.Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στην πλατεία Αγίου Θωμά (ΓΟΥΔΗ)


Ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια από τον δήμο Αθηναίων, για τον εντοπισμό παραβάσεων από καταστήματα υγειονομικού – και όχι μόνο – ενδιαφέροντος. Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Καθαριότητας, Πολεοδομία και Διεύθυνση Πρασίνου, με τη συμμετοχή και της Ελληνικής Αστυνομίας, διενήργησαν στις 12 και 13 Μαρτίου αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα (εστιατόρια, καφέ κλπ) στην πλατεία Αγίου Θωμά στην περιοχή του Γουδή (δίπλα στο Λαϊκό Νοσοκομείο), καθώς και στην πλατεία Βάθη.
Στην πλατεία του Αγ. Θωμά έγιναν έλεγχοι σε οκτώ καταστήματα και διαπιστώθηκαν παραβάσεις κατάληψης δημοσίου χώρου σε πέντε από αυτά, ενώ στην πλατεία Βάθη εντοπίστηκαν παραβάσεις σε πέντε καταστήματα.
Όπου δεν χρειάστηκε να παρέμβουν άμεσα τα κλιμάκια του δήμου για την αποψίλωση κατασκευών και την απελευθέρωση των κοινοχρήστων δημόσιων χώρων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεσμεύθηκαν ότι θα απομακρύνουν τις παράνομες κατασκευές, με δική τους ευθύνη, εντός της ημέρας.
Παράλληλα τα μικτά συνεργεία ελέγχου αποκατέστησαν, στις πλατείες Αγ. Θωμά και Βάθη, ζημιές και φθορές που αφορούσαν τον φωτισμό των χώρων, πραγματοποίησαν άμεσες δενδροφυτεύσεις και προχώρησαν στον καθαρισμό μνημείων από γκράφιτι.

.Αγεφύρωτο το χάσμα με την τρόικα


Προσπάθεια να διασώσουν τα προσχήματα και να μην αρχίσει πάλι το γαϊτανάκι της στοχοποίησης της χώρας καταβάλουν το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα καθώς στη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφηκαν οι αποκλίσεις και οι διαφωνίες στο ανώτατο επίπεδο. 

«Όλα τα θέματα παρέμειναν ανοικτά» παραδέχθηκε κορυφαίος υπουργός μετά τη συνάντηση με την τρόικα, με κυρίαρχο το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο. 

Ανεξαρτήτως, εάν όλοι οι άλλοι υπουργοί τα ρίχνουν στον κ. Μανιτάκη η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στους εταίρους -ιδίως στη ΔΗΜΑΡ- που επέμεινε να στηριχθεί το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

«Τα πράγματα είναι απλά. Είτε ο κ Μανιτάκης θα φτιάξει έως το τέλος του μήνα ένα σχέδιο με συγκεκριμένους αριθμούς και χρόνους απολύσεων, είτε θα απολυθεί ο ίδιος» λέει στέλεχος της κυβέρνησης. 

Είναι προφανές όπως παραδέχονται κορυφαίοι υπουργοί ότι το ζήτημα του Δημοσίου που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση ήταν η κορυφή του παγόβουνου και παρά τις εκτιμήσεις και στελεχών που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις ενσωματώσεις των παρατηρήσεων της τρόικας την τελευταία στιγμή, οι δανειστές έδειξαν ότι δεν θα χαριστούν. 

Ο κ. Μανιτάκης πάντως, υποστηρίζει ότι έχει δώσει αριθμούς απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ανά τρίμηνο για το 2014 και διαθεσίμων για το 2013. 

Φαίνεται λοιπόν ότι η τρόικα θέλει απολύσεις εντός του 2013 αλλά και ότι πίσω από την υπόθεση των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα και σε άλλα υπουργεία με αποκλίσεις 2-3 δισ. ευρώ που δεν έχουν καλυφθεί. 

Σε κάθε περίπτωση, τώρα η κυβέρνηση, παρά την πρόοδο που θεωρητικά καταγράφηκε πρέπει να τρέξει να λύσει όλα τα θέματα για νη μην υπάρξει πρόβλημα με τη δόση, όχι τόσο για ταμειακούς λόγους, όσο για λόγους ψυχολογίας. 

