.Οι τελευταίες ρυθμίσεις στο μεσοπρόθεσμο


Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τη Δευτέρα στη Βουλή, οι τελευταίες ρυθμίσεις και διευκρινίσεις επί του μεσοπρόθεσμου, που κρίνονται απαραίτητες ως τελική εγγύηση προς τους πιστωτές μας, ότι το πακέτο μέτρων θα εφαρμοστεί στο σύνολό του. Μέσα στην εβδομάδα και οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και τα εργασιακά. 

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση να προλάβουν να σχηματίσουν εικόνα και να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση στο έκτακτο Eurogroup της Τρίτης.

.ΠΟΕ-OTA: Νέες κινητοποιήσεις


Μπλόκα σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΕΠ και Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα, η οποία συνεχίζει τις κινητοποιήσεις υπό τη μορφή καταλήψεων.
Σις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στο μεταξύ κλείνει από αύριο και για τρεις ημέρες ο δήμος Πατρέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις περικοπές στην χρηματοδότηση.
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, δείτε σχετική είδηση εδώ.

.Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας


Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας και ο Μπενιαμίν Nετανιάχου δηλώνει έτοιμος για "σοβαρή κλιμάκωση των επιχειρήσεων".

Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς. 

Την ίδια ώρα 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο Ισραήλ από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της ισραηλινής επίθεσης.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Τρίτη στο περιθώριο συνόδου κορυφής που διεξάγεται στην Πνομ Πενχ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και θα προτείνει την σύγκληση του Κουαρτέτου για την κατάσταση στη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.

.Άσμουσεν: Συμφωνία στο Eurogroup για χρηματοδότηση της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια


Στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια θα συμφωνήσει το Eurogroup της Τρίτης, ενώ οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια θα ληφθούν αργότερα, τόνισε μιλώντας απόψε στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF το μέλος του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν. Ο κ. Άσμουσεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές και κατά τα έτη 2015-2016. 

"Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να διευθετήσουμε την χρηματοδότηση για την περίοδο 2013-2014, αλλά θα πρέπει να είναι κανείς έντιμος κα να πει ότι δεν περιμένουμε στ' αλήθεια η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές το 2015 και το 2016. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητο ένα νέο πρόγραμμα", δήλωσε ο κ. Άσμουσεν. 

Σε ό,τι αφορά πάντως το ενδεχόμενο χορήγησης νέων δανείων, το στέλεχος της ΕΚΤ τόνισε ότι τα δάνεια από μόνα τους δεν βοηθούν, καθώς αυξάνουν μακροπρόθεσμα το χρέος. "Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες δεν ανεβάζουν ταυτόχρονα το χρέος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η επαναγορά χρέους ή η μείωση των επιτοκίων στο ισχύον χρέος", πρόσθεσε. 

.Βενιζέλος: Οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα» οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο


Υπάρχει αφενός μεν η πολιτική της κυβέρνησης, αφετέρου δε το απόλυτο αδιέξοδο, το παιχνίδι με τη φωτιά. Τυχόν αδυναμία λήψης αποφάσεων, όπως και οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα», οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα .

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, αν το ΠΑΣΟΚ στη ψηφοφορία για τα μέτρα ακολουθούσε τη γραμμή της αποχής ή του «παρών». 

Όσον αφορά τη θετική ψήφο στον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δόθηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλοί που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ ενοχλεί αυτούς που πίστεψαν στον τεχνητό διπολισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Ενοχλεί αυτούς που βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ τη δήθεν μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1974. 

Αυτούς που θέλουν να έχουν ως μόνο συνομιλητή τη ΝΔ με την ψευδαίσθηση ότι  έτσι μπορεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. 

Όλες αυτές οι προσεγγίσεις είναι ανόητες και μυωπικές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής και στρατηγικής σταθερότητας της χώρας και το μόνο κόμμα που έχει διατυπώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση» , αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. 

.ΔΗΜΑΡ: Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν εταίρους και δανειστές ενώπιον των ευθυνών τους



"Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερα.
Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση, "η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος να καταστεί βιώσιμο και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να στηριχθεί χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού. 

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική χειροπιαστή προοπτική για το τέλος της λιτότητας, την έξοδο από την κρίση και τη στροφή στην ανάπτυξη.

Είναι αναγκαία η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, 
η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου", καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

.SPD: Παγώστε τις περιουσίες των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη


Από το εάν θα συμμετάσχουν οι εύποροι Έλληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους, εξαρτάται η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δηλώνει ο Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην "Bild am Sonntag" και ζητεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη. 

Παρομοιάζει δε με κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

"Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και "να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους". 

Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές: 
"Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης".

Ο Πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, "σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.