.Η αρχή της έρευνας

Την περασμένη Δευτέρα το «Εθνος» επεσήμαινε στη στήλη αυτή ότι η έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής τώρα αρχίζει. Είναι κάτι το οποίο δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και παράλληλα υπογράμμιζε ότι «ποτέ άλλοτε διερεύνηση σοβαρής υπόθεσης δεν ήταν τόσο ανοιχτή σε προσθήκη κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κρίσιμου αποδεικτικού υλικού».

Η χθεσινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερους τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους βουλευτές, επιβάλλοντας σε όλους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ειδικά στον Ηλ. Κασιδιάρη χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, προκάλεσε εύλογες απορίες για κάποιες προφανείς αντιφάσεις. Γιατί ναι μεν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και πρέπει να εφαρμόζονται, πλην όμως κρίνονται και οι αποφάσεις και εκείνοι που τις λαμβάνουν.

Η απόφαση αναγνωρίζει ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση, αποδέχεται ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής τους σε αυτήν αφού τους επιβάλει περιοριστικούς όρους, αλλά κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων αν αφεθούν ελεύθεροι. Η συμπεριφορά και των τριών μετά την έξοδο από το ανακριτικό γραφείο σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει την αισιοδοξία ανακριτή και εισαγγελέα.

Αλλά η ανάκριση ουσιαστικά τώρα αρχίζει. Και λογικά θα είναι πολύμηνη, αφού η δικογραφία είναι ογκωδέστατη, τα εγκληματικά περιστατικά δεκάδες, οι μαρτυρίες εκατοντάδες, οι υπό εξέταση τηλεφωνικές συνομιλίες είναι δύσκολο να υπολογιστεί σε ποιον αριθμό θα φτάσουν και η διερεύνηση των οικονομικών της οργάνωσης δύσκολη και επίπονη.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», επανέλαβαν και χθες την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη και τη βεβαιότητά τους ότι θα φέρει επάξια σε πέρας το έργο που της ανατέθηκε. Η εμπιστοσύνη τους θα πρέπει να δικαιωθεί.

.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος...
για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κ. Παππάς απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Τον Χρήστο Παππά περιμένουν έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής προκειμένουν να τον μεταφέρουν πίσω στη ΓΑΔΑ.
Έξω από τα δικαστήρια, υπάρχουν συγκεντρωμένα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα.

.Οι Γερμανοί γιορτάζουν την επανένωση της χώρας τους

Εθνική αργία είναι για τους Γερμανούς η σημερινή ημέρα της επετείου της επανένωσης της χώρας τους. Η 3η Οκτωβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, τιμώντας τον τερματισμό, το 1990, της διαίρεσης της χώρας σε Ανατολική και Δυτική.

Για τον εορτασμό της φετινής επετείου ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ βρέθηκαν στην Στουτγκάρδη, πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης, η οποία ασκεί την προεδρία στην 'Ανω Βουλή, ενώ εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα και βεβαίως στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο.

Η 9η Νοεμβρίου, ημέρα πτώσης του Τείχους του Βερολίνου το 1989, θεωρήθηκε ακατάλληλη ως εθνική επέτειος, καθώς συμπίπτει με την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων το 1939, την αποτυχημένη απόπειρα του Αδόλφου Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία το 1923 και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1919. 

Φέτος, όπως παρατηρούν οι «προληπτικοί», για πρώτη φορά η ημερομηνία παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να διαβάζεται το ίδιο και αντιστρόφως (3.10.2013), κάτι που δεν θα επαναληφθεί παρά μόνο σε χίλια χρόνια.

Η ένωση ωστόσο, 23 χρόνια μετά, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη, παρά το γεγονός ότι έχει δαπανηθεί για αυτήν περίπου 1,5 τρισ. ευρώ. 

Τα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να ακολουθήσουν τους δυτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία είναι σχεδόν διπλάσια, οι μισθοί κατά 20% χαμηλότεροι, οι συντάξεις κατά 10% μικρότερες και πολλοί πρώην Ανατολικογερμανοί, παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Γκάουκ όσο και η κ. Μέρκελ προέρχονται από τα μέρη τους, εξακολουθούν να αισθάνονται πολίτες β' κατηγορίας στη χώρα τους.

.Επιστολή της UNESCO προς τη βρετανική κυβέρνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Σε μια σημαντική στιγμή για την εξέλιξη της προσπάθειας της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα γίνεται η Διεθνής Σύσκεψη των επί μέρους επιτροπών την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη γενική διευθύντρια της UNESCO τον Ιούλιο στο Παρίσι, κατά την οποία ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την Ιρίνα Μπόκοβα να ασκήσει την προσωπική και θεσμική επιρροή της προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της Διαμεσολάβησης με τη βρετανική πλευρά, 

ο κορυφαίος αυτός διεθνής πολιτιστικός οργανισμός απηύθυνε επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ουίλιαμ Χαγκ, τη Βρετανίδα Υπουργό Πολιτισμού κα Μαρία Μίλερ και τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου κ. Ρόμπερτ Νιλ Μακ Γκρέγκορ. 

Με την επιστολή αυτή οι Βρετανοί αξιωματούχοι ενημερώνονται επισήμως για το αίτημα της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, ώστε να επιτευχθεί μια ρύθμιση της διαφοράς που αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αν η βρετανική πλευρά συμφωνήσει στη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας, θα είναι η πρώτη φορά που η UNESCO θα ενεργοποιήσει το θεσμό αυτό για την επίλυση πολιτιστικής διαφοράς μεταξύ δυο κρατών.

.Έξι τελεσίγραφα της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο

Σαφείς εντολές για τα θέματα που θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι να επιστρέψει, άφησε η τρόικα προς το οικονομικό επιτελείο προτού αναχωρήσει από την Αθήνα. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την προώθηση 6 δράσεων, ενώ ακολούθησε 4σέλιδο σημείωμα από τα τεχνικά κλιμάκια, που εξειδικεύει το τι πρέπει να γίνει έως ότου επιστρέψει η τρόικα. 

Κάτι που προβλέπεται να γίνει στην καλύτερη περίπτωση προς τα τέλη του μήνα. Πέραν αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε χθε...περισσότερα »

.Στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα κρατηθούν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γγ του κόμματος, και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.