.Παιδικές Κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Αγαπητοί γονείς,
Η Δημοτική Αρχή , ιδιαίτερα σήμερα που οι καθημερινές δυσκολίες είναι για πολλούς δημότες και κατοίκους της πόλης σχεδόν αξεπέραστες, αναγνωρίζει ακόμα περισσότερο την υποχρέωση της για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής που θα στηρίζει, στο μέτρο του δυνατού, τις οικογένειες κα τη νέα γενιά.

Έχουμε την ικανοποίηση να ανακοινώσουμε ότι για το εφετινό καλοκαίρι εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία εκατό παιδιών συνολικά, ηλικίας 6-12 ετών, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα.


Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις κατά τις εξής περιόδους:.

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια και θα φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
2. Απόδειξη ΔΕΗ ,ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ από την οποία να προκύπτει ο τόπος διαμονής.
3. Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία.
4. Ιατρική βεβαίωση ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές ,του έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί , δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και τέλος ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκηνώσεις.
5. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια.
6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του γονέα.

Οι εγγραφές των παιδιών, θα γίνουν στις κατωτέρω ημερομηνίες στο Δημαρχείο (Γ. Ζωγράφου 7), 2ος όροφος – Γραμματεία Κοινωνικής Υπηρεσίας:
Α΄ Αποστολή: 20/05/2013 – 24/05/2013
Β΄ Αποστολή: 27/05/2013 – 31/05/2013
Γ΄ Αποστολή: 03/06/2013 – 07/06/2013
Δ΄ Αποστολή: 10/06/2013 – 14/06/2013

Η προσέλευση και η παραλαβή των παιδιών, στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα , θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους νομίμως κατέχοντες την κηδεμονία αυτών.
Αγαπητοί γονείς, εύχομαι σε εσάς και τα παιδιά σας καλό καλοκαίρι, υγεία και δύναμη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.ΠΑΣΟΚ: Ο Ζορζ Μουστακί εξέφρασε ένα ζεστό μεσογειακό συναίσθημα


«Μέσα από τα ‘σπασμένα’ ελληνικά του Ζορζ Μουστακί αναδύθηκε μία ακέραιη ελληνική ψυχή που εξέφρασε ένα ζεστό μεσογειακό αίσθημα. 

Τον αποχαιρετούμε όχι ως ‘Μέτοικο’, αλλά ως ένα σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη, από καταγωγή και από επιλογή», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τον ελληνικής καταγωγής διάσημο συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.

.Πτώση καλωδίων υψηλής τάσης στο Σχηματάρι...


Δύο πύργοι γραμμών μεταφοράς της ΔΕΗ στην περιοχή της Χαλκίδας κατέρρευσαν σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα να πέσουν καλώδια υψηλής τάσης στην εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, κοντά στην περιοχή των Ναυπηγείων Χαλκίδας, και να προκληθεί διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας το συμβάν αποδίδεται σε αφαίρεση, από αγνώστους, μεταλλικών δομικών στοιχείων της βάσης των πύργων με άμεση επίπτωση στη στατική τους επάρκεια.

Ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι επεμβάσεις σε εξοπλισμό των γραμμών μεταφοράς εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους τη ζωή πολιτών και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια.

Η βλάβη σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ έχει αποκατασταθεί.

.Μέσα στο 2013 η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Εντός του 2013 θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου προανήγγειλε σήμερα από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Ζάππειο, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

   Στο ίδιο συνέδριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου ανέφερε ότι με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν  το ύψος του επιδόματος, τα εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και η διάρκεια καταβολής του.

   Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση, που αποσκοπεί στη ενοποίηση των περίπου 50 προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα, πρακτική που εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

.Γ. Προβόπουλος: Ανάκαμψη από το 2014


Η Ελλάδα άντεξε στην κρίση, η οποία αποτέλεσε ορόσημο για την κοινωνία της χώρας, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΤτΕ, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας V. Consancio.

 O διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι πρόσφατη πρόοδος της Ελλάδας όσον αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της αντανακλά, σε μεγάλο βαθμό, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, καθώς η  κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ. 

Προσέθεσε ότι τα οφέλη από την προσαρμογή που επιτεύχθηκε στη χώρα μας εκτείνονται όμως και πέρα από τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας που επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε την πρόβλεψη του για ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η λέξη GREXIT αντικαταστάθηκε πρόσφατα από την λέξη GRECOVERY.

