.Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή για να συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα αυτή της ευρωζώνης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

.Εξουδετερώθηκε παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Εξουδετερώθηκε παγιδευμένος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών στην Ευελπίδων, περίπου στις 14:00. 

Ο παγιδευμένος φάκελος είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ως παραλήπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών στο κτίριο 6 των δικαστηρίων. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

.Στην Αθήνα αύριο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε

Η αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω της τράπεζας KfW  αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής επίσκεψης  στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Εξάλλου, πρόκειται να υπογραφεί,  Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), μεταξύ του επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την δημιουργία Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 Η έδρα του Ταμείου θα είναι στο Λουξεμβούργο και τα δάνεια θα εγκρίνονται μετά την θετική εισήγηση ιδιωτικής τράπεζας.
Στο πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε βρίσκονται συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στο μεταξύ, για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με την διαπίστωση νέας «τρύπας» χρηματοδότησης της Ελλάδας ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, «δεν πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η τρύπα' χρηματοδότησης πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου».

 Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στην πρόθεση του κ. Σόιμπλε να στηρίξει, με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

.Πυρά με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών κοντά στη ΓΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, οι οποίοι περίπου στις 08:40 άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας, κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στους Αμπελόκηπους.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην οδό Κεδρηνού, λίγα μέτρα από τη ΓΑΔΑ, προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Οι δράστες, που ήταν δύο ή τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία, αποβιβάσθηκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με τα καλάσνικοφ τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ, μετά από λίγη ώρα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο στους Αμπελόκηπους.

.«Δεν θα δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις»

Να σπεύσουν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διότι δεν θα δοθεί νέα παράταση κάλεσε τους φορολογουμένους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Αντέννα.
Ο κ.Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων.

 Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα υπερφόρτωσης τους συστήματος taxisnet ενώ τόνισε οτι η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται.

Ο κ.Θεοχάρης επισήμανε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφτεί πλήρως και οφείλεται κυρίως στην παράταση που δόθηκε στις υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Αυγούστου ανάλογα με τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου έχει παραταθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

.Στην τελική ευθεία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Ολοκληρώνεται το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Εξάλλου, με επιτυχία πέρασε το πολυνομοσχέδιο τον σκόπελο της ένστασης αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για πέντε διατάξεις του.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις βελτιώσεις, ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών.

.Υπουργική απόφαση εντός τριμήνου για διάθεση φαρμάκων μέσω διαδικτύου

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός του προσεχούς τριμήνου, θα δοθεί το δικαίωμα στους αδειούχους φαρμακοποιούς να διακινούν μέσω διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα - ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης,.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, πως η αλλαγή αυτή σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για καθολική απαγόρευση διακίνησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, προέκυψε καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εντάξει στη νομοθεσία της, Ευρωπαϊκή Οδηγία που επιτρέπει την εν λόγω διακίνηση.

.«Ο δρόμος της Ελλάδας προς την ανάκαμψη»

Άρθρο του ιστοτόπου The Daily Beast -της διαδικτυακής έκδοσης του περιοδικού Newsweek- αναφέρεται στον «δρόμο προς την ανάκαμψη της Ελλάδας» ("The road to Greekovery"), σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα. Αλλά πολλοί συμπατριώτες του δεν πείθονται». 
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το άρθρο, που υπογράφει η ανταποκρίτρια του ιστότοπου και του περιοδικού στην Ιταλία Μπάρμπι Λάτζα Ναντό, σημειώνει ότι πριν από ένα χρόνο, η έκφραση Grexit –που περιέγραφε την επαπειλούμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ήταν αυτή που βρισκόταν στα χείλη πολλών ... περισσότερα »

.ΚΕΔΕ: Δεν αλλάζουν το περιεχόμενο οι αλλαγές – Επιμένει στην απόσυρση


Εμμένει στη θέση της η ΚΕΔΕ για απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία, τους Σχολικούς Φύλακες και το Παρατηρητήριο παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση τονίζει ότι «οι όποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες και τη Δημοτική Αστυνομία δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων, με τις οποίες καταργούνται βασικές αρμοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι συντάσσεται απολύτως με τη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με την Συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως προσδιορίζονται με το άρθρο 102 του Συντάγματος. (Βλ. Έκθεση Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σελ.24 επί των άρθρων 76-78).
«Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ εμμένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλεί τα μέλη της,αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή«, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.