.Η τουρκική προεδρία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους

Νέα απόπειρα εξέγερσης μπορεί να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή στην Τουρκία, ανέφερε το Σάββατο μέσω Twitter η τουρκική προεδρία, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.

Οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ο στρατός να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές, πρόσθεσε. «Πυροβολισμοί ρίχτηκαν νωρίτερα το πρωί από έναν αξιωματικό μέσα από τα τείχη», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

.Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο

Η Ελλάδα θα εκδώσει τους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο καταφεύγοντας με ελικόπτερο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου είπε πως το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, του δήλωσε τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, δεν ήταν ακόμη γνωστό το ζήτημα με το ελικόπτερο, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Αργότερα οι δύο υπουργοί είχαν νέα τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία ο Τσαβούσογλου ανέφερε στον Έλληνα ομόλογό του το τουρκικό αίτημα περί έκδοσης. Στις δηλώσεις που έκανε, ο Τσαβούσογλου είπε πως «ο κ. Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, αλλά ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί ο διαδικασία θα γίνει η έκδοση». 

.Εκτός από άβατο τα Εξάρχεια απέκτησαν και πολιτοφύλακες!

Είναι μια από τις πλέον συγκλονιστικές ειδήσεις των τελευταίων χρόνων κι αν ισχύει και δεν πρόκειται για στημένη υπόθεση, τότε καλύτερα να πάμε να κρυφτούμε ως κράτος και ως λαός.
Συγκεκριμένα, ανέβηκε στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προκήρυξη σύμφωνα με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου στα Εξάρχεια ενός 36χρονου Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι».
Οι συντάκτες του κειμένου μιλούν για «δίκαιη εκτέλεση» του Αιγύπτιου «όταν έκανε το λάθος να επιτεθεί σε τρείς αναρχικούς συντρόφους του ΒΟΞ». Μιλούν για ένα «παρανοϊκό» άτομο που ασκούσε «ασύστολη βια με την παραμικρή αφορμή». Ωστόσο στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς έγινε η εκτέλεση, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγινε από επαγγελματία που αφενός έριξε πέντε σφαίρες με απόσταση 10 εκατοστών η μια από την άλλη και αφετέρου δεν σταμάτησε ούτε όταν το Tocarev έπαθε εμπλοκή.
Εφόσον πράγματι αυτή η οργάνωση έκανε το έγκλημα τότε μιλάμε για τη συγκρότηση ομάδων πολιτοφυλακής σε μια κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Γνωρίζαμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια «ιδιαίτερη» γειτονιά η οποία έγινε και «μύθος» για λόγους που ούτε μπορούμε να καταλάβουμε.
Γνωρίζουμε επίσης ότι με ευθύνη του κράτους εδώ και 30 χρόνια υπήρχε και υπάρχει άβατο στην περιοχή. Κάποτε ήταν οι αναρχικοί που έκαναν κουμάντο, στη συνέχεια πλάκωσαν και οι έμποροι ναρκωτικών που εντόπισαν καλή πελατεία και γίνεται ο χαμός για την τελική επικράτηση. Οι μεν θεωρούν δική τους την περιοχή (αν και ουκ ολίγοι «ψωνίζουν» πραμάτεια) οι δε σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να χάσουν εκατομμύρια ευρώ.
 Όμως, το να αναλαμβάνουν πολίτες να καθαρίσουν έναν ρεμάλι αυτό πάει πολύ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή εκτός από άβατο τα Εξάρχεια απέκτησαν και πολιτοφύλακες που βγάζουν όπλα και σκοτώνουν όποιον γουστάρουν ή που κλείνουν συμβόλαια θανάτου. 
Δεν μας έφταναν τα τάγματα αναρχικών που κάνουν παρέλαση με προτεταμένα τα όπλα. Δεν μας έφταναν οι μπαχαλάκηδες που καίνε όποτε γουστάρουν την Αθήνα και εξαφανίζονται στα στενά των Εξαρχείων. Τώρα έχουμε και τους πολιτοφύλακες; Τι σόι χώρα είναι αυτή που δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη η αστυνομία;

Εντάξει, αποβράσματα σαν τον ναρκέμπορο από την Αίγυπτο δεν υπάρχει λόγος να ζουν. Όμως, τι θα γίνει αν σε κάθε περιοχή αναλάβουν οι πολίτες να την καθαρίσουν; Θα γίνουμε ζούγκλα και θα τραβάμε όπλο να σκοτώσουμε επειδή απουσιάζει το κράτος; 

Είναι τόσο εξωφρενικό όσο και απογοητευτικό για το που πάει η χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που έχει αφήσει τα Εξάρχεια ανεξέλεγκτα, προφανώς γιατί έχει ιδιαίτερη «ευαισθησία» στην περιοχή. Αν η πολιτοφυλακή των Εξαρχείων αύριο σκοτώσει αστυνομικό ή πολίτη που δεν της αρέσει τι θα γίνει; Είναι αυτό δημοκρατία ή καταντήσαμε μπανανία;

.Τηλεοπτικές Άδειες: Της Διαπλοκής... το κάγκελο

Υπάρχουν πολλές λέξεις για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Όμως, μία είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική: Βόθρος. Μπορεί διάφοροι στην κυβέρνηση να μιλούν για βοθροκάναλα της διαπλοκής, όμως, υπάρχουν χειρότερα σκ…α που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.
Ειδικά με τις περιπτώσεις των καναλιών και των αδειών παίζεται πολύ βρόμικο παιχνίδια και θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σίριαλ. Για παράδειγμα είναι απορίας άξιον πώς ένας διεκδικητής άδειας που εμπλέκεται σε εγκληματικές οργανώσεις κι επισκέπτεται για άγνωστο λόγο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ενώ καταθέτει αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, να θεωρείται… φαβορί για να γίνει καναλάρχης. 

Κι αυτό γιατί… έχει λεφτά και λεπτά αισθήματα για την κυβέρνηση και μπορεί να αγοράζει αυτό που θέλει.
Επίσης, ακούγονται πολλά για τον έτερο διεκδικητή, Χρήστο Καλογρίτσα και τις σχέσεις του με τους… κουμπάρους της κυβέρνησης. Επίσης λένε ότι παίρνει συνεχώς δημόσια έργα τελευταία και μάλιστα με μεγάλες εκπτώσεις, κάτι που θυμίζει άλλους εργολάβους που έκαναν το ίδιο πράγμα. Λέγονται πολλά στο παρασκήνιο ακόμη και για συμφωνία με μεγάλο και γνωστό επιχειρηματία ώστε να πάρουν από κοινού την άδεια αλλά να μη φαίνεται ο δεύτερος.
Χαμός επικρατεί και με κάποιες καταγγελίες για στενές σχέσεις στελεχών των ΑΝΕΛ με τον Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, στον φάκελο αδειοδότησης του Σαββίδη υπάρχουν ονόματα που θα αναλάβουν καίριες θέσεις στο κανάλι του «Ρώσου». 

Λέγεται λοιπόν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Κούσουλα, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων του μελλοντικού καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.

Για την προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τεχνικός διευθυντής προορίζεται να αναλάβει ο Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Προϊσταμένη αθλητικού ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει η Άννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α' Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Επίσης, μετέχουν σε θέσεις στον φάκελο Σαββίδη η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.

Με ανακοίνωσή της η κ. Παπαδοπούλου διέψευσε ότι έχει κάποια σχέση. Όμως, η σκιά πάντα μένει για τους ΑΝΕΛ και για το τι συμβαίνει με τον Σαββίδη. Να θυμίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πάει πρόσφατα στον γάμο του γιου του Σαββίδη και οι σχέσεις τους είναι άριστες.
Για την υπόθεση των… βοθροκάναλων ακούγονται πολλά ακόμη. Όπως π.χ. ότι ο μεγάλος καναλάρχης, γνωστός και ως αρχιμανδρίτης έχει τάξει υπογείως και σε άλλους επιχειρηματίες, ότι συναντιέται με τους παλιούς καναλάρχες και στήνουν διάφορα σενάρια για την επόμενη ημέρα.
Να προσθέσουμε την ξαφνική προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι του Αλαφούζου αλλά και το γεγονός ότι ο Alpha για έναν περίεργο τρόπο εμφανίζεται σα να έχει στην τσέπη του την άδεια. Ανανεώνει συμβόλαια, κάνει προσλήψεις, ενισχύει το ενημερωτικό του, άρα κάτι ξέρει παραπάνω.
Και να θυμίσουμε ότι πίσω από το Star υπάρχει μια ισχυρή οικογένεια, αυτή των Βαρδινογιάννηδων που θέλουν να παραμείνουν με κάθε τρόπο στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ποιοι θα πάρουν λοιπόν την άδεια; Ποιοι απ’ όλους θα προλάβουν τα μαγικά χαρτάκια και γιατί ο Τσίπρας είπε ότι όσοι δώσουν τα περισσότερα θα πάρουν άδεια;
Υπάρχει λοιπόν πολύ βρομιά στην υπόθεση αυτή και δεν αποκλείεται να μπλοκαριστεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ. Αυτό ίσως να συνέφερε τον Τσίπρα γιατί αναζητά διέξοδο και να μην κλείσει κανάλια και ο κόσμος να πηγαίνει έξω από το Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα αλλά ότι ο βόθρος έχει σπάσει και βρομάνε τα πάντα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.