.Ανοιχτοί λογαριασμοί στους δύο πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ

Ανοιχτούς λογαριασμούς για το «Βιθέντε Καλντερόν» στις 9 Απριλίου άφησαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Καμπ Νου», που έληξε ισόπαλη 1-1. 
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάλεψε κόντρα στα προγνωστικά, προηγήθηκε, αλλά τελικά η Μπάγερν έφυγε με ισοπαλία 1-1 απο το "Ολντ Τράφορντ" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ρεβάνς θα γίνει στο Μόναχο στις 9 Απριλίου.

.WSJ: Η Ελλάδα σχεδιάζει έξοδο στις αγορές

 Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογό της μετά την ένταξή της τον Μάιο του 2010 σε πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης με γνώση του θέματος. 

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα θέλει να εκδώσει ένα ομόλογο, με διάρκεια από τρία έως πέντε έτη, έως τον Ιούνιο και να αντλήσει περίπου 4 έως 5 δισεκ. ευρώ από τις χρηματοπιστωτικές αγορές έως το τέλος του έτους, εκμεταλλευόμενη τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Πορτογαλία. 

Η ελληνική κυβέρνηση, επίσης, σχεδιάζει να αντλήσει 1,3 δισεκ. ευρώ από τα διαθέσιμα που υπάρχουν στα ταμεία τομέων του δημοσίου. Σε συνδυασμό με τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων, η Αθήνα ελπίζει ότι θα είναι πλήρως καλυμμένη με κεφάλαια για τους επόμενους 12 μήνες, κλείνοντας ένα χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε για το 2014 και εκπληρώνοντας τους όρους που έχουν τεθεί από τους επίσημους πιστωτές της, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει συζητηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στην Αθήνα. 

.Το NATO διακόπτει κάθε συνεργασία με τη Ρωσία

 Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει «κάθε πολιτική και στρατιωτική συνεργασία» με τη Ρωσία, εξαιτίας της κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους ΥΠΕΞ των κρατών μελών του NATO, οι οποίοι κάλεσαν σε ανακοίνωσή τους τη Μόσχα να «κάνει άμεσα βήματα. . . για να επανέλθει στην τήρηση του διεθνούς δικαίου».

Το NATO και η Ουκρανία σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους, ύστερα από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και της νέας μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο, ότι θα εντείνουν τη δική τους συνεργασία.

.«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τη δόση των 8,3 δισ. ευρώ

Με εύσημα αλλά και αστερίσκους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο, με τον πρόεδρο του Eurogroup να κάνει λόγο για θετικό αποτέλεσμα μιας δύσκολης διεργασίας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

 Στη σημερινή συνεδρίαση ελήφθη η πολιτική απόφαση για την σταδιακή εκταμίευση της δόσης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ύψους 8,3 δισ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισ... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης»

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης αν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας της, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, με την πρώτη έκδοση να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως σημείωσε. 

«Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Θεωρώ ότι τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των δημοσιονομικών, επαρκού... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ωστόσο υπογράμμισε ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

«Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκεται στην Ελλάδα, λόγω των άτυπων συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ε.Ε. (Ecofin).

.Ένταση στο ΠΑΣΟΚ

Ένταση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν απο λίγη ώρα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όταν μέλη του οργάνου άσκησαν κριτική στους Γιώργο Παπανδρέου και Απόστολο Κακλαμάνη για την απόφαση τους να μην υπερψηφίσουν τη ρύθμιση για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση απο τη συνεδρίαση των βουλευτών Θάνου Μωραΐτη και Κώστα Τριαντάφυλλου

.Ο αθέατος πόνος των μεταναστών

«Ο αθέατος πόνος στα κέντρα κράτησης μεταναστών», είναι ο τίτλος της αναφοράς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και επισημαίνει τις δεινές επιπτώσεις που επιφέρει η κράτηση στους μετανάστες και στους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. 

Τα τελευταία έξι χρόνια, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πραγματοποίησαν περισσότερες από 10.000 ιατρικές συνεδρίες, μέσα στα κέντρα κράτησης και τα αστυνομικά τμήματα, με περισσότερες από τις μισές να έχουν γίνει τον τελευταίο 1 χρόνο. 

Τα συνηθέστερα ιατρικά προβλήματα που παρατηρούνται αφορούν κατά 24,7% λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, 14,7% γαστρεντερικά, 13,7% μυοσκελετικά, 8,5% δερματικές παθήσεις και 7,9% οδοντιατρικά, ενώ καταγράφονται επαναλαμβανόμενα κρούσματα ψώρας που συνδέονται άμεσα με τις κακές συνθήκες υγιεινής. 

Συγκλονιστικές ήταν δύο μαρτυρίες γιατρών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η μία εξ αυτών περιγράφει την απόγνωση των κρατουμένων, οι οποίοι πολλές φορές ανεβαίνουν στην ταράτσα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης, και αποφασίζουν να πέσουν στο κενό. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ήχο που κάνει το ανθρώπινο σώμα, όταν σκάει στο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά μια γιατρός της οργάνωσης.

Ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, Απόστολος Βεΐζης, περιέγραψε ένα περιστατικό, στο οποίο κρατούμενος από το Σουδάν, μετά από πολυήμερη διαμαρτυρία, για έναν πονόδοντο, κατέληξε να βγάλει μόνος το δόντι του, καθώς δεν του έδιναν σημασία, και τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο, λόγω αιμορραγίας. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.