλλα λόγια, ακόμα και στις πιο εκρηκτικές φάσεις μαγνητικής δραστηριότητάς του, ο Ήλιος παραμένει «ατάραχος» στην όψη!

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.