.Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας καλεί όλους τους συμπολίτες μας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00 έως 15.00 στη πλατεία Αγίου Γερασίμου – Ιλίσια για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.
Παράλληλα στην πλατεία στις 11.00 το πρωί θα δοθεί δωρεάν παιδική παράσταση από την ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ και τον ΜΑΡΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ «Ο Χρυσός Πρίγκιπας και η Νεραϊδογοργόνα», και στις 13.00 θα παίξουν συγκροτήματα HIP HOP (Αμαρτωλός Ποιητής, Αρλεκίνος, Θύμα Κινδύνου, DJ ΔΕΝΦΙΟ, South Prisoner)

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!


— στην τοποθεσία πλατεία Αγ. Γερασίμου.

.Σαμαράς: Έτσι θα μειωθεί το χρέος και θα έρθει η ανάπτυξη

Τον οδικό χάρτη της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και τη μεγάλη δοκιμασία των Μνημονίων αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε μία μεγάλη, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΞΙΑ. 

Ο πρωθυπουργός αναλύει τους τέσσερις βασικούς άξονες εισόδου της χώρας σε πορεία σημαντικής ανάκαμψης μέσα στο 2014 και το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές.

Εξηγεί ακόμα πώς θα υποχωρήσει το χρέος μέσω ελαφρύνσεων, που έχουν ήδη συμφωνηθεί, και πώς - πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή - θα επιτευχθεί και η ανάπτυξη.

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς εξηγεί τις ορατές πλέον προϋποθέσεις βελτίωσης της κοινωνικής πολιτικής, ενώ καθιστά σαφές ότι το τραπεζικό σύστημα θα δώσει ρευστότητα στην αγορά.

 Ο πρωθυπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω και της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Τέλος, σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τα περιστατικά βίας, ο κ. Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα θα παταχτούν.

.Τηλεφώνησαν στον Ρουπακιά από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά την αποκάλυψη ότι λίγες ώρες πριν το φόνο, άνθρωπος από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά.

Τα ντοκουμέντα από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Ρουπακιά με άνθρωπο από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως ο Alpha. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως καταγράφεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η κλήση πραγματοποιήθηκε στις 14:10:18 και είχε διάρκεια 95 δευτερόλεπτα.

.Μ. Σουλτς: Σημαντικότερες από το «κούρεμα» χρέους, οι έξυπνες πολιτικές

«Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα από το "κούρεμα" του χρέους» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, και αναφέρεται στην ανάγκη να δοθεί στη χώρα οικονομική προοπτική, να ενισχυθούν έξυπνα οι επενδύσεις και να δοθούν στις επιχειρήσεις δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» ενόψει των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Σουλτς αποφεύγει να απαντήσει εάν το κόμμα του θα εγείρει το θέμα της ελάφρυνσης ή της παραγραφής του ελληνικού χρέους στις συζητήσεις με το CDU και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με άλλους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει η Ευρωζώνη επιπλέον χρήματα, αλλά αξιοποιώντας τα χρήματα που υπάρχουν στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα.

."Να στερήσουμε το οξυγόνο στον φασισμό"

«Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον, σταματάμε το φασισμό» είναι το σύνθημα του 2ου φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει σήμερα και για τρεις ημέρες τις πύλες του στο πάρκο Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου, λέει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Χρονόπουλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   «Ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο το αντιφασιστικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το Φεστιβάλ μας» τονίζει ο Η. Χρονόπουλος και προσθέτει: 

«Με τις δικτυώσεις αλληλεγγύης, με τους θύλακες δημοκρατίας και συλλογικότητας, οικοδομούμε μια εναλλακτική δίοδο, μια εναλλακτική κατεύθυνση που σαν χείμαρρος στερεί οποιοδήποτε οξυγόνο στο φασισμό. 

Συγκροτούμε αντιφασιστικό μέτωπο, συμμετέχουμε εδώ και πολύ καιρό στις αντιφασιστικές συλλογικότητες γειτονιών μαζί με απλό κόσμο προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της».

."Έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"

Την ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για τα φαινόμενα βίας και την αναβίωση του ναζισμού μετέφερε, μετά το τέλος της συνάντησής τους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τα τελευταία γεγονότα».

 Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια ότι «έχει επιστρατευτεί όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές και η Δικαιοσύνη κινείται με ταχείς ρυθμούς». 

«Ελπίζω» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Αθανασίου είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμο και με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, θα κατατεθεί.

.«Πιο βέβαιη παρά ποτέ» η ευθύνη του ανθρώπου για την άνοδο της θερμοκρασίας

Η ευθύνη του ανθρώπου για την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας είναι πιο βέβαιη παρά ποτέ και η μέση θερμοκρασία της Γης πρόκειται να αυξηθεί κατά 0,3 ως 4,8 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2011, σύμφωνα με τη νέα έκθεση των επιστημόνων της Διακυβερνητικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Εξέλιξη το Κλίματος (IPCC) που υιοθετήθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη.
Η IPCC αναθεωρεί επίσης προς τα πάνω το ύψος της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η οποία αναμένεται ότι θα είναι από 26 ως 82 εκατοστά ως το 2100, σύμφωνα με τη νέα επιστημονική έκθεση για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την IPCC, είναι πλέον "εξαιρετικά πιθανό" η επίδραση του ανθρώπου να είναι η κύρια αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας που παρατηρείται από τα μέσα του 20ου αιώνα, κάτι που είναι τώρα κατά 95% βέβαιο. 

Στην προηγούμενη έκθεση, το 2007, η βεβαιότητα αυτή ήταν 90%. Αναφορικά με τις διαστάσεις που θα έχει ενδεχομένως η άνοδος της θερμοκρασίας ως το τέλος του αιώνα, η IPCC εξετάζει τέσσερα πιθανά σενάρια χωρίς να αποφαίνεται για τις πιθανότητες που έχει καθένα απ' αυτά να πραγματοποιηθεί.

Έτσι η IPCC εκτιμά ότι είναι πιθανό η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης να αυξηθεί από 0,3 βαθμούς Κελσίου, στο πιο αισιόδοξο σενάριο, μέχρι 4,8 βαθμούς Κελσίου ως το τέλος του αιώνα σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία της περιόδου 1986-2005. 

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις προβολές αυτές εξαρτάται προφανώς κατά πρώτο λόγο από τις ποσότητες των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα μέσα στις προσεχείς δεκαετίες. 

Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου από την προβιομηχανική εποχή.

Η IPCC, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έχει αποστολή να διαφωτίζει τους πολιτικούς και οικονομικούς αξιωματούχους όσον αφορά το φαινόμενο της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, όμως δεν προβαίνει σε συστάσεις.

.Το «Curiosity» βρήκε νερό στο έδαφος του Άρη

Τελικά ο 'Αρης μόνο άνυδρος δεν είναι. Το ρομποτικό ερευνητικό όχημα «Curiosity» της NASA ανίχνευσε με τα όργανά του απρόσμενες ποσότητες νερού στο έδαφος του γειτονικού πλανήτη. Το ρόβερ ανέλυσε το πρώτο του δείγμα αρειανής σκόνης, την οποία εξαέρωσε με υψηλή θερμοκρασία (στους 835 βαθμούς Κελσίου), και αμέσως βρήκε ότι το πιο άφθονο στοιχείο ήσαν οι υδρατμοί.

Το εν λόγω νερό δεν βρίσκεται ελεύθερο, αλλά χημικά δεσμευμένο στα μικροσκοπικά σωματίδια του εδάφους. Τρεχούμενο νερό στον 'Αρη δεν υπάρχει πια (πριν από δισεκατομμύρια χρόνια όμως υπήρχε σε αφθονία) και σήμερα τα μόνα άμεσα αποθέματα νερού έχουν βρεθεί σε μορφή πάγου στους πόλους του πλανήτη.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τη Λόρι Λέσιν του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Ρενσελάερ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέφεραν ότι το κοκκινωπό έδαφος του πλανήτη περιέχει νερό σε ποσότητα περίπου 2% (με βάση το βάρος), κάτι που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι μελλοντικοί αστροναύτες. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.