.Απόκριες στη πόλη μας…ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το πρωϊνό του Σαββάτου 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στα παιδιά και σ’όσους νιώθουν ακόμα παιδιά.
Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) στις 11:00 θα πλεχθεί το Γαϊτανάκι και στη συνέχεια ένας παμπόνηρος Αρλεκίνος, από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα ανέβει στη σκηνή. 
Η “Αρλεκινάδα” είναι μια παράσταση με χιούμορ,ανατροπές  και διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένη στην κλασσική κωμωδία της Αναγέννησης: «Αρλεκίνος, ο υπηρέτης δύο αφεντάδων», του Carlo Coldoni.
Στις 12:00, ελάτε να φτιάξουμε μαζί την αποκριάτικη μάσκα σας, καθώςτο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ν.Π του Δήμου μας σας περιμένει  για κατασκευές με φαντασία και πλήθος υλικών .
Παράλληλα μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφαντώσουν με χορευτική μουσική.
Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, οι “Plastic People” επι σκηνής.
Έξι μουσικοί σ’ένα 2ωρο πρόγραμμα, με μουσικές 70’ς Soul funk disco, 80’ς pop & latin rock.
Στο τέλος της συναυλίας θα απολαύσουμε χορευτικά απο το Εργαστήρι Ευρωπαϊκών και latin χορών του Ν.Π. του Δήμου μας, που θα ξεσηκώσουν και τους πιο διστακτικούς.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τηναποκριάτικη παρέλαση του Δήμου.
1.500 καρναβαλιστές θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 από Γρηγ.Αυξεντίου και Ούλωφ Πάλμε και θα καταλήξει στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).
Στον πεζόδρομο της πλατείας Αλεξανδρή ένας φουσκωτός παιδότοπος θα περιμένει τα παιδιά. Ξυλοπόδαροι, μασκότ και face painting για τους μικρούς μας φίλους.
Ενώ για τους μεγαλύτερους θα στηθεί λαικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα. 

.Με εντολή Στουρνάρα εξαντλητικός έλεγχος στα πόθεν έσχες 240 Εφοριακών


Σε εξαντλητικό έλεγχο πόθεν έσχες θα υποχρεωθούν δεκάδες ελεγκτές και προϊστάμενοι ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως ορίζει η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά εφαρμογή του νέου πλαισίου που θεσμοθετήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο.

Οι έλεγχοι, που θα ξεκινήσουν στη σκιά της έκθεσης ΔΝΤ- Κομισιόν όπου αναδεικνύεται το θέμα των 130 εφοριακών με «θολά» εμβάσματα στο εξωτερικό, θα είναι δειγματοληπτικοί, με βασικό κριτήριο τη προϋπηρεσία σε ελεγκτική μονάδα τη τελευταία 3ετία.

.«Ανεδαφικές και ημιτελείς οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό»


Ως «ανεδαφικές, απροσδιόριστου κόστους και ημιτελείς» χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «έχουν ως κοινό παρονομαστή την αλήστου μνήμης αντίληψη ΄λεφτά υπάρχουν΄, τα οποία τα εντοπίζει στη φοροδιαφυγή και την φοροαπαφυγή, χωρίς όμως να λέει: Πόσα είναι; Πόσα θα πάρει, Πότε και Πως;».

Και προσθέτει: «Λέει ότι θα καταργήσει φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις κ.λ.π. Ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργήσει. Μήπως αυτές που είναι για τους αγρότες, για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, ή τις δωρεές;» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Λέει θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις και προβάλλει την λαϊκίστικη αντίληψη θα τα πάρουμε από τους πλούσιους. Ξεχνά ή αγνοεί ότι, σήμερα, το 3% των φορολογουμένων που έχουν το 15% των εισοδημάτων, πληρώνουν το 35% των φόρων. Δηλαδή οι πλούσιοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουν όλους τους φόρους;»

»Λέει ότι θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, οι καταθέσεις τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων. Πόσο φόρο θα βάλει στις καταθέσεις; Σε τι ύψος θα είναι ο φόρος των ακινήτων;»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα που - σύμφωνα με επίσημες σημερινές παραδοχές τους - δεν είναι το τελικό, αναφέρεται σε σχεδιαζόμενους φόρους που δεν αποκαλύπτονται, σε νεφελώδεις προθέσεις και σε αντιαναπτυξιακούς σχεδιασμούς». 

