.Μ. Κασσής: Δεν δίνω "λευκή επιταγή"

«Δεν δίνω "λευκή επιταγή" και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. 

Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο». 

Επίσης τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε... Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο). 

Όσον αφορά το ερώτημα «τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί», ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.

.Ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλει την τάξη στις Φιλιππίνες

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν μεταβεί σήμερα στην Τακλομπάν, την παραλιακή πόλη στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων η οποία καταστράφηκε από τον σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν και όπου οι λεηλασίες και η βία απειλούσαν να εμποδίσουν τη διανομή της επείγουσας βοήθειας.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή από τον τυφώνα αυτό, έναν από τους σφοδρότερους που έχουν παρατηρηθεί ποτέ, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα και κύματα που παρέσυραν τους κατοίκους μαζί με τα σπίτια τους από λαμαρίνα και ξύλο.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φθάσουν στο Τακλομπάν και να διοχετεύσουν σκηνές, τρόφιμα και ιατρικό υλικό στις κατεστραμμένες ζώνες όπου οι άνθρωποι που διέφυγαν από την καταστροφή έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους σε νερό και τρόφιμα.

Ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνει το κλίμα έντασης που επκρατεί στην πόλη αυτή των 220.000 κατοίκων που έχει παραδοθεί σ' αυτούς που λεηλατούν από την πείνα, οι οποίοι επέδραμαν στα καταστήματα τροφίμων και επιτέθηκαν σε μια οχηματοπομπή του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

.Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που έλαβε από τη μητρική ΖΗΜΕΝΣ το 1998 και το 2000.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν«δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα, θα παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. 

Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. 

Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.