.Ανατροπές μετά τα αιτήματα των βουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Εγκυρες πληροφορίες πάντως τονίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αν και δεν απέρριψε τις ενστάσεις και τις «ανατροπές» που εισηγήθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο αρχικό σχέδιο, έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια αδικαιολόγητων καθυστερήσεων. 

Κυβερνητικά στελέχη πάντως, παρότι ναι μεν αναγνωρίζουν ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι αυτονοήτως υπέρ του ελέγχου και των αλλαγών σε προσχέδια νόμου, όπου τις θεωρούν αναγκαίες, υποστηρίζουν ότι αρκετοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (και δη από την περιφέρεια) επιχείρησαν να φέρουν τα πάνω ... περισσότερα »

.Έφυγε από τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος από προχθές νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου καθώς υπηρέτησε στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία και υπήρξε αιχμάλωτος των ναζί μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του στη Γερμανία. Σπούδασε νομικά στο Λονδίνο και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια του αντιαποικιακού αγώνα υπηρέτησε στην Ε.Ο.Κ.Α. με το ψευδώνυμο "Υπερείδης", ενώ έλαβε μέρος στη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1959.
Τον Ιούλιο του 1960 εξελέγη μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Υπό την ιδιότητα αυτή, στις 23 Ιουλίου 1974, υπό τραγικές για την Κύπρο συνθήκες, λόγω του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ανέλαβε καθήκοντα προσωρινού Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι την επιστροφή του Μακαρίου το 1974.
Υπήρξε ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς από το 1968 έως το 1976.
Υπήρξε ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού και εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1993.
Επανεξελέγη το 1998 για δεύτερη πενταετή προεδρική θητεία και συντέλεσε τα μέγιστα στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

.Νίκη θρίλερ για τον Ολυμπιακό

Την πιο δραματική ανατροπή από αυτές που πλέον συνηθίζει να κάνει πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Το 13ο επίσημο ματς της σεζόν λίγο έλειψε να είναι και γρουσούζικο, αφού η Ζιέλονα Γκόρα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και προηγείτο σχεδόν σε όλο το ματς. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν στο τέλος, πήραν το προβάδισμα δύο φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Σπανούλη να εμφανίζεται στα δύσκολα για να το ξαναχάσουν, όμως και πάλι τους ανήκε ο τελευταίος λόγος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το τελικό 79-77 και κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης αήττητους.

.Έως την Τετάρτη το Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

Με τη συμμετοχή 120 εκδοτών(ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) οι οποίοι διαθέτουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%) συνεχίζεται έως τις 20 Νοεμβρίου το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνουν στην Πλατεία Κοτζιά ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων. 

Το Παζάρι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. 

Το 2012, στην 35η Γιορτή, αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. 

Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12:00 – 13:30
«Η χωρίς αρχή …αρχή του κόσμου» Διαδραστική παράσταση από την Ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Μια ποιητική και καλλιτεχνική προσέγγιση σύγχρονων κοσμολογικών απόψεων για τη γέννηση του σύμπαντος. 

Τα παιδιά παίζουν με τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου και κατασκευάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράσταση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.