Ούτως ή άλλως το κλίμα θα φορτιστεί περισσότερο και πολιτικά και κοινωνικά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους. 

«Όλοι πίστευαν ότι θα πάρουν μια ανάσα με τις δόσεις για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα πάλι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο για να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να στραγγίζουν κάθε οικονομική ικμάδα που διαθέτουν» λέει στέλεχος της ΝΔ. 

Στο Μαξίμου ελπίζουν ότι δεν θα μπει και πάλι η Ελλάδα στο κάδρο των διεθνών ΜΜΕ και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα την ώρα που επιχειρούνται αποκρατικοποιήσεις και έχει ξεδιπλωθεί η εκστρατεία για προσέλκυση επενδύσεων. 

«Είναι κρίσιμο να δοθεί μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια πορεία με μεταρρυθμίσεις και χωρίς πισωγυρίσματα, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της» σημειώνουν στην κυβέρνηση και ελπίζουν πως με τις δημόσιες δεσμεύσεις που θα λάβει και πάλι ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής και τους χαμηλούς τόνους που θα τηρήσουν οι δανειστές δεν θα είναι ξανά η χώρα το αρνητικό πρωτοσέλιδο και μαύρο πρόβατο.

.Νέο κόμμα κάνει την εμφάνισή του


Ένα νέο πολιτικό κόμμα θα δημιουργηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της εξέλιξης του φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία» σε κόμμα, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Park στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του φόρουμ.

Η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη στη συνεδρίαση του ΔΣ των «Ελλήνων Πρωτοβουλία», και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παρουσιαστεί το όνομα του νέου κόμματος, το σήμα, καθώς και η ιδρυτική διακήρυξη. 

Στη συνέχεια, και πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου κόμματος στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα υπάρχει ηγεσία και ιεραρχία με βάση τα συμβατικά πρότυπα της μεταπολίτευσης, αλλά συλλογική ηγεσία στην οποία θα προεδρεύει στέλεχος που θα αναδειχθεί μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία. 

Στο φόρουμ μετέχει ήδη ο βουλευτής Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννης που προέρχεται από τη ΝΔ, και ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ στη νέα κίνηση, σύμφωνα με στελέχη του φόρουμ, αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ -όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη- περιμένουν και «βουλευτές από άλλα κόμματα».

.Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Με την ανάδειξη των 13 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες ανασυγκρότησης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε παρουσιάσει την πρότασή του για τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ είχαν αυτοπροταθεί τρεις ακόμη υποψήφιοι. 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκλογής τριών στελεχών που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Κινήματος, τη θέση των οποίων κατέλαβαν οι τρεις αυτοπροταθέντες, ο ένας εκ των οποίων, ο Αντώνης Σαουλίδης, αναδείχτηκε πρώτος με 61 ψήφους. 

Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Οργάνου αθροίζεται στο λεγόμενο «βενιζελικό» μπλοκ. Κανένας πάντως από τους εκλεγέντες δεν συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από το 1/3 του συνόλου των μελών του Οργάνου. Ισχυρή είναι επίσης η παρουσία στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας έχει ως εξής:
Αντώνης Σαουλίδης 61
Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης 60
Τόνια Αντωνίου 58
Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης 56
Χαρά Κεφαλίδου 55
Μιχάλης Καρχιμάκης 54
Φώφη Γεννηματά 53
Κυριάκος Πιερρακάκης 46 
Βασίλης Κεγκέρογλου 43
Κώστας Μπελτεγρής 41 
Πάρις Κουκουλόπουλος 40
Δεν εξελέγησαν οι:
Χρήστος Παπαστεργίου 37
'Ασπα Παπαηλιού 31
Συλβάνα Ράπτη 23
Στην 17μελή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μετέχουν ex officio, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της Κ.Ο. και της Νεολαίας.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τους Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
-Αγροτικού: Παπαδόπουλος Αθανάσιος (120)
-Οργανωτικού: Κατσικαρέλης Λευτέρης (106)
-Αυτοδιοίκησης: Χατζημιχάλης Φώτης (96). Ο Γιάννης Αξαρλής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, έλαβε 62 ψήφους
-Απόδημου Ελληνισμού: Τάτσης Κωνσταντίνος (122)
-Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων: Δρέττα Αθηνά (97)
-Συνδικαλιστικού: Λιντζέρης Δημήτρης (94)
-Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Μίλης Νίκος (94)
-Γυναικών: Δημαδάμα Ζέφη (98)
-Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων: Γιώργος Φραγγίδης (97). Για τη θέση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει τον Μανόλη Όθωνα, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του

