.Η άλωση της Ευρώπης

Εδώ και τέσσερις μέρες προσπαθώ να ερμηνεύσω τη σιωπή που επικρατεί στον ευρωπαϊκό χώρο για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, τις μεγάλες ανατροπές στην περιφέρεια της Αττικής και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Υποπτεύομαι μάλιστα πως δεν είναι τυχαίο ότι το Πρακτορείο Ξένου Τύπου άλλαξε ιδιοκτησία ειδικά αυτές τις ημέρες, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν εφημερίδες και περιοδικά. 

Υπάρχει βέβαια και το Διαδίκτυο. Ευτυχώς. Γιατί μέσω του Διαδικτύου και της εγχώριας ειδησεογραφίας μαθαίνουμε πως «παγώνει» η υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ του λαϊκ... περισσότερα »

.Και τώρα μεγάλη Κεντροαριστερά

Ασφαλώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατέκτησε την πρώτη θέση. Όμως δεν κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του από τις προηγούμενες εκλογές, πήρε λιγότερες ψήφους από όσες είχε πάρει σε αυτές, στις τοπικές εκλογές δεν είχε γενικά καλά αποτελέσματα αφού δεν έχει ριζώσει στην κοινωνία. 

Αυτό σημαίνει ότι η στρατηγική του δημοψηφίσματος, της ανατροπής και της εφόδου απέτυχαν. Μάλλον έχασε η ΝΔ παρά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ άλλου η τάση προς εξαφάνιση των ΑΝΕΛ τον αφήνει χωρίς συμμάχους, μειώνοντας την δυνατότητα του να συγκροτήσει συνασπισμό εξουσίας.Η κυβερνη...περισσότερα »

.Το μαύρο τόξο πάνω απ΄ την Ευρώπη

Οι ευρωεκλογές πιστοποίησαν αυτό που ξέραμε ήδη. Ένα μαύρο τόξο έχει εμφανιστεί πάνω από την Ευρώπη. Το τόξο που συγκροτούν τα ακροδεξιά κόμματα και μορφώματα που άλλα αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας το ναζισμό και το φασισμό και άλλα δεν κρύβουν πως είναι λάτρεις τους. Κοινά στοιχεία όλων ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η στοχοποίηση των μεταναστών και ο αντισημιτισμός. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συνέβη και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, με τραγική κατάληξη το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είναι σίγουρο ούτε απαραίτητο, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.