.Επισημοποιείται το «κόμμα της δραχμής»

Με τον πλέον επίσημο τρόπο το «κόμμα της δραχμής» έκανε την εμφάνισή του, αποτελειώνοντας το πολιτικό σύστημα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι είναι ενιαίος και κυβερνά όταν κάποιοι ήδη έχουν φύγει. 

Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος και τα λοιπά λεβεντόπαιδα έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία κάνοντας διάφορες ομιλίες της πεντάρας σε όλη την Ελλάδα και δημοσιεύοντας και δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξίας και σοβαρότητας στην ιστοσελίδα iskra. 

Μια ιστοσελίδα που έχει γίνει πολύ της μόδας στους δραχμολάγνους αφού εκεί βρίσκουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο που πάντα ονειρεύονταν. Ο... περισσότερα »

.Ανίκανοι και στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Κακόμοιρε Έκο που δεν έζησες στην Ελλάδα να δεις ότι ο Αύγουστος είναι γεμάτος ειδήσεις. Και μη νομίζετε ότι το νούμερο ένα θέμα είναι ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο τρώει ξύλο από την τρόικα που θα έδιωχνε ο Αλέξης. Ούτε ότι το άλλο μισό κάνει ότι δε βλέπει το πιο σκληρό μνημόνιο που θα υπογράψει. Η είδηση είναι η έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος. 

Τα στοιχεία και μόνο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμείς στην Αθήνα δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε όπως οι κάτοικοι των νησιών. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πέρασαν από την Τουρκία στη χώρα μας περισσότερο... περισσότερα »

.Το χρονοδιάγραμμα «fast track» για το νέο μνημόνιο

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο τα ξημερώματα της Τρίτης θέλει η ελληνική πλευρά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για να κλειδώσει το τελικό κείμενο του μνημονίου και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δόση των 25 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στους βουλευτές να επιστρέψουν και να βρίσκονται στην Αθήνα κατά το διάστημα *μεταξύ 11 έως 13 Αυγούστου.* Το νέο μνημόνιο θα έρθει «πακέτο» μαζί με τα προαπαιτούμενα σε δύο άρθρα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανοίξει τη Βουλή για να ...περισσότερα »

.Ολοταχώς για εκλογές πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων

Να κλείσει άμεσα και ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους η συμφωνία επιμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ μόλις πέσουν οι υπογραφές και ψηφιστεί το μνημόνιο από τη Βουλή, τότε θα λάβει άμεσα τις αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με γοργά βήματα και συγκεκριμένη τακτική η ελληνική πλευρά κάνει υποχωρήσεις απέναντι στο κουαρτέτο Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έχουν λάβει ξεκάθαρες εντολές από τον πρωθυπουργό να κλείσουν άμεσα τη συμφωνία για να πάει στη Βουλή προς ψήφιση.
 Ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δυο ... περισσότερα »

.Μπλόκο της Δικαιοσύνης στον αναδρομικό έλεγχο καταθέσεων! Τι θα γίνει με εμβάσματα και λίστα Λαγκάρντ

Ανατροπή στο σύστημα με το οποίο η Εφορία ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και χαρακτηρίζει «φοροδιαφυγή» κάθε απλή φορολογική διαφορά μόνο και μόνο για να επιβάλει φόρους, υποστηρίζοντας πως «η κατάθεση δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα», 

επιφέρουν τρεις νέες δικαστικές αποφάσεις Εφετείου που έρχονται να βάλουν τέλος στην ευκολία με την οποία το υπουργείο Οικονομικών διατάζει αναδρομικούς ελέγχους έως και μία 15ετία πίσω! Οι αποφάσεις προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών καθώς τινάζουν στον αέρα τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ και εμβασμάτων εξωτερικού, π... περισσότερα »

.Τα μέτρα-φωτιά που έχουν ήδη κλείσει με το κουαρτέτο

*Σειρά φορολογικών μέτρων και όχι μόνο, που ανατρέπουν τους προγραμματισμούς των νοικοκυριών έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και κουαρτέτο και αναμένεται να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν την Πέμπτη, μαζί με το σύνολο του μνημονίου*. 

Μάλιστα οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το Σεπτέμβριο σε μια περίοδο που οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη η πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος. Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι τα εξής: *Νέες αλλαγές στο ΦΠΑ* Επιστρέφει το μοσχαρίσιο κρέας στο 13% από 23%, ενώ στο ... περισσότερα »

.Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις: Τι αλλάζει

Έως και 5 χρόνια περισσότερο θα κληθούν να δουλέψουν οι 50άρηδες που με το ισχύον σύστημα θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και μέσα στο τρέχον εξάμηνο του 2015, καθώς η τελική πρόταση που προκρίνεται απειλεί με «ξαφνικό θάνατο» αυτούς που θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν σε πολύ μικρότερη ηλικία από τα 67.
Συνολικά, εκτιμάται ότι εγκλωβίζονται εκτός συνταξιοδότησης περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν τα συντάξιμα έτη, αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τις τελευταίες ώρες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις… μπαινοβγαίνουν από τα προαπαιτούμενα που συζητά η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών πιθανότατα στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης που διεξάγεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

.FT: Ακόμη κι αν ο Σόιμπλε αντιστέκεται πεισματικά (στη συμφωνία), η Μέρκελ δεν θέλει να απομονωθεί το Βερολίνο

*Με την Ελλάδα και τους θεσμούς να βρίσκονται -όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία- ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάζεται να κρατήσει αποστάσεις από τον Σόιμπλε και να πει το «ναι» σε μια συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα καθώς φοβάται μια πιθανή απομόνωση της Γερμανίας.* 

Τα παραπάνω αναφέρουν σε νέα δημοσίευμά τους οι Finacial Times, σχολιάζοντας πως Αθήνα και τρόικα είναι κοντά στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης 86 δισ. ευρώ. *Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο επιθυμεί ν... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.