.Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας και η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών


Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τεθεί επί τάπητος το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου.

Νωρίτερα, στις 16:00, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντήσει τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο να τους πείσει ότι τα μέτρα είναι «ρεαλιστικά» και με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το νέο πακέτο λιτότητας  θα φέρει εκτός των άλλων επιπλέον μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στα εφάπαξ, αλλά και κλείσιμο δημοσίων οργανισμών.

.«Δεν κοιτάμε το πολιτικό κόστος»


Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση και μίλησε σε νέους επιχειρηματίες. Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, και δήλωσε «Δεν δεχόμαστε συστάσεις, από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο».

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές σε όσους τον κατηγορούσαν για τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απόφαση που ελήφθη στην περσινή ΔΕΘ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δις. ευρώ», είπε.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι τότε άλλοι χαρακτήριζαν αδιέξοδη την πολιτική του, μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν.

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν χρειάζεται να εκλιπαρεί στο εξωτερικό, αλλά να ζητήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα (έπρεπε να είχαμε πάρει τη δόση του δανείου), διότι ο χρόνος έχει τεράστια αξία-δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα- και δεν πρέπει να χαθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2012. 
Χαρακτήρισε «επαναστατική» την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και είπε ότι θα αφορά και την Ελλάδα, όταν δειλά δειλά θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της.

Για τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά»

.Δικογραφία σε βάρος των βουλευτών της Χ.Α.


Δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι -ως επικεφαλής ομάδας μελών του κόμματος- επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε δύο πανηγύρια στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι. Πρόκειται για τους βουλευτές Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπαρμπαρούση. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας, και να τηρηθεί πιστά ό,τι προβλέπεται από το νόμο. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.