.Ανακοίνωση Δημάρχου για τη νέα διάταξη της ομάδας Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κατά την διετία που καθορίστηκε από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ανακατατάξεις, αλλαγές και προσαρμογές και μάλιστα σε συνθήκες γενικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε και προσπαθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της καταγράφοντας αποτελέσματα που δικαιώνουν τις προσδοκίες των δημοτών.

Στο ίδιο διάστημα μπήκαν ισχυρά θεμέλια για την οικονομική εξυγίανση και διοικητική αναδιοργάνωση του Δήμου μας. 

Θεωρώ δε σημαντική και επιτυχή τηνπροσφορά όλων όσοι εκ μέρους της παράταξής μας ανέλαβαν θέσεις προσφοράς και μάλιστα υπό τις συνθήκες της γενικευμένης κρίσης.
Η παράταξή μας λειτουργεί με βάση τις αρχές του διαλόγου, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της εναλλαγής προσώπων και ρόλων και είναι σταθερά απέναντι σε κάθε λογική και πρακτική θεσιθηρίας και μονιμότητας σε προβεβλημένες θέσεις διοίκησης.

Έχω κατ” επανάληψιν δηλώσει δημοσίως ότι εάν εκτιμήσω ως θετική την προσφορά μας στον Δήμο και τον Δημότη, θα διεκδικήσω μέχρι δύο θητείες ως Δήμαρχος. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της προσφοράς στην πόλη και ότι δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι σε θέσης ευθύνης.

Τα δε κριτήρια του ορισμού σε θέσεις ευθύνης ήταν και παραμένουν τα εξής:
1.            Η αξιοποίηση ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξής μας αλλά και η εφαρμογή πολιτικής ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.
2.            Η δυνατότητα συλλογικής λειτουργίας και το πνεύμα συνεργασίας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ώστε να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός χωρίς παραταξιακές και άλλες περιχαρακώσεις.
3.            Η εναλλαγή και ροή προσώπων και ρόλων. Κατά την πάγια προσωπική μου πεποίθηση οι θέσεις προσφοράς και ευθύνης είναι ισότιμες και εξ ίσου σημαντικές.
4.            Η αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού για την ανανέωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής υπό τις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες.
 Ως εκ τούτου, μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής, θα υπάρξει και νέα ανακατανομή ρόλων ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που διαμορφώνονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω τη νέα διάταξη της ομάδας Διοίκησης του Δήμου:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Χριστιάς Παναγιώτης
Αντιδημαρχία Υποδομών, Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος: Παπακωνσταντίνου Αγησίλαος
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος: Λαμπρίδης Διονύσης
Αντιδημαρχία Οικονομικών
Αντιδήμαρχος: Βαρσαμιδάκη Μαρία
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος: Βασιλείου Αλέξης
Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
Αντιδήμαρχος: Παπαγιαννόπουλος Αθανάσιος
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος: Αγγελής Κωνσταντίνος
Αντιδημαρχία Νεότητας, Αλληλεγγύης και πρόνοιας
Αντιδήμαρχος: Καλογιαννάκης Μιχαήλ
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος: Σεϊντή Βαρβάρα
Αντιδημαρχία Κοινωνικής μέριμνας, προστασίας και Δια Βίου Μάθησης
Αντιδήμαρχος: Στεργίου Ανδρέας
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος: Αρβανίτη Σμαράγδη

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Πρόεδρος: Μαρίνης Πέτρος
Επίσης προτείνω προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου για τις θέσεις Διοίκησης του ΝΠΔΔ Πολιτισμού- Αθλητισμού, της Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου (ΜΑΞΙΑΔΗΖ) και των Σχολικών Επιτροπών τους εξής:

ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πρόεδρος: Κόλλιας Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος: Γιαννακόπουλος Γεώργιος
ΜΑΞΙΑΔΗΖ
Πρόεδρος: Γρίβας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Καλιακάτσος Γεώργιος
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Πανδή Σοφία
Αντιπρόεδρος: Βασιλείου Αλέξιος
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Τσιαπαρίκου Ιωάννα
Αντιπρόεδρος: Σαπρίκη Ελένη
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Διαβεβαιώσεις Σαμαρά για σταθεροποίηση του επενδυτικού περιβάλλοντος


Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της Οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις. 

διαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.

Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα. Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ´ όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

.Οι τελικές ρυθμίσεις στο φορολογικό


Σειρά ρυθμίσεων στο φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκαν στη Βουλή ενόψει της ψήφισής του. Μεταξύ αυτών προσδιορίζεται το πλήρες πλαίσιο του καθεστώτος για τη συλλογή αποδείξεων, η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών από το φορολογητέο εισόδημά τους καθώς και η μείωση στα 5.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος επαγγελματιών που θα εξαιρούνται από φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπει ο νέος τρόπος φορολογικής απεικόνισης των συναλλαγών.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

- Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ

Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 22%

- Η εφορία θα αναγνωρίζει αποδείξεις και για δίδακτρα φροντιστηρίων καθώς και για ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, επισκευή και συντήρηση οχημάτων, αποδείξεις από ταξί αλλά και δαπάνες καυσίμων ΙΧ.

- Η υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων αφορά αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς λαμβάνονταν υπόψη μόνο οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί εντός Ελλάδος

- Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στα ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης και στα επαγγελματικά ταμεία θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους.

