.Πώς και πότε γίνονται οι κατασχέσεις λογαριασμών, θυρίδων, μετοχών

Σε πυρετό δεσμεύσεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, καθώς και μετοχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου βρίσκεται η Εφορία. Με δεδομένη την αδυναμία πολλών πολιτών να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να πληρώσουν τους φόρους που έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των υψηλών συντελεστών φορολόγησης, των έκτακτων εισφορών σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και των φόρων στα ακίνητα, η Εφορία έχει ενεργοποιήσει τη νομοθεσία που προβλέπει κατασχέσεις της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών, στέλνοντας καθημερινά χιλιάδες κατασχετήρια στις τράπεζες.... περισσότερα »

.Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι για αποτίμηση της κατάστασης αλλά η συνεδρίαση, εφόσον γίνει, θα πραγματοποιηθεί απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην περιοχή.

Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. 


Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».

.Διακοπή λειτουργίας του Taxis

Νέα προβλήματα στην ομαλή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους υπόχρεους δημιουργούν οι προγραμματισμένες διακοπές της λειτουργίας του συστήματος Taxis. 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων καθώς και οι λοιπές εφαρμογές TaxisNet για λόγους συντήρησης.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,5 εκατ. δηλώσεις, εκ των οποίων 1,8 εκατ. είναι χρεωστικές, με το συνολικό πρόσθετο φόρο να ανέρχεται στα 2,345 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν όσοι λαμβάνουν χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται στα 1.250 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί από τους υπόχρεους έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.