.Από τους υπερθεματιστές στους αναθεματιστές !

Μεγάλη η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες σε καιρούς απόλυτης φτώχειας για το ένα τρίτο των Ελλήνων.
 Μεγαλύτερες οι προεκτάσεις του θέματος αν σκεφτεί κανείς ότι επιστρατεύτηκαν τα πλέον δόλια μέσα και επιχειρήματα για να αποτρέψουν αποφάσεις που ίσως διαλύσουν το σαθρό οικοδόμημα Τσίπρα – Παππά στα ΜΜΕ.
Μέγιστες οι ανοησίες που ξεστομίζουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για το μέλλον των χρημάτων, γύρω στα ογδόντα εκατομμύρια μέχρι στιγμής, που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές. «Θα τα δώσουμε πίσω στους καναλάρχες» ανακοινώνουν με σπαραξικάρδιο κλάμα φάλαινας και άφατη θλίψη οι απανταχού Παππάδες προσπαθώντας να συνεγείρουν συναισθηματικά το τρις εξαπατημένο πόπολο.
Τρισμέγιστος ο πολιτικός εκβιασμός του παπ(π)ικού κυβερνητικού κονκλαβίου να ζητά από το Κοινοβούλιο τη συγκρότηση του ΕΣΡ κατόπιν όμως εορτής.
Παμμέγιστος ο «λογιστικός, μαθηματικός και τεχνικός  τσαρλατανισμός» με τις άδειες, τους τέσσερις «ευτυχήσαντες» υπερθεματιστές  και τα ογδόντα συν εκατόν εξήντα μελλοντικά εκατομμύριά τους.
Όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι δε τόσο σαφή που προκαλούν τρόμο και οργή στον πυρήνα εξουσίας του κυβερνητικού μορφώματος. Μετά τον εξευτελισμό από την άρον άρον  απόσυρση του , από τεχνική άποψη, καταγέλαστου Φλωρεντιανής προέλευσης επιχειρήματος για «τέσσερις άδειες μόνο», έρχεται η κοινή λαϊκή λογική να απομυθοποιήσει και περιθωριοποιήσει τους μηχανισμούς παραγωγής και αναπαραγωγής  κυβερνητικών επιχειρημάτων.   
Καταργήστε το νόμο Παππά, βοά η φωνή της λογικής. Συγκροτήστε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δίνοντας τις αρμοδιότητες που είχε πριν τη διάλυσή του. Νέος διαγωνισμός από το νέο ΕΣΡ για δεκαέξι τηλεοπτικές άδειες με κόστος  ανά άδεια το ένα τέταρτο του μέσου κόστους που προέκυψε από τον διαγωνισμό παρωδία… Ίδια χρήματα, κόστος ανά άδεια προσαρμοσμένο και πολύ κοντά στις δυνατότητες της τηλεοπτικής αγοράς, πλουραλισμός στην πληροφόρηση και πάνω απ’ όλα μηδενικός κίνδυνος για απώλειες των θέσεων εργασίας  με σοβαρές πιθανότητες για ένα μικρό άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς εργασίας.
Δεν υπάρχει λογικό αντεπιχείρημα σε αυτόν τον απλό αλλά διαφανή σχεδιασμό. Δεν το θέλει όμως η πονηρή κουστωδία του Μαξίμου. Δεν το θέλει γιατί απλά δεν θα μπορεί να το ελέγξει.
Το να εκβιάζουν συναισθηματικά τους πολίτες με την επίκληση της πιθανής απώλειας των χρημάτων που θα… εισπράξουν αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας, έλεγε ο Λένιν και οι πάλαι ποτέ σημερινοί «αριστεροί» κυβερνώντες τον δικαιώνουν…

Η κακοστημένη «αριστερή» παράσταση φαίνεται να παίρνει τέλος. Πλησιάζει η ώρα της αναπόφευκτης απόδοσης ευθυνών όχι για την αστοχία και την αδυναμία στη διακυβέρνηση αλλά για την απίστευτη υποκρισία και το ψέμα.. Γιατί , όπως έλεγε και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, «όποιος κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στο αλάτι» κύριε Τσίπρα.  Μη ξεχνάτε ότι εκτός από τους υπερθεματιστές υπάρχουν και οι …αναθεματιστές, ο λαός δηλαδή ! 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

.Αλέξη, στο καλό!!!

Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης. Ευτυχώς ήταν πρωί και δεν είχαμε δράματα, να δούμε να τρεκλίζουν τα μέλη του «πρωινού καφέ» που έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Πρωθυπουργός, παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Νίκου Παππά, της Όλγας Γεροβασίλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Άγγελου Τζέκερη, του Θόδωρου Μιχόπουλου, κ.α. μόνο που δεν πανηγύριζε για την απόφαση του Eurogroup.
«Το περάσαμε και αυτό το εμπόδιο. Πήραμε παράταση για κανά χρόνο» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι συμφώνησαν ότι τα καταφέρανε περίφημα και ας μην έβαλε ο πρωθυπουργός γραβάτα, αφού λύση για το χρέος δεν πήρε, όσο και εάν παρουσιάζεται ως επιτυχία η απόφαση του Eurogroup.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο να μεταδοθεί ότι στον πρωινό καφέ υπήρξε ικανοποίηση για την απόφαση των υπουργών της ευρωζώνης, ώστε να εμφανιστεί ως επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να σηκώσει τους τόνους στο μπρίφινγκ ο Δ. Τζανακόπουλος στη λογική ότι η Ελλάδα δεν δέχεται άλλα μέτρα από το 2018 και μετά!

Τι εξυπηρετεί όλο αυτό το σενάριο; Τον εκλογικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού λένε έμπειροι αναλυτές που βλέπουν τον Αλ. Τσίπρα να ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο…

.Πιο αριβίστας πεθαίνεις

Κάθε κυβέρνηση είναι ανεξάρτητη, και λογοδοτεί μόνο στο λαό της, για την πολιτική που ακολουθεί. Μπορεί να κάνει παροχές, μπορεί να κάνει περικοπές, μπορεί να διαλύσει την οικονομία, τη χώρα, την κοινωνία ολάκερη, μπορεί -θεωρητικά πάντα- και να δώσει πέντε – έξι νησάκια στο Τούρκο. Γι' αυτό υπάρχουν οι εκλογές, τα ειδικά δικαστήρια και το... Γουδή.
Μια ανεξάρτητη χώρα και μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έχει την ευθύνη των πράξεών της, κρίνεται καθημερινά στη Βουλή, από τα κόμματα, από τα Media, από τους πολίτες.
Έτσι και η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να κάνει εξαγγελίες, να δίνει εκατομμύρια σε όποιους θέλει, όσα θέλει και για όσο χρονικό διάστημα εκείνη κρίνει.
Όταν όμως η ίδια η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές για τα δάνεια που και η ίδια αποφάσισε, υπέγραψε και πήρε, οφείλει να ενημερώνει. Σύμφωνα με τις διαρροές από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ο Τσίπρας τους είχε πει ότι θα δώσει κάτι, όχι όμως συγκεκριμένες αναφορές στις εξαγγελίες που έκανε χθες.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ως εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν υποχρεούται να παίρνει άδεια για την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί. Όμως, είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που ικέτευσε για νέο δάνειο προκειμένου να μην καταρρεύσει η οικονομία.
Είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που πήγε στους δανειστές ζητώντας πολιτική λύση με τα μικρότερα δυνατά μέτρα. Είναι ο ίδιος που στέλνει τους υπουργούς του να διαπραγματεύονται πλεονάσματα 3,5% και μετά το πρόγραμμα, επομένως συνομολογούν νέα, σκληρά μέτρα.
Δεν μπορεί, επομένως, από τη μια να ζητά με απλωμένο χέρι ό,τι έχουν ευχαρίστηση και από την άλλη να δίνει χωρίς να ρωτά κανέναν. Αν έχει την ψευδαίσθηση της κυριαρχίας τότε ας δώσει παροχές και στον ιδιωτικό τομέα, στους μισθωτούς των 100 και 200 ευρώ. Ας αυξήσει το επίδομα ανεργίας και ας δώσει κανένα φράγκο και στους ανασφάλιστους, τους μη έχοντες σπίτι ή εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειό τους και κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.
Γιατί όλοι αυτοί να είναι στην απέξω; Κατούρησαν στο πηγάδι ή δεν έχουν τόσο επικοινωνιακό βάρος ώστε να μην βρίσκονται στις παροχές του πρωθυπουργού;
Είναι απλό: Δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία, με δανεικά ζούμε και δεν παράγουμε πλούτο ώστε να έχουμε καβάτζες και να μην έχουμε ανάγκη κανένα τεχνοκρατικό νούμερο του Σόιμπλε ή της Λαγκάρντ.
Ο Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει για το τι θα κάνει και θα πρέπει τώρα να αποδεχθεί τις αντιδράσεις των δανειστών, οι οποίες μπορεί να φτάσουν στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκει. Να συγκρουστεί, να τα σπάσει, να πάει σε εκλογές με το «ηθικό πλεονέκτημα» του αντιμνημονιακού που τόλμησε να τα βάλει με την τρόικα η οποία δεν τον άφησε να δώσει στους φτωχούς.
Ένα φθηνό επικοινωνιακό κόλπο για να έχει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Μπράβο του που τόλμησε, όμως, αν στραβώσει κάτι δεν θα την πληρώσει η χώρα. Εκτός κι αν δεν τον νοιάζει τίποτε παρά μόνο η επιβίωσή του. Να καεί η Ελλάδα αλλά να επιπλεύσει αυτός και οι κυβερνητικοί φελλοί.

Μα ακόμη απόδειξη του πόσο επικίνδυνος είναι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.