.Reuters: Αχίλλειος πτέρνα η εκροή καταθέσεων

Το ενδεχόμενο της μαζικής εκροής καταθέσεων είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας, αναφέρει σε άρθρο του ο αναλυτής του Reuters, Ούγκο Ντίξον. 

Η χώρα πιθανότατα δεν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο και να συμβεί. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ενδεχομένως να μην προλάβει να κάνει την απαραίτητη στροφή, ώστε να κρατήσει τους πιστωτές με το μέρος του. 

Τότε οι καταθέτες μπορεί να πανικοβληθούν. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα το φαβορί για τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής, θ...περισσότερα »

.Le Monde και Reppublica ακτινογραφούν το πρόγραμμα της ΝΔ

Δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας και της Ιταλίας αφιέρωσαν δημοσιεύματα στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο παρουσίασε το προηγούμενο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς. «Ο κ.Σαμαράς υπόσχεται επιπλέον λιτότητα στους Ελληνες» γράφει η γαλλική Le Monde.

 Ο Ελληνας πρωθυπουργός βάζει φρένο στις περικοπές και υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις, επισημαίνει το άρθρο της ιταλικής La Reppublica. «Μπορεί να υπήρξε διακριτικός για το θέμα τους χρέους, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση", εντούτοις, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότ... περισσότερα »

.Καμμένος: Κλειδώστε τους παππούδες στα σπίτια τους για να μην ψηφίσουν ΝΔ

Σε μία προσπάθεια να απευθύνει κάλεσμα προς τους νέους ψηφοφόρους ο Πάνος Κάμμενος είπε πως την ημέρα των εκλογών θα πρέπει να κλειδώσουν τους παππούδες στα σπίτια τους.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κλειδώστε τους παππούδες σπίτια τους», προφανώς να για να μην πάνε να ψηφίσουν και «για να επέλθει κοινωνική δικαίωση».
Μάλιστα πρόσθεσε: «Πρέπει οι νέοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να ασχοληθούν με τα κοινά και να μην αφήσουν τη χώρα στα χέρια των 80χρονων».

.«Το Βερολίνο δεν "βλέπει" καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά τής Ελλάδας»

πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942. Είπε δε ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.

«Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. 

Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος.

.Απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Αλ.Τσίπρα αναφορικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης εργαλείων άντλησης ρευστότητας όπως τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση τοποθετήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα REAL NEWS. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών «στη χθεσινή (11/1/2015) συνέντευξή του στην εφημερίδα REAL NEWS ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ανέφερε σχετικά με τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο ότι εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τα πληρώσει κανο... περισσότερα »

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ομολογεί ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους ή δεν λέει την αλήθεια»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στο οικονομικό του επιτελείο εξαπολύει το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».

«Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο. Ελπίζουμε αυτό να είναι ομολογία ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους για την ασφαλή και οριστική έξοδο από το πρόγραμμα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Και συμπληρώνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Διαφορετικά αποκαλύπτεται πλήρης άγνοια για βασικά ζητήματα χρηματοδότησης της οικονομίας. Ή ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στον λαό.»

«Και μερικές απορίες για το σύμβουλο και υποψήφιο του κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη. Θα μπορούσε να μας πει καθαρά τι θα ήθελε για τη χώρα: Μονομερή πτώχευση με όλη την καταστροφή που αυτό συνεπάγεται; Και ας πει καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ: τον εκφράζουν αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης; Θα είναι μέλος της διαπραγματευτικής του ομάδας;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.