- Ο φόρος υπεραξίας 20% στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα ισχύσει για ακίνητα που μεταβιβάζονται από 1. 1. 2013 και μετά

- Η αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων, από 10 σε 15%, ισχύει από 1/1/2013

Μεταξύ άλλων, διαγράφεται η διάταξη του νομοσχεδίου που προέβλεπε τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών. Περιορίζεται στα 5.000 ευρώ από 10.000 ευρώ το όριο του τζίρου κάτω από το οποίο ορισμένοι επαγγελματίες και υπό προϋποθέσεις θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων.

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου. Έτσι προβλέπεται ότι θα αποδώσουν συνολικά έσοδα ύψους 2,307 δισ. ευρώ. 
Από τις νέες κλίμακες φορολογίας εισοδήματος προβλέπεται να υπάρξει αύξηση εσόδων ύψους 1,144 δισ. ευρώ, από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων 230 εκατ. ευρώ, από την φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων 582 εκατ. ευρώ ενώ από το ειδικό τέλος επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών 199 εκατ. ευρώ. 
Επίσης από φορολόγηση πλοίων προβλέπονται έσοδα 140 εκατ. ευρώ ενώ από τη μείωση στη φορολόγηση των μερισμάτων θα προκύψει απώλεια εσόδων ύψους 28 εκατ. ευρώ.

.Δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές


Δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές για την εφαρμογή του Ν3869/2010 θα παρέχει Σύμπραξη Ενώσεων Καταναλωτών. Η δικαστική συνδρομή αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών, μετά την λήξη της εξωδικαστικής προσπάθειας μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που υπογράφει ο  γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης «ο νόμος 3869/2010 αποτελεί σήμερα το μοναδικό νομικό εργαλείο στη διάθεση του υπερχρεωμένου καταναλωτή που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές του, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του και να προστατεύσει την κύρια κατοικία του».

.Άνοιγμα 6.000 λογαριασμών ζήτησε το ΣΔΟΕ

Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. 

Την ίδια στιγμή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΣΔΟΕ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, 


που πραγματοποίησε  κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της παραβατικότητας.

.Κεδίκογλου: Φέρονται σαν να βρίσκονται στη βίλα Αμαλία


Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟ του κόμματός του για τον πρωθυπουργό.

 «Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τη ρευστότητα της οικονομίας, ώστε να δρομολογηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

.Πραγματογνωμοσύνη για το στικ με τη "λίστα Λαγκάρντ" ζητά ο Αρειος Πάγος


Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ζητήσουν τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει  πραγματογνωμοσύνη, για να εξακριβώσει αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο memory stick (usb) που περιείχε την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ», που στάλθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο κ. Παντελής αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τους δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος: 

«Σας διαβιβάζουμε αντίτυπο του υπ΄αριθμ. 9386/8.1.13 φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στις σελίδες 1 και 7 του οποίου έχει καταχωρηθεί δημοσίευμα με τίτλο «Άφησε ίχνη ο παραχαράκτης», το οποίο αναφέρεται σε δυνατότητες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει, μετά από πραγματογνωμοσύνη, τυχόν επεμβάσεις που έγιναν στο memory stick (usb), που αποτελεί αντίγραφο του CD, 

που περιήλθε στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών περί τα τέλη του 2010 («λίστα Λαγκάρντ»), το οποίο (σσ. usb) βρίσκεται στην υπηρεσία σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε σχέση με το ζήτημα αυτό».

.Η ΔΗΜΑΡ υπέρ "ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των πολιτών"


Την ανάγκη της «ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των πολιτών» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των βουλευτών.
«Η ισότιμη φορολογική αντιμετώπιση όλων των πολιτών είναι αναγκαία.

 Για αυτό πρέπει να καταργηθούν οι προνομιακές ρυθμίσεις στη φορολογία των βουλευτών. Η αποζημίωσή τους και οι πάσης φύσεως αποδοχές που προκύπτουν από το λειτούργημά τους πρέπει να φορολογούνται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

."Συναγερμός" για το κόκκινο σκαθάρι στο Ρέθυμνο


Μεγάλη έξαρση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσβολή από το σκαθάρι των φοινικοειδών στο Ρέθυμνο, με τους ειδικούς από πλευράς του Δήμου να έχουν εντοπίσει εκτεταμένες προσβολές σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα εντός των ορίων του δήμου Ρεθύμνης.

Ο δήμος εφιστά την προσοχή όλων των κατόχων φοινικοειδών και τους καλεί να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους στα δέντρα τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν ύποπτα συμπτώματα, όπως φαγώματα στα φύλλα, μορφές του εντόμου όπως κουκούλια, 
χαρακτηριστικό θόρυβο καθώς η προνύμφη τρώει το εσωτερικό του φοίνικα, να ενημερώσουν άμεσα το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου, ώστε να λάβουν κατάλληλες οδηγίες αντιμετώπισης.

Ενημερώνει, επίσης, πως όσοι έχουν φοινικοειδή στο τελικό στάδιο προσβολής από το σκαθάρι, να προβούν, σύμφωνα και με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία, στο κόψιμο, κάψιμο ή θάψιμο σε βάθος τουλάχιστον δύο μέτρων των κατεστραμμένων δέντρων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οδηγίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 28313-43820 & 28313-43822, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι η κατάλληλη για τη φροντίδα και προστασία από το σκαθάρι των συγκεκριμένων φυτών και δέντρων.

Τέλος, στην ιστοσελίδα του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου www.bpi.gr ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πλήθος στοιχείων για το πρόβλημα από το κόκκινο σκαθάρι και τρόπους δράσης για την προστασία των φοινικοειδών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.