.Καψής: Η καινούργια ΕΡΤ προϋποθέτει αλλαγή κουλτούρας

«Η λειτουργία της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προϋποθέτει αλλαγή κουλτούρας και στο πολιτικό σύστημα και στους ανθρώπους, που θα αναλάβουν να τη λειτουργήσουν», δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, επισημαίνοντας ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με «ικανοποιητικό πρόγραμμα» τον Αύγουστο. 

«Η καινούργια ΕΡΤ δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι στον δημόσιο τομέα μπορούμε να προσφέρουμε έργο προς την κοινωνία με πιο λιτό και αποδοτικό τρόπο, αξιοποιώντας καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα, που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν το καταφέρουμε, αυτή θα είνα... περισσότερα »

. Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για το καυτό φθινόπωρο που έρχεται

Ενώ το πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επίσκεψη στις ΗΠΑ απ όπου προσδοκά τουλάχιστον μερικά καλά λόγια και ίσως κάποιες επενδύσεις, στα άδυτα του Μαξίμου γίνονται ασκήσεις επί χάρτου για το δύσκολο φθινόπωρο και το καυτό χειμώνα που έρχεται.

Η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης επιβάλλει ετοιμότητα και για εκλογική αναμέτρηση αν και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχεί τόσο για μια πιθανή «εξέγερση» βουλευτών όσο για μια κοινωνική έκρηξη που θα οδηγούσε σε εκλογές.

Η πιθανή επιβολή νέων μέτρων αλλά και η πλήρης εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων προβληματίζει τους επιτελείς της κυβέρνησης που σκέφτονται με δέος την επιστροφή της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας στην Γερμανία οι τόνοι θα οξυνθούν και πάλι με το Βερολίνο να επιστρέφει στην παλιά του τακτική. Η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους για νέο κύκλο πιέσεων .

Το Μαξίμου συνιστά ψυχραιμία στους υπουργούς και τους κομματικούς επιτελείς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι « τα δύσκολα έχουν περάσει και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Και το Μαξίμου και οι κυβερνητικοί επιτελείς ελπίζουν να είναι έτσι…

.Υπεγράφη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ»

Υπεγράφη, από το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρία «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», η σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα συνολικά οικονομικά ανταλλάγματα για το Δημόσιο θα ανέλθουν (για τη 12ετία) σε τουλάχιστον 770 εκατ. ευρώ. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται η εφάπαξ καταβολή 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά, και ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο ύψους 580 εκατ. ευρώ (για τη 12ετία).

Η σύμβαση παραχώρησης έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα εισαχθεί άμεσα προς κύρωση από τη Βουλή, ενώ τελεί υπό την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού Ελλάδας και Κύπρου.

.Αύριο ή μεθαύριο η ετυμηγορία των δικαστών για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται τελικά η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν σήμερα την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από αύριο το απόγευμα.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

Χθες το απόγευμα, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από το 'Αρειο Πάγο της Ρώμης με την οποία ζήτησαν «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο «μίστερ τιβί» αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας.

.Συνεχίζεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο

Ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας, σε συνέχεια της χθεσινής στην Κορινθία και την Αργολίδα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, είναι σε εξέλιξη, με εκτεταμένες έρευνες κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία. 

Ειδικότερα, αυτή την ώρα, οι άντρες της αστυνομίας επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και της Καλαμάτας.

Η επιχείρηση ενεργείται με αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου και της Αττικής, που έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο γι' αυτό τον σκοπό, με επικεφαλής τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Έχουν προσαχθεί αρκετά άτομα και ερευνάται η συμμετοχή τους στη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

.Σύσκεψη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας το καλοκαίρι

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης Εργασίας κατά την τουριστική περίοδο, συγκαλούν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, η Οικονομική Αστυνομία και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ), θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου για το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε 83 περιοχές της χώρας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.