.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου "Αθηνά"


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν περίπου 600 σπουδαστές Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων απ' όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

 Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι Σπουδαστικών Συλλόγων από τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Καστοριάς, Πάτρας, Κοζάνης, Λαμίας και Χαλκίδας.

 Οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με το σύνθημα «Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει» να κυριαρχεί.

 Μικροένταση σημειώθηκε όταν ομάδα από τους συγκεντρωθέντες επιχείρησε να σκαρφαλώσει στην συρόμενη καγκελόπορτα, προκειμένου να μπει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου δεν αντέδρασαν, ενώ οι σπουδαστές εγκατέλειψαν στη συνέχεια την προσπάθεια. Αντιπροσωπεία τους εισήλθε πάντως στο υπουργείο και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες στους οποίους και εξέθεσε τα αιτήματα της.

 Ο κύριος όγκος των συγκεντρωθέντων αποχώρησε λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη στα Προπύλαια από φοιτητές Φιλοσοφικών Σχολών, που επίσης αντιδρούν στην συγχώνευση.

 Έξω από το υπουργείο παρέμειναν περίπου 200 άτομα έως αργά το απόγευμα. 

.Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγελέων όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
      
Με εντολή των δύο εισαγγελέων, το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.
     
Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.). 

Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

.Δ. Δασκαλόπουλος: Χωρίς "σχέδιο Μάρσαλ" δεν θα βγούμε από την κρίση


Δεν θα υπάρξει πραγματική έξοδος από την κρίση του ευρώ εάν ο Βορράς δεν προσφέρει δραστική βοήθεια στον Νότο, υπό τη μορφή ενός ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο θα παρέχει ρευστότητα, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και θα επιτρέψει στις ελλειμματικές χώρες να οικοδομήσουν μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με μοχλό τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Αυτό επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

."Πόλεμος" ξέσπασε μεταξύ Apple και Samsung για το νέο Galaxy S4


Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Φολ Σίλερ, επιτέθηκε φραστικά στην αντίπαλο εταιρεία κατασκευής smartphones, Samsung, λέγοντας ότι το πολυαναμενόμενο Galaxy S4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατώτερο του iPhone.

Μεγάλος είναι ο ντόρος που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη νέα συσκευή της Samsung, κάτι που φαίνεται ότι πυροδότησε τα πικρόχολα σχόλια του Σίλερ.

Το Galaxy S4 θα ενσωματώνει το λειτουργικό της Google, Android.

Παρά το γεγονός ότι αναφορές που έχουν διαρρεύσει υποδεικνύουν ότι το νέο «έξυπνο» κινητό της Samsung θα έχει πολλά περισσότερο προηγμένα χαρακτηριστικά από το iPhone της Apple, ο Σίλερ εμμένει στην άποψή του ότι η «open-source» φύση του Android καθιστά την εμπειρία του κινητού κατώτερη σε σχέση με αυτή του iPhone. 

«Η εμπειρία με το Android δεν είναι τόσο καλή όσο με ένα iPhone», δήλωσε ο Σίλερ.

Πολλοί αναλυτές αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του Σίλερ, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια το Android έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και βελτίωση και είναι σε θέση να ανταγωνίζεται επάξια το λειτουργικό σύστημα της Apple. 

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, πολλοί είναι οι καταναλωτές που συμφωνούν με αυτή την άποψη, καθώς το iPhone καταλαμβάνει σε πωλήσεις το 19 τοις εκατό του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς σε σύγκριση με το 66,4 τοις εκατό των κινητών τηλεφώνων που ενσωματώνουν το λειτουργικό της Google.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.