.Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά…ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αντώνης Πέττας, γνωστός για την σοβαρή πολιτική του παρουσία με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Το 2002, υποψήφιος για τον Δήμο Ζωγράφου, έβαλε το «νερό στο αυλάκι» για ορισμένους, δίνοντας την πολιτική μάχη απέναντι στον πανίσχυρο της εποχής εκλεγμένο Δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο. 

Πάντοτε στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και με την σκέψη του στις καθαρές λύσεις που αφορούν στα μεγάλα αυτοδιοικητικά πολιτικά ζητήματα. Αφουγκραζόταν καίρια όλα τα κοινωνικά προβλήματα στα πλαίσια μίας ασυνήθιστα υψηλού επιπέδου και ήθους πολιτικής σκέψης, που μας κάνει να ελπίζουμε ότι στις προσεχείς ε... περισσότερα »

.Το καρναβάλι στου Ζωγράφου

"Σε μια εποχή που το όμορφο, το γνήσιο και το ουσιαστικό φαντάζουν δύσκολα και μακρινά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, εμπνεύστηκε από τα δύσκολα και σχεδίασε μια γιορτή στην οποία τίποτα δεν είναι περιττό, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν πάει χαμένο". 

Με αυτές τις σκέψεις ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, μαζί με την Αντιπρόεδρο Σμαραγδή Αρβανίτη και τους υπαλλήλους, σχεδίασαν και παρουσίασαν "τη γιορτή της χαράς και του γέλιου" σήμερα Κυριακή στους δρόμους του Ζωγράφου που παρέλασαν ξυλοπόδαροι, κλόουν,ισορροπι... περισσότερα »

.Με τον Πέττα το «Αγαπώ Ζωγράφου»

Η δημοτική πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» αποτελείται από νέους ανθρώπους που πιστεύουμε σε ένα μοντέλο συνεργασίας, το οποίο θα ενώνει τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις για το καλό του Δήμου Ζωγράφου.
Ως δημοτική πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός Δήμου με συμμετοχικές δομές, αλληλεγγύη, διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική.Το «Αγαπώ Ζωγράφου» έχει όραμα και θέλει να δώσει ευκαιρίες συμμετοχής στα κοινά στους νέους της πόλης μας.
Στην ιδρυτική μας διακήρυξη είχαμε τονίσει ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού σχήματος που θα έχει μπροστάρηδες νέους και άξιους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά για το Δήμο που ζούμε και αγαπάμε.
Για τους παραπάνω λόγους, και για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα, η Δημοτική Πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» αποφάσισε για τις δημοτικές εκλογές του 2014 να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με την Ανεξάρτητη Υποψηφιότητα του υποψ. Δημάρχου Ζωγράφου Αντώνη Πέττα.

.Αποφάσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τον προσδιορισμό του πλεονάσματος

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο* Το πρώτο αφορά τις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ και χθες κατέστη δυνατόν να χαραχτεί ενιαία κυβερνητική γραμμή για τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος και τις τιμές των βιβλίων, θέματα στα οποία παρατηρήθηκαν «κόντρες» συναρμόδιων υπουργών τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο σχετίζεται με τον προσδιορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να... περισσότερα »

.Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων, αφορά ανέργους υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, ότι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, ότι έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και ότι είναι ηλικίας μεταξύ 30 έως 66 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρκεια της απασχόλησης των ανέργων ορίζεται σε 12 μήνες. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες τον μήνα.

Οι συνολικές αποδοχές καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Από το σύνολο των 10.000 θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 4.320 στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υπαχθούν άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την υποβολή της αίτησής τους είχαν απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

.«Κλειδί» το πρωτογενές πλεόνασμα στις διαπραγματεύσεις

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων» (σ.σ. για την πορεία της οικονομίας), τόνισε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς». 

Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε πως «θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. 

Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί». Για το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένεται να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθός του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου, πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου. 

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ενιαία γραμμή την τρόικα για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά προσέρχεται με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας πριν από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει της σημερινής  έναρξης των διαπραγματεύσεων. 

Σημειώνεται πως σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Ανάπτυξης  Κ. Χατζηδάκη, στις 16:00 και 19:00, αντίστοιχα.

.Καταζητούμενος ο Γιανουκόβιτς

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει μετατραπεί από πρόεδρος της Ουκρανίας σε καταζητούμενο. Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του, ενώ οι φήμες των τελευταίων ωρών τον θέλουν να έχει θεαθεί στην Κριμαία. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες, ανακοίνωσε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο στη σελίδα του στο Facebook. «Έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών.
Ο Γιανουκόβιτς και άλλα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα γι΄ αυτό καταζητούνται», σύμφωνα με τον Αρσέν Αβάκοφ.
Ο τέως πρόεδρος είναι άφαντος από το Σάββατο και εκτιμάται ότι βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, την ώρα που το Κίεβο καλείται να καταλήξει σε μεταβατική κυβέρνηση μέχρι την Τρίτη υπό την ηγεσία του προσωρινού προέδρου Τουρτσίνοφ, στενού συνεργάτη της Γιούλια Τιμοσένκο, ο οποίος στο χθεσινό του διάγγελμα, έδωσε σαφή προτεραιότητα στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας του. Σήμερα ο Τουρτσίνοφ συναντάται με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.