.Συνελήφθησαν είκοσι άτομα για χρέη προς το Δημόσιο


Είκοσι άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες στη βορειοανατολική Αττική για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, στην Κηφισιά η αστυνομία συνέλαβε 74χρονο, διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας, επειδή δεν κατέβαλε ως όφειλε, το ποσό των 2.069.765,64 ευρώ, ενώ στον Χολαργό συνελήφθη 74χρονη, πρόεδρος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή προς το Δημόσιο 982.290,30 ευρώ.

Στο Χαλάνδρι, συνελήφθη 39χρονη, διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή 941.764,56 ευρώ. Ανάλογες συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο έγιναν στη Φιλοθέη, τη Ραφήνα, το Ηράκλειο, την Αγ. Παρασκευή, την Παλλήνη, το Ψυχικό και το Μαρούσι για μικρότερα ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.Το SPD εορτάζει τα 150 χρόνια του


Με ομιλία του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση για την 150ή επέτειο από την ίδρυση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Λειψία. Στην πρώτη σειρά καθόταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ανάμεσα στον οικοδεσπότη αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και οι πρώην καγκελάριοι Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υποψήφιος του SPD γα την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ.

«Ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε εκείνους οι οποίοι επί 150 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, βελτιώνοντας έτσι τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι αξίζει ένα «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάζονται για το κοινό καλό σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα. 

«Οι Σοσιαλδημοκράτες διέσωσαν την τιμή της γερμανικής δημοκρατίας», τόνισε ακόμη ο κ. Γκάουκ, αναφερόμενος στην αντίσταση εναντίον των Ναζί και συμπλήρωσε ότι «η Δημοκρατία είναι εφικτή όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για αυτήν».

.Πέθανε ο Ζορζ Μουστακί


Ο ελληνικής καταγωγής διάσημος Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζορζ Μουστακί, δημιουργός τραγουδιών που έγιναν κλασικά, όπως τα "Milord" και "Le Meteque", απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 79 ετών, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.
Το 2011, ο Μουστακί, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς, είχε κάνει γνωστό πως έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα και πως η "μη αναστρέψιμη" ασθένειά του τον καθιστούσε "οριστικά ανίκανο να τραγουδά".

Ο Ζορζ Μουστακί, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γιούσεφ Μουστακί, γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1934 στην Αλεξάνδρεια. Οι γονείς του ήταν Έλληνες σεφαραδίτες Εβραίοι από την Κέρκυρα, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αίγυπτο.

Πολλά άλλα από τα τραγούδια του έγιναν κλασικά, όπως αυτά που ερμήνευσε το 1966 ο Σερζ Ρεζιανί, ("Sarah", "Ma liberte", "Ma solitude", "Votre fille a vingt ans"), αλλά επίσης τα "La Dame Brune" (το τραγούδησε η Μπαρμπαρά το 1968) ή ακόμη τα "Joseph" και "La Marche de Sacco et Vanzetti".

.Πειραματικό χάπι μιμείται τον περιορισμό των θερμίδων και καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου


Ο δραστικός περιορισμός έως 40% στη λήψη θερμίδων μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, ακόμα και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες σε διάφορα ζώα. 

Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ένα τρόπο να μιμούνται τα αντιγηραντικά οφέλη του θερμιδικού περιορισμού, αναπτύσσοντας ένα πειραματικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, που δρα στον εγκέφαλο, καθυστερώντας την εκφύλισή του και την άνοια. 

Τα πρώτα πειράματα σε ζώα είναι πολύ ενθαρρυντικά και μπορεί στο μέλλον να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός χαπιού που, αν αποδειχτεί ασφαλές, θα επιβραδύνει την άνοια στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η απώλεια νευρώνων και η συνακόλουθη έκπτωση των νοητικών-γνωστικών λειτουργιών συνοδεύουν την τρίτη ηλικία, ενώ επιταχύνονται δραματικά στις περιπτώσεις άνοιας και Αλτσχάιμερ. 

Η νέα μελέτη, που έγινε σε ποντίκια, γεννά την ελπίδα ότι μελλοντικά οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αναπτύξουν φάρμακα, τα οποία θα προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και θα αποτρέπουν τη νευρωνική και νοητική εκφύλιση.

Οι ερευνητές συνέθεσαν ένα χάπι που ενεργοποιεί ένα ένζυμο, τη σιρτουίνη 1 (SIRT1), στα εγκεφαλικά κύτταρα και επιβραδύνει την εκφύλισή τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.