Και καταλήγει: «Το χειρότερο είναι ότι το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη πρότασή τους, θα καλυφθεί με άλλα μέτρα».

.«Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου»


Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του χρέους εντός του 2013 απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Bild Zeitung.

Αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν. «Με παρερμήνευσαν. Για μία ακόμη φορά, δεν θα υπάρξουν κακές ειδήσεις από την Ελλάδα φέτος».

Εστιάζοντας στην Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών. «Μία στάση πληρωμών της Κύπρου δεν πρέπει καν να συζητείται, το φαινόμενο του ντόμινο και οι επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστο,» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Κύπρος μπορεί να σωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός δημοσιογράφος ερωτά τον κ. Στουρνάρα σχετικώς με τις απειλές κατά της ζωής του και την σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του. «Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή την στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. 

Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους. Για χόμπι όμως δεν έχω έτσι κι αλλιώς χρόνο», απαντά ο υπουργός. Ο τίτλος μάλιστα που επιλέγει η εφημερίδα για την συνέντευξη είναι «Δεν τολμώ να βγω μόνος στον δρόμο».

.ΥΠΟΙΚ: Αναγκαστική είσπραξη οφειλών


Οι μεγάλοι οφειλέτες είναι εκείνοι που βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων αναγκαστικής είσπραξης εσόδων.

 Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ο προϊστάμενος ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά αθροιστικά ή μη για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

 Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, σχετική με έκθεση από το ΙΚΑ αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για την κατοικία του τετραπληγικού πρωταθλητή ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό Βασίλη Κιουρκτσή.  

.Ο Ευ. Βενιζέλος αποδέχθηκε την παραίτηση της Μ. Κοππά


Αποδεκτή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την παραίτηση της Μαριλένας Κοππά από επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω του αποκλεισμού των ευρωβουλευτών από την εξ οφίτσιο συμμετοχή τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στην κ. Κοππά, κλειστό το φάκελο με τον οποίο του εστάλη η επιστολή, διότι πριν τον παραλάβει, η επιστολή είχε δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες.

Και παρατηρεί στην κ. Κοππά ότι η παραίτηση θα έπρεπε να είχε υποβληθεί σε κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους και μάλιστα συνοδευόμενη και με απολογισμό του έργου της ως επικεφαλής της ΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην απάντησή του ότι θα μπορούσε η κ. Κοππά να θέσει το θέμα στο Συνέδριο ή να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.

.Ικανοποίηση στο Eurogroup για την πορεία του ελληνικού προγράμματος


Tην ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των «προαπαιτούμενων δράσεων» του Φεβρουαρίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του για την Ελλάδα το Eurogroup, καλώντας παράλληλα τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν πλήρως τα συμφωνηθέντα για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δις ευρώ.
Μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, o Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν, αναφέρθηκε στις οικονομικές προβλέψεις που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή, σύμφωνα με τις οποίες, η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιστρέψει σταδιακά στις αρχές του 2014. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για προβλέψεις και ότι προϋπόθεση για να επαληθευτούν είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. 

Τα ζητήματα αυτά, όπως είπε ο Όλι Ρεν, θα εξεταστούν στο πλαίσιο αξιολόγησης του προγράμματος από την Τρόικα που βρίσκεται αυτές τις  ημέρες στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τις προαπαιτούμενες δράσεις του Μαρτίου και το ζήτημα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων υπαλλήλων από το ελληνικό δημόσιο, ο Όλι Ρεν, είπε ότι το ζήτημα αυτό εξετάζεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Τρόικας και ότι θα διευθετηθεί με βάση τις πρόνοιες του Μνημονίου. 

Σημείωσε, μάλιστα, «πως είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι».

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις από το δημόσιο, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι «σκοπός είναι να έχουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα». 

Σημείωσε, επίσης, ότι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ήδη επιτυγχάνεται, καθώς τα έως τώρα στοιχεία για τις αποχωρήσεις το 2011 και 2012, δείχνουν ότι ο στόχος για την περίοδο 2010-2015 θα υπερκεραστεί. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις συζητήσεις με την Τρόικα, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα, τίθεται το θέμα της «καλύτερης ποιότητας» του δημόσιου τομέα. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος προτίθεται να συναντηθεί με την Τρόικα για το θέμα αυτό μερικές ακόμα φορές.
Ερωτηθείς ποιές είναι οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι είναι δύο: η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.