.Τυφλός κομματισμός και κοινή λογική

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς οι πολιτικοί μας είναι εγκλωβισμένοι, ακόμη και σήμερα, στις κομματικές τους αγκυλώσεις. Τολμήστε, π.χ., να πείτε σε κάποιον στα κεντρικά της Ν.Δ. την ιδέα να στηρίξει το κόμμα τους κάποιους μη κομματικούς υποψήφιους σε μεγάλες πόλεις. 

«Αποκλείεται, θα ξεσηκωθούν οι δικοί μας», «αυτά δεν γίνονται» είναι οι κλασικές απαντήσεις που θα ακούσετε. Συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με νέους πολιτικούς. 
Προτείνετε π.χ. στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει κάποιον σαν τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Θα ξεσηκωθεί το σύμπαν και θα διαταραχθούν οι πολύτιμες κομματικές... ισορρ... περισσότερα »

.Συνελήφθη ο Ουκρανός επίδοξος αεροπειρατής

 Ένας Ουκρανός, ο οποίος επιχείρησε να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι της Ρωσίας, συνελήφθη και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την απογείωση του αεροσκάφους της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus από το Χάρκοβο της Ουκρανίας ένας από τους επιβάτες απείλησε ότι θα το ανατίναζε πυροδοτώντας μια βόμβα εάν ο πιλότος δεν κατευθυνόταν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου σήμερα έγινε η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Χαμπίμπ Σολούκ.

.Υποχρεωτικά δελτίο δομικής τρωτότητας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

 Για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων απαιτείται, πλέον, εκτός των άλλων δικαιολογητικών, η υποβολή είτε «δελτίου δομικής τρωτότητας του φέροντος οργανισμού», είτε μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτιρίου, ύστερα από υπουργική απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατασκευών, όπως υπογραμμίζεται από το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, «δελτίο δομικής τρωτότητας» απαιτείται πλέον για κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια με χρήση κατοικίας, τουριστικά καταλύματα ή κτίρια, καθώς και για μεμονωμένες αυθαίρετες κατασκευές με τις παραπάνω χρήσεις. 

.Αλ. Τσίπρας: Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό

 «Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό σκηνικό», απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι για να εξηγήσει τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να παραφράσει τον Νίκο Πουλαντζά, ο οποίος έλεγε ότι ο σοσιαλισμός «ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρχει». 

«Ή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δημοκρατική, ή δεν θα υπάρχει», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε πως συμφωνεί πλήρως με τον όρο «εποικοδομητικοί ευρωσκεπτικιστές», τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι, από τους εμπνευστές του ιταλικού «ψηφοδελτίου Τσίπρα».

Ο Τσίπρας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης του ΣΥΡΙΖΑ εμπνέεται από και συνδέεται με τον ευρωκομουνισμό του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ: «Ζούμε σε άλλες εποχές, αλλά από εκείνη την περίοδο κρατώ ότι η Ευρώπη παραμένει πεδίο πολιτικής και ταξικής πάλης»

.Π. Καψής: Μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση

 «Το μεγάλο σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το κλείσιμο της ΕΡΤ έδειξε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση». Αυτό τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Τολμήστε τη Δημοκρατία», στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης ήταν: «Για ποιον λόγο να διατηρηθεί η δημόσια τηλεόραση;».

Ο κ. Καψής, μιλώντας για την προσπάθεια «στησίματος» του νέου φορέα, τόνισε πως «ο καινούργιος νόμος διασφαλίζει θεσμικά τουλάχιστον την ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης», σημειώνοντας ότι ο νέος οργανισμός στήνεται μέσα σε ένα καθεστώς πόλωσης με μεγάλη προκατάληψη. 

«Δεν έχουμε κουλτούρα ανεξαρτησίας καθώς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πηγαίνουν σε κόμματα για να διεκδικήσουν προνόμια», είπε ο κ. Καψής, προσθέτοντας πως ο νέος φορέας θα είναι «ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός και σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι».

.Αλ. Τσίπρας: Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία

 «Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκινά σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ιταλία.

«Είμαι ο ανταγωνιστής της Ευρώπης των αγορών και των κοινωνικών ανισοτήτων. Είμαστε όμως και η μόνη ελπίδα για την αλληλέγγυα Ευρώπη, των λαών, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

.Χ. Θεοχάρης: Προτάσεις για βελτίωση του καθεστώτος επιβολής προστίμων

Προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου που διέπει το καθεστώς επιβολής προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων έχει υποβάλει υπόψη του οικονομικού επιτελείου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, όπως επιβεβαίωσε απαντώντας, τηλεφωνικά, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Δεν είμαι αντίθετος (στις παρούσες διατάξεις) αλλά έχω υποβάλει προτάσεις βελτίωσης όσων ισχύουν για τις αποδείξεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πλαφόν στο επίπεδο των προστίμων που καταλογίζονται.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Εφορίες) εμφάνιζε τον κ. Θεοχάρη αντίθετο με ορισμένες αποφάσεις και τα πρόστιμα του φορολογικού νόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΥΟ, τούτο είχε δηλώσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στις 3 Φεβρουαρίου.

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Β. Ελλάδα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες στη Β. Ελλάδα, αφού δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα φορολογικά τους. 

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή μας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Καμπτσής από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ενώ άλλοι καταγγέλλουν εμπαιγμό τους από τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς.  

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας) αναγνώρισε ότι έχουν γίνει «βήματα" από πλευράς της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, "ακόμα και με τις βελτιώσεις επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει".

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για αύριο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων, ενώ σήμερα στη Νίκαια αναμένεται να βρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα πρόκειται να γνωστοποιήσουν τη θέση τους οι Νέοι Αγρότες, με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων να παίρνει συγκεκριμένη θέση.

.Συνολικά 109.418 υποθέσεις εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια

Στα φορολογικά δικαστήρια εκκρεμεί η εκδίκαση 109.418 φορολογικών υποθέσεων, στις οποίες αντιστοιχούν πρόστιμα και προσαυξήσεις 7,64 δισ. ευρώ. Παράλληλα, από τα φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα ύψους 17,6 δισ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί ως τώρα από υποθέσεις που εκδικάστηκαν, μόνο το 5,2% ή 913,4 εκατ. ευρώ έχει εισπραχθεί.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του 2013 από τα 17,6 δισ. ευρώ των προστίμων που επιδικάστηκαν τα φορολογικά ανέρχονταν σε 14,814 δισ. ευρώ και τα τελωνειακά σε 2,8 δισ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.