.«Το πρόβλημα των κόκκινων γραμμών»... Την ανάγκη εξεύρεσης κοινών σημείων σύγκλησης

Υπήρξε διάχυτη αισιοδοξία στη διεθνή κοινότητα ότι οι συνομιλίες των Ελλήνων αξιωματούχων με τους εκπροσώπους του Brussels Group μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έκλειναν με θετικό πρόσημο, δημιουργώντας ένα σχέδιο διαφυγής της χώρας από την επερχόμενη πτώχευση της μέσα στην ζώνη του ευρώ. 

Οι συνομιλίες όμως για ακόμα μια φορά τους τελευταίους τρεις μήνες απέτυχαν παταγωδώς επειδή από την μια πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις ίδιες κόκκινες γραμμές που χάραξε πριν την άνοδό της στην εξουσία – ζητήματα τα οποία θεωρούνται θεμελιώδης σημασίας για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. ... περισσότερα »

.Ευρύτερη κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς πρότεινε ο Στ. Θεοδωράκης

«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κανει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγω δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο «Star» και διευκρίνησε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. « Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Οταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη τηυς Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

.«Παράθυρο» για δημοψήφισμα από την Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ

Με ομόφωνη απόφαση το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος, η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση και λέει «όχι» στους εκβιασμούς δανειστών και εγχώριων/ξένων ΜΜΕ. 

Οπως τονίζεται στην απόφαση που ελήφθη μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του. Ωστόσο υποστηρίζει ότι «α... περισσότερα »

.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει «μαύρο» στη Δι@ύγεια

Μετά από περίπου πέντε χρόνια η κυβέρνηση προχωρά στο ξήλωμα βήμα-βήμα της Διαύγειας, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει ενταχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών.

 Η εν λόγω προσθήκη επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάργησή της. Μάλιστα, η εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα της έγκρισης δαπανών. 

Ερωτηματικά προκαλεί και η επιλογή της ημερομηνίας που η κυβέρνηση επέλεξε να... περισσότερα »

.Δραματικοί τόνοι από Μαξίμου: Είμαστε σε αδιέξοδο, φταίνε οι θεσμοί

Με σαφείς αναφορές σε ευθύνες των Θεσμών που έχουν διαφορετική στάση στο ελληνικό ζήτημα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εξηγήσει το γιατί δεν έχει προχωρήσει η διαπραγμάτευση στο σημείο εκείνο που να θεωρηθεί ικανοποιητικό ώστε να δοθούν ανάσες ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. 

Με αυτά τα δεδομένα , όπως υπογραμμίζει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. *Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς* και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους. *Χαρακτηριστικά κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν:* 1